K.Olympia S.C.Wijgmaal - VV.Thes Sport Tessenderlo

VV.Thes Sport Tessenderlo
2-0

De 4de speeldag in 2de Amateurs B leverde al een topper op nl. de ontmoeting tussen Olympia Wijgmaal en Thes Sport. Zij legden tot nu toe een foutloos parcours af met een 9 op 9 als resultaat. Dat de bezoekers daar stonden, was geen verrassing want zij werden bij het begin van het seizoen bestempeld als de grootste titelkandidaat. Na hun 2de plaats van vorig seizoen achter kampioen Berchem hadden ze zich nog versterkt. Ook had Thes Sport in het tussenseizoen trainer Bart Vanhoudt van Wijgmaal overhaald om hun oefenmeester te worden. Bij Wijgmaal startte Lennert Vanherberghen na zijn niet-selectie van vorige week op Cappellen nu voor de eerste keer in de basis. Jaan Larivière stond niet op het wedstrijdblad. Eberd De Donder moest samen met Nils Goedeweeck, Kurt Weuts en keeper Mathias Vervecken klaar zijn voor een invalbeurt. Bij Thes Sport viel Marijn Convents voor het eerst uit de basis-11. Omar Bennassar en Dylan Vanwelkenhuysen, vorig seizoen samen goed voor 30 doelpunten, waren er ook bij vanaf het eerste fluitsignaal. Olympia Wijgmaal begon aan de wedstrijd met een 5-mansdefensie. In de 8' kwam er een eerste prik van de bezoekers. David Timmermans probeerde het met een afstandsschot en keeper Yanno Vanwelkenhuysen stopte de bal vrij gemakkelijk. Wijgmaal kreeg in de 14' een eerste counterkans na balverlies van Thes Sport. Gert Stockx stuurde de bal naar Marcos Da Silva en die werd van een doelpunt gehouden door keeper Bernd Brughmans. Zes minuten later kwam er weer een tegenaanval van de thuisploeg en Pieter Kempeneers gaf de bal door aan Lennert De Keukeleere. Die zag zijn voorzet niet op de juiste plaats belanden. In de 24' gaf verdediger Simon Bammens de bal door aan Marcos Da Silva en die gaf die in de loop van Gertjan Fannes. Weer bracht keeper Brughmans redding. Twee minuten later trapte Kempeneers na een voorzet tegen de paal. De bezoekers die het meeste balbezit opeisten konden daar voorlopig weinig tegenin brengen. Bij een voorzet van Stockx werd eerst een schot van Kempeneers afgeblockt en dan stuitte Fannes weer op Brughmans. Roel Poukens kreeg in de 34' de eerste gele kaart van de wedstrijd. In de 36' kwam Wijgmaal na een snelle tegenaanval aan hun 4de hoekschop. De bal viel voor de voet van Marcos, maar die werd afgestopt. Daarmee was het nog niet gedaan, want de bal viel goed voor Lennert Vanherberghen en die bracht de thuisploeg op voorsprong (1-0). Gezien het aantal kansen van Wijgmaal was dit zeker verdiend. Thes probeerde het nog voor de rust, maar een omhaal van Tim Jeunen ging naast doel en een schot van Pieter-Jan Van Oudenhove was te hoog gericht. Deze laatste kreeg vlak na de rust geel onder de neus en in de 47' leek Marcos op weg naar een doelpunt na balverlies van Thes Sport. Onze Braziliaan probeerde het met een lob en dat lukte, maar de bal ging naast doel. Toch wel een mooie kans om de bezoekers weer een dreun te geven. In de 51' probeerde Jeunen het met een afstandsschot en keeper Vanwelkenhuysen stopte de bal in 2 tijden. Enkele minuten later was de keeper van Wijgmaal attent bij een vrijschop van de bezoekers. In de 58' ging Ben Colson door de defensie van Thes en werd foutief gestopt vlak voor het strafschopgebied. De vrijschop van Stockx ging via de muur in hoekschop. Via die corner kwam Wijgmaal toch weer aan een doelpunt. De bal viel voor de voet van Fannes en die trof mooi naast de paal raak en bracht zo met zijn 3de treffer van het seizoen de stand op 2-0. Net voordien had Lennert De Keukeleere geel gekregen. In de 63' bracht keeper Yanno Vanwelkenhuysen prachtig redding bij een schot van zijn achterneef Dylan Vanwelkenhuysen. In de 74' kreeg Aziz Moutawakil geel na een zware fout op Kempeneers. De bezoekers hadden 10 minuten eerder twee nieuwe krachten ingebracht voor Van Oudenhove en Bennassar. Dat waren Jeroen Appeltans en Martijn Stefani. Ook Marijn Convents kreeg nog speelminuten nadat hij Siebe Meyen kwam aflossen. Bij Wijgmaal kwam Eberd De Donder de plaats innemen van Pieter Kempeneers en Nils Goedeweeck kwam voor Marcos Da Silva. In de 83' kwam er een counter via Goedeweeck tot voor de voet van Fannes, maar die besloot te zwak op doel. Drie minuten voor het einde kreeg De Donder een kans maar zijn lob ging de verkeerde kant uit. In de 88' kwam Kurt Weuts nog in de plaats van Fannes. Thes Sport kreeg nog één kans op een tegendoelpunt. De bal viel na een voorzet voor de voet van Vanwelkenhuysen, maar zijn schot werd nog in extremis afgeblockt door Simon Bammens. Wijgmaal haalde het met 2-0 en gezien het aantal kansen was die 4de zege van het seizoen dubbel en dik verdiend. De bezoekers van Thes Sport konden daar te weinig tegenin brengen. Trainer Bart Vanhoudt zei na de wedstrijd: " We hadden wel gedacht dat we hier punten zouden verliezen." Wijgmaal staat na de mooie 5de plaats van vorig seizoen en met de komst van Pieter Kempeneers er nog sterker op. De Wijgmaaldefensie stond als één blok en we wisten dat we met een versterkte verdediging gingen te maken krijgen, aldus de ex-trainer van Wijgmaal. De thuisploeg staat nu na die 12 op 12 alleen op kop en telt nu 2 punten voorsprong op naaste achtervolger Vosselaar. Vorig seizoen startte Wijgmaal met een 6 op 12. Volgende zondag staat de 3de uitwedstrijd op het programma. De trip gaat dan naar Spouwen-Mopertingen. De Limburgse ploeg kwam tot nu toe aan 7 punten en staat daarmee op de 7de plaats in de rangschikking.

In de loop van deze week mag U nog een interview met Gertjan Fannes verwachten op de website van Olympia Wijgmaal.