Bekerwedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - R.Cappellen F.C.

R.Cappellen F.C.
4-2

Na de uitschakeling van Jong Vlaanderen Kruibeke in de 2de ronde van de Beker van België moest Olympia Wijgmaal het in de volgende ronde opnemen tegen reeksgenoot Cappellen. Deze ploeg uit het Antwerpse eindigde vorig seizoen op de 12de plaats en had vorig weekend de Naamse eersteprovincialer RFC Spy uitgeschakeld. Bij Wijgmaal kwam Pieter Kempeneers toch aan de aftrap tegen zijn ex-ploeg. De middenvelder was vlugger hersteld van zijn kwetsuur en had in de voorbije week de training kunnen hervatten. Toch ontbrak in de verdediging één van de vaste waarden nl. Lennert Vanherberghen en ook de nog revaliderende Lennert De Keukeleere. Daardoor kreeg Eberd De Donder zijn kans. De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak voor de thuisploeg. Simon Bammens verstuurde een dieptepass en Kurt Weuts kon de 16-meter ingaan en de bal in de andere hoek binnenschieten (1-0). Een betere start kon Wijgmaal zich niet wensen. Een paar minuten later kwam er een strakke voorzet van Ben Colson, maar die leverde slechts een hoekschop op. In de 8' kreeg Marcos Da Silva een kans en iets later kon Weuts net niet bij een voorzet van onze Braziliaan. Het eerste gevaar van de bezoekers kwam er in de 17' toen Andreas Destoop op doel kon koppen. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen had daar weinig moeite mee. De thuisploeg bleef de kansen opstapelen. Halfweg de eerste helft stopte keeper Sten Vandenbossche een schot van Tim Boogaerts. Bij een voorzet van de linksachter van Wijgmaal kopte Weuts de bal naast doel. Op 5 minuten van de rust kreeg Marcos een reuzekans nadat Weuts de bal kon verlengen met het hoofd. Marcos schoot in één tijd, maar keeper Vandenbossche kon een 2de doelpunt vermijden. Er kwam echter een hoekschop uit voort en nu kopte Marcos de bal aan de 2de paal wel in doel en bracht zo de stand op 2-0. In de 44' kwam Marcos dicht bij een 2de treffer. Bij een voorzet van Gert Stockx kon hij op doel koppen, maar weer bracht de bezoekende keeper redding. Met een 2-0 voorsprong werd de rust bereikt. Kort na de pauze hield keeper Vandenbossche Colson van een doelpunt. Iets later ging Eberd De Donder naar de bal en kon die nog net voor de doellijn omzetten in een knappe voorzet. Kurt Weuts stond goed opgesteld en kopte de bal binnen. Met zijn 2de doelpunt bracht hij de stand op 3-0. In het eerste kwartier van de 2de helft probeerde Stockx het eerst met een afstandsschot en hij mikte nog een vrijschop over doel. In de 60' troefde Colson zijn bewaker De Lil  af en ging op snelheid richting doel. Hij liet keeper Vandenbossche geen kans en bracht na een uur de stand op 4-0. Met zo een voorsprong zakte de concentratie bij Wijgmaal en 4 minuten later beging Boogaerts een strafschopfout op Maxim Volant. Robbe Kil trapte de strafschop binnen en zorgde zo voor 4-1. In de 65' kwam Gertjan Fannes in de ploeg voor Marcos Da Silva. Eén minuut later stond de verdediging van Wijgmaal te slapen en Destoop kon kort na de eerredder een 2de doelpunt voor Cappellen aantekenen (4-2). Wijgmaal herpakte zich en bij een hoekschop kopte Bammens rakelings over doel en iets later werd een hard schot van Colson in hoekschop verlengd. In de 73' werd Kempeneers vervangen door Jaan Larivière. De bezoekers kwamen nog aan 2 kansen. Een schot van Destoop werd gestopt door Vanwelkenhuysen en in de 83' schoot Robbe Kil maar nipt naast de verste paal. Wijgmaal haalde het met 4-2 en speelt in de 4de ronde van de Beker van België komende zondag om 16 uur thuis tegen Esperanza Pelt. Deze ploeg uit 3de Amateur B schakelde eerder al Thes Sport en Pont a Celles Buzet uit. De oefenwedstrijd tegen Betekom van woensdag 16 augustus werd afgelast.