Bekerwedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.F.C. Jong Vlaanderen Kruibeke

K.F.C. Jong Vlaanderen Kruibeke
3-1

Vorig weekend startte de competitie in de Croky Cup. Uit de eerste ronde van de Beker van België kwam de eerste tegenstander van Olympia Wijgmaal. Dat werd de Oostvlaamse 2de provincialer Jong Vlaanderen Kruibeke. Vorig seizoen werd Wijgmaal in de 2de ronde uitgeschakeld door het Westvlaamse RC Waregem. Trainer Soetaers van Wijgmaal moest nog steeds de diensten missen van Kempeneers, Vanherberghen, Fannes en Goedeweeck. Daardoor kreeg Toby Tits een plaats in de basis-11. In de 2' van de wedstrijd moest keeper Jens Schroyens van Kruibeke al een voorzet onderscheppen voor Kurt Weuts kon inkoppen. Vijf minuten later kreeg Matthias Geldof geel wegens protest. Deze speler was niet zo lang geleden ploegmaat van Kurt Weuts bij Bornem. De bezoekende doelman moest in de 11' een schot van Marcos Da Silva onschadelijk maken, maar 3 minuten later was het toch raak voor de thuisploeg. Weuts kon zich vrijspelen en gaf een pass achteruit naar Marcos, die zo de stand kon openen (1-0). Vijf minuten later kwam er een knappe pass van Gert Stockx en Marcos versloeg keeper Schroyens met een lob. Zo bracht onze Braziliaan met zijn 2de doelpunt de stand op 2-0. Kruibeke kon daar weinig tegenin brengen en halfweg de eerste helft moest de bezoekende defensie een voorzet van Ben Colson ontzetten. Tien minuten voor de rust kreeg Marcos de kans op een hattrick, maar zijn schot ging voorlangs. Wijgmaal mocht nog een vrijschop nemen en Gert Stockx trapte die over doel. Wijgmaal ging de rust in met een 2-0 voorsprong. Na 6 minuten in de 2de helft kon Colson na samenspel met Stockx doorgaan en trapte van in de 16-meter de bal in doel en zorgde zo voor 3-0. In de 58' kon Kruibeke tegenscoren. Na een voorzet schoot Joost Smet de bal buiten het bereik van keeper Yanno Vanwelkenhuysen in doel en bracht de stand op 3-1. Vlak daarna ging een loeier van Marcos Da Silva nipt over doel en bij de thuisploeg kwam Jaan Larivière op het terrein voor Toby Tits. Na 20 minuten in de 2de helft werd een schot van libero Rocky Peeters afgeblockt. In de 70' kreeg Wijgmaal een strafschop. Gert Stockx zette zich achter de bal, maar keeper Schroyens stopte de 11-meter. In de 83' kreeg Matthias Geldof een kans voor de bezoekers en mikte die over doel. Bij Wijgmaal kwamen Eberd De Donder en Aba Yahya Adil nog in de ploeg voor Ben Colson en Wietse Vermeylen. In de slotfaze zagen de toeschouwers nog hoe Kruibeke dicht bij de aansluitingstreffer kwam. Eerst ging een schot van de bedrijvige Marcos naast doel en dan miste een vrijschop van Geldof ook al de juiste richting. In de 90' ging een schot van invaller Michael Matthynssens tegen de paal en zo ontsnapte Wijgmaal aan een 2de tegendoelpunt. De thuisploeg won met 3-1 en speelt komende zondag (13 augustus) om 16 uur in de volgende ronde tegen reeksgenoot Cappellen. Trainer Soetaers kan in de komende dagen weer bijna met de volledige kern trainen op Pieter Kempeneers na. Uitgerekend de ex-speler van Cappellen zal waarschijnlijk niet tegen zijn ex-maats kunnen aantreden komende zondag. Komende woensdag speelt Wijgmaal om 20 uur een oefenwedstrijd tegen 3de amateurploeg Grimbergen.