Oefenwedstrijd K.Olympia Wijgmaal - OHL-19jarigen

OHL-19 jarigen
2-0

De 3de oefenwedstrijd voor Wijgmaal was op dinsdag 1 augustus tegen OHL. Geen beloften of spelers van het 1ste team van OHL, maar de -19 jarigen die vorig seizoen kampioen speelden in hun reeks. Trainer Tom Soetaers zette daar zijn beste spelers tegenover. Wijgmaal kwam al in de 1' op voorsprong toen een voorzet van Kurt Weuts gelost werd door keeper Ravet en Marcos Da Silva de bal simpel in doel kon verlengen (1-0). De jonge bezoekers herpakten zich snel. In de 5' kwam er een prima aktie van de jarige N'Kala Bunga en die bereikte Fred-Fidele Irakoze. Zijn schot werd door keeper Yanno Vanwelkenhuysen uit doel gehouden. In de 10' mikte Weuts na een voorzet van Boogaerts naast doel en dan volgden een 3-tal kansen van het vlot combinerende jonge team van OHL. Halfweg de eerste helft ging een schot van Bruno Giglia voorlangs. Dan schoot Irakoze naast en Derick Kyere stuitte op de Wijgmaalse keeper. In de 32' kon Pieter Kempeneers na een aktie van Marcos Da Silva de 16-meter ingaan en bracht de stand op 2-0. Dat werd ook de rustststand. Na 7 minuten in de 2de helft nam Gert Stockx een hoekschop en die zou zonder het ingrijpen van de OHL-doelman rechtstreeks in doel gegaan zijn. In de 55' raakte Kempeneers gekwetst en moest van het terrein geholpen worden. Twee minuten later kreeg Kyere een prima kans en werd door keeper Jan Vanhengel van een doelpunt gehouden. In de 63' kwam Toby Tits als vervanger voor Wietse Vermeylen in de ploeg. Iets later botsten Bammens en Poukens en in de 67' kwam Eberd De Donder voor Bammens in de ploeg. In de 71' werd Marcos Da Silva vervangen door Adil Aba Yahya. Op 8 minuten van het einde kon Tits doorgaan, maar zijn schot ging ver naast doel. OHL kwam nog bijna aan een tegentreffer toen Brian Mann zijn schot via de paal zag naast gaan. OHL verdiende eigenlijk een tegentreffer en mocht fier zijn op hun prestatie ondanks de nederlaag. Wijgmaal won dus met 2-0 en speelt op 2 augustus om 19u30 een oefenwedstrijd op het terrein van VK Linden. De kwetsuur van Pieter Kempeneers viel achteraf nog mee, maar hij zal het zeker een paar dagen rustig aan moeten doen. Ook Simon Bammens zal vlug weer de oude zijn.