K.Olympia SC.Wijgmaal - K.Rupel Boom FC.

K.Rupel Boom FC.
1-0

In 2de Amateurs Vfv B stond op 30 april de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Olympia Wijgmaal kreeg het bezoek van Rupel Boom, 3de in de stand. In de heenwedstrijd bleef het na 90 minuten 0-0. Rupel Boom had sinds de 17de speeldag niet meer verloren en was dus een geduchte tegenstander. Wijgmaal had nog één objectief nl. hun 5de plaats in de rangschikking behouden. Trainer Bart Vanhoudt startte in tegenstelling met vorige zondag met William Acke en Marcos Da Silva. Daardoor moesten Joren Nijs en Eberd De Donder hun beurt afwachten op de invallersbank. Bij Rupel Boom kregen Cornelissens en Van Hoof hun kans van trainer Urbain Spaenhoven. Al na 2 minuten kon William Acke de 16-meter ingaan maar vergat op doel te schieten. In de 7' moest keeper Glenn De Jonge in zijn laatste wedstrijd voor Wijgmaal een eerste keer de meubelen redden. Antonio Munoz-Herrera schoot hard op doel en De Jonge verlengde het schot over de lat. In het eerste kwartier van de 1ste helft kreeg Wijgmaal nog een paar kansen. In de 9' kon Acke doorgaan en bereikte Gertjan Fannes. Deze laatste kwam alleen maar tot een voorzet die tot niets leidde. In de 14' draaide Acke zich vrij en schoot naast doel. Bij een voorzet van Lennert De Keukeleere moest keeper Snyders een eerste keer ingrijpen. Dan was het de beurt aan de bezoekers. Andy Van Hoof kreeg in de 16' een mooie kans, maar weer bracht keeper De Jonge redding. Eén minuut later kreeg Jens De Paepe de 1ste gele kaart van de wedstrijd. Hij kreeg die na een fout op Fannes een 3-tal meter buiten het strafschopgebied. Gert Stockx nam de vrijschop en de bal ging nipt over de lat. Halfweg de eerste helft mocht ook Munoz-Herrera een vrijschop nemen, maar zijn poging week af op de muur en ging in hoekschop. In de 28' kwam Wijgmaal aan hun eerste hoekschop en daarbij kopte Acke over doel. Twee minuten later ontsnapte De Paepe aan een 2de gele kaart toen hij Marcos Da Silva foutief afstopte. Een vrijschop volgde en daarbij kopte Acke de bal weer te hoog. Rupel Boom kreeg via Jason Adesanya in de 32' weer een prima kans, maar keeper De Jonge hield het schot van de ex-speler van Lommel uit zijn doel. Vlak daarna was de Wijgmaalse doelman weer attent bij een poging van Van Hoof. In de 34' werd De Paepe gewisseld bij Rupel Boom. Jef Vogels kwam in zijn plaats. In de 36' kregen de bezoekers een enorme kans. Jeroen Van Den Driessche stond plots helemaal vrij in de 16-meter, maar hij miste zijn schot en de bal belandde nog ver naast doel. De rust was dichtbij toen William Acke weer één van zijn dribbels tentoonspreidde en de bal voor doel bracht. Roel Poukens dook aan de 2de paal op en verlengde de bal in doel en bracht zo in de 44' de stand op 1-0. Voor Poukens zijn 2de doelpunt, vorige week kwam hij aan zijn 1ste op bezoek bij Spouwen-Mopertingen. Natuurlijk kan je niet op een beter moment op voorsprong komen zo vlak voor de rust. De 2de helft startte met een duel waarbij Ben Colson bleef liggen. Hij had in de 40' een gele kaart gekregen en kon na een korte tijd weer voortspelen. In de 48' kreeg Wijgmaal weer een waarschuwing. Jonas Laureys kwam met een schot van op 25 m en trof daarbij de paal. Eén minuut later probeerde hij nog eens, maar nu ging de bal naast doel. In de 56' kopte Acke de bal door naar Fannes en die ging de 16-meter binnen. De aanvaller van Wijgmaal twijfelde iets te lang en zo kon keeper Snyders de bal in hoekschop verlengen. De bezoekers bleven het proberen van op afstand. Een schot van Lennard Hens leek gevaarlijk, maar ging naast in de 61'. Wijgmaal reageerde met een te zwak schot van Marcos Da Silva. De Braziliaan die nuttig werk had verricht werd in de 64' vervangen door Joren Nijs. De druk van de bezoekers nam toe en in de 67' kreeg Spaenhoven weer een prima kans, maar de verdediging van Wijgmaal deed prima werk. In de 76' probeerde Nick Spaenhoven het weer met een afstandsschot, maar dat ging over doel. Een paar minuten later was keeper De Jonge iets vlugger op de bal dan Laureys. Wijgmaal kon slechts sporadisch uit de omklemming komen en William Acke kopte in de 83' naast doel. Vijf minuten van het einde kreeg Munoz-Herrera een prima kans na een voorzet van Spaenhoven. Hij mikte de bal echter naast doel en dat werd meteen de laatste kans van de wedstrijd. In de 87' kwam Eberd De Donder de moegespeelde Rocky Peeters vervangen en kreeg al één minuut later een gele kaart. Voordien had ook Poukens ook al een gele kaart onder de neus gekregen. In de 90' kwam ook Wietse Vermeylen op het terrein. Hij kwam William Acke aflossen. De scheidsrechter liet nog ruim 5 minuten overspelen, maar in die extra tijd kon Rupel Boom voor geen echt gevaar meer zorgen. De bezoekers hadden misschien wel een gelijkspel verdiend, maar als je de kansen niet afmaakt, dan ga je de boot in. In elk geval Wijgmaal won met 1-0 en kwam zo aan hun 12de zege van het seizoen. Door deze zege werd ook de 5de plaats veilig gesteld en dat is natuurlijk een prachtige prestatie van de Wijgmaalse trainer en zijn spelers. Een resultaat buiten verwachting. Een dikke proficiat!!!!! William Acke werd topschutter met 13 doelpunten en gaat komend seizoen weer spelen bij Kampenhout. Volgend seizoen zal het natuurlijk moeilijk worden om deze prestatie te evenaren, maar met met een ploeg die grotendeels blijft behouden is dat nooit onmogelijk. Binnenkort is weer iedereen aan een verdiende vakantie toe en kunnen de batterijen weer opgeladen worden voor een nieuw seizoen.