RC.Hades - K.Olympia SC.Wijgmaal

RC Hades
1-4

Na de overwinning tegen Hoogstraten stonden voor de beloften van Olympia Wijgmaal twee uitwedstrijden op rij te wachten. Voor de eerste ging de trip naar Limburg om het daar op te nemen tegen Hades. In de heenwedstrijd in het Ymeriastadion bleef het bij een 2-2 gelijkspel. Bij de terugwedstrijd had de scheidsrechter nog maar pas het eerste fluitsignaal laten klinken of Wijgmaal stond al op achterstand. Na 30 sekonden kwam Hades op voorsprong (1-0). Na die heel vroege treffer nam Wijgmaal de wedstrijd onder controle en kwam tot veel kansen. Toch viel de gelijkmaker pas in de 44'. Het was Tibo Janssens die de ruststand op 1-1 bracht. Al na 5 minuten in de 2de helft kwam Wijgmaal op voorsprong. Het was Frederic Luckermans die voor de 1-2 zorgde. Nadien kreeg Olympia Wijgmaal het heel moeilijk gedurende 20 minuten. De balverliezen en de slechte combinaties stapelden zich in die periode op. Toch kon de thuisploeg daar niet van profiteren om weer langszij te komen. In de 66' wisselde trainer Van Passel een eerste keer. Tom Martens kwam in de plaats van Luckermans op het terrein. Na die dip van de bezoekers kwam er verbetering en dat resulteerde in een doelpunt van Jordi Verbruggen. Hij bracht de stand op 1-3. In de 78' werd Jorik Ossieur vervangen door Jordi Schoolmeesters. Deze laatste zorgde enkele minuten later voor 1-4. Bij Wijgmaal kwamen in de laatste 5 minuten nog twee verse krachten op het veld. Jelle Demal voor Thomas Vandenplas en Arnaud Serruys voor Jordi Verbruggen. Wijgmaal ging met 1-4 winnen op Hades en dat was hun 14de zege van het seizoen. Volgend weekend is er geen wedstrijd voor de beloften. Op 10 april staat de wedstrijd tussen Tempo Overijse en Olympia Wijgmaal op het programma.