K.Olympia SC.Wijgmaal - Hoogstraten VV.

Hoogstraten VV.
2-1

Op de 26ste speeldag stond bij de beloften van 2de Amateurs B voor Olympia Wijgmaal de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was Hoogstraten VV., dat evenveel punten telde en ook evenveel overwinningen. In het eerste kwartier van de wedstrijd was er weinig of geen gevaar te bespeuren. Na 16 minuten mocht Mathias Gessner een vrijschop nemen voor de bezoekers en richtte die naar de korte hoek. Keeper Jan Vanhengel had dat doorzien en kon de bal in hoekschop verwerken. In de 25' kreeg Wijgmaal een hoekschop en Gil Boogaerts klom het hoogst en kopte Wijgmaal op voorsprong (1-0). Twee minuten later stond het bijna gelijk. Een schot van Wouter Van Den Bogaert ging tegen de lat. Op 10 minuten van de rust trapte Ivan Mateso-Liongola naast doel. Dan was het weer de beurt aan de thuisploeg om voor gevaar te zorgen. In de 36' kon Thomas Vandenplas de 16-meter ingaan, maar keeper Mathias De Bruyn hield hem van een doelpunt. Onmiddellijk daarna kwam er een hoekschop en na een schot van Dries Nijs volgde er weer één. Dan kreeg verdediger Tanguy Stiennon een schietkans en weer stond keeper De Bruyn in de weg. In de 40' werd Jordi Verbruggen aangespeeld. Na zijn run was de kracht van zijn schot echter te zwak en op slag van rust volgden weer een paar kansen. Kyle Pevernagie werd door doelman De Bruyn tot tweemaal toe van een doelpunt gehouden en een omhaal van Adil Aba Yahya ging naast doel. Olympia Wijgmaal ging de rust in met een 1-0 voorsprong. In het begin van de 2de helft werd een doelpunt van Pevernagie afgekeurd en dan kon Hoogstraten een 3-tal hoekschoppen forceren. Keeper Vanhengel heerste echter in de lucht. In de 58' mocht Mateso-Liongola een vrijschop nemen voor de bezoekers, maar die ging over doel. In dezelfde minuut tikte Tibo Janssens de bal door naar Vandenplas en die verplichtte keeper De Bruyn tot een save. Trainer Van Passel wisselde Frederic Luckermans dan door Tom Martens. Na een kwartier in de 2de helft kwam de stand op 2-0. Pevernagie tikte na een vlotte thuisaanval de bal door naar Vandenplas en die versloeg keeper De Bruyn tegenvoets. Een paar minuten later kwam er gevaar via Mateso-Liongala, maar Stiennon tackelde op het gepaste moment. In de 72' werd Jordi Verbruggen naar de kant gehaald en Jorik Ossieur kwam op het terrein. Hoogstraten bleef op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 75' kreeg Van Den Bogaert een kans, maar keeper Vanhengel bracht redding. Ook Adil Aba Yahya werd gewisseld. Dat gebeurde in de 79' door Jordi Schoolmeesters. Enkele minuten later kwam Hoogstraten toch aan een doelpunt. Invaller Jihad Ben Salem kapte zich vrij in de 16-meter en zorgde voor 2-1. Het was dus nog bibberen voor de thuisploeg in de laatste minuten van de wedstrijd. In de 85' kwam Jelle Demal nog in voor Kyle Pevernagie en die mocht terugzien op een goede wedstrijd. De Wijgmaaldefensie hield stand en zo won de thuisploeg deze topper met 2-1. Voor de beloften van Wijgmaal werd dit de 13de zege van het seizoen. Nu volgen twee uitwedstrijden op rij. Volgende vrijdag naar Hades en op 10 april naar Tempo Overijse.