K.Olympia SC.Wijgmaal - K.Bocholter VV.

K.Bocholter VV.
3-1

Op vrijdag 10 maart moesten de beloften van Olympia Wijgmaal thuis tegen Bocholter VV. spelen. Stilaan gaan we de eindfaze van de competitie in en bij de beloften van Wijgmaal kan men nu al tevreden zijn met de behaalde resultaten. Met 11 overwinningen maakte Wijgmaal kans om voor de 2de plaats in de rangschikking te gaan. Trainer Nico Van Passel kon in doel rekenen op de diensten van Mathias Vervecken en ook Eberd De Donder deed speelminuten op tegen de Limburgse tegenstander. Olympia Wijgmaal kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een kans voor Jordi Schoolmeesters in de 7' volgde een hoekschop. Dries Nijs werd aan de 1ste paal door de bezoekende defensie vrijgelaten en kon de bal binnenkoppen (1-0). Het jonge team van Bocholt ging op zoek naar de gelijkmaker, maar echte kansen kon het niet creëren. In de 20' kon Thomas Vandenplas op doel afgaan en ging neer in het strafschopgebied. Inplaats van een strafschop kreeg de Wijgmaalse aanvaller een gele kaart onder de neus. Zes minuten later kreeg Wijgmaal de bal niet weg uit de verdediging en Seppe Jansen profiteerde daarvan om Bocholt op gelijke hoogte te brengen (1-1). De thuisploeg kreeg voor de rust nog twee kansen. In de 28' sneed Schoolmeesters door de Bocholtse gelederen en werd foutief gestopt net voor de 16-meter. Dries Nijs trapte de vrijschop recht op keeper Leonardo Cascio. Net voor de rust ging een schot van Vandenplas voorlangs. Met een gelijke stand werd de rust bereikt. In de 51' kon Frederic Luckermans doorgaan en bracht de bal mooi voor doel. Daar stond Schoolmeesters en die kende weinig moeite om Wijgmaal weer op voorsprong te brengen (2-1). Na een uur wisselde de Wijgmaalse trainer een eerste keer. Voor Jelle Demal kwam Jordi Verbruggen. Eerst ging een schot van Kyle Pevernagie naast doel. Dan kwam Tibo Janssens de plaats innemen van Eberd De Donder. In de 65' was Verbruggen al suksesvol. Hij zorgde met een hard schot, dat via de paal binnenging, voor 3-1. Jorik Ossieur kwam in de 70' als vervanger voor Pevernagie op het terrein en 5 minuten later wisselde Nico Van Passel een 4de keer. Tom Martens kwam in voor Luckermans. Wijgmaal drong niet echt meer aan en Bocholt kon keeper Vervecken niet meer bedreigen. Zo behaalden de beloften van Wijgmaal een 3-1 overwinning, hun 12de van het seizoen. Die brengt hen voorlopig op de 2de plaats, maar Wijgmaal telt één wedstrijd meer dan de naaste achtervolgers. Volgende vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Thes Sport op het programma.