K.Olympia SC.Wijgmaal - K.Berchem Sport 2004

K.Berchem Sport 2004
1-0

Olympia Wijgmaal behaalde 14 dagen geleden de 8ste zege van het seizoen in de uitwedstrijd tegen Grimbergen. In die wedstrijd vielen Wietse Vermeylen en Maki De Silva uit met een kwetsuur. Geen van beide was fit genoeg om in het eerste weekend van maart hun wederoptreden te doen tegen het 2de gerangschikte Berchem. Trainer Bart Vanhoudt moest ook nog Gert Stockx, Nils Goedeweeck en Giel Vandebeeck missen. Bij Berchem moest trainer Jonas De Roeck ook 3 belangrijke spelers missen nl. Roy Mauro, Dimitri Hairemans en Joachim De Wilde. De bezoekers hadden in hun laatste thuiswedstrijd kostbare punten verloren tegen RC Hades. Daardoor was Thes Sport alleen leider met één punt voorsprong op 8 speeldagen van het einde van de competitie. In de heenwedstrijd was Berchem tegen Wijgmaal vroeg op achterstand gekomen door een doelpunt van Mike De Silva en kon pas in de toegevoegde tijd via een strafschop aan de gelijkmaker komen. Het tijdsstip van die strafschop (95') smaakte nog steeds wrang na bij Wijgmaal en de thuisploeg wou dat rechtzetten in de terugwedstrijd. In de 3' kreeg Berchem al de eerste kans. Leandro Zorbo schoot hard op doel, maar keeper De Jonge stopte die poging. Twee minuten later verstuurde Joren Nijs een voorzet en keeper Appels greep in voor Gertjan Fannes kon afwerken. In de 6' zette Zorbo de bal voor doel waarna topschutter Jelle Van Kruyssen de bal centimeters naast de verste paal trapte. Dan was het de beurt aan de thuisploeg om voor gevaar te zorgen. Eerst verstuurde Ben Colson een gevaarlijke voorzet en in de 17' deed hij dat nog eens over. Nu ging de bal richting Joren Nijs en die trapte in één tijd rakelings over de dwarsligger. Het was dan wachten tot in de 30' toen de 20-jarige Light Nwokoro een schot waagde. Zijn poging was echter te zwak om keeper Glenn De Jonge te verontrusten. Vijf minuten later botsten Lennert Vanherberghen en Simon Bammens met het hoofd bij een duel. Bammens bloedde aan het hoofd en kreeg een verband rond het hoofd en kon het spel hervatten. Op 5 minuten van de rust kreeg Wijgmaal een hoekschop. Fannes kreeg een schietkans en zijn schot werd door keeper Appels weggebokst. In de 42' viel de bal na een voorzet van Nijs voor de voet van Colson en zijn schot verdween in hoekschop via een verdediger van Berchem. De rust werd bereikt met 0-0 op het bord. Dat veranderde al vlug in de 2de helft. In de 47' ging Gertjan Fannes het strafschopgebied in en werd onderuit gehaald door de Berchemse doelman. De scheidsrechter twijfelde niet en gaf Wijgmaal een strafschop. Keeper Appels kreeg slechts geel voor die fout. William Acke, die al 8 doelpunten dit seizoen achter zijn naam had, gelaste zich met het nemen van de penalty. Acke schoot de bal hard en goed geplaatst in doel en bracht zo Wijgmaal op voorsprong (1-0). Berchem dat veel voorzetten verstuurde, maar die steeds in niemandsland zag verdwijnen, probeerde het dan maar met afstandsschoten. Zo probeerde Kamneng Djoum het, maar zijn poging ging ver naast doel. In de 52' scheelde het maar centimeters of Wijgmaal kon z'n voorsprong verdubbelen. Eerst werd een schot van Joren Nijs afgeblockt en de bal kwam bij Marcos Da Silva terecht. Onze Braziliaan pakte uit met een raket en de bal ging tegen de paal. In de 55' kreeg Lennert Vanherberghen een 2de gele kaart en moest met rood van het terrein. Wijgmaal moest dus nog 35 minuten met 10 verder. Trainer Vanhoudt bracht Rocky Peeters in voor Gertjan Fannes. Uiteraard kwam er meer druk van Berchem. Van Kruyssen besloot eerst zwak op keeper De Jonge. Dan gaf hij de bal door aan Verstraeten en die trapte over doel. In de 70' trapte Van Kruyssen hard op doel en de bal viel bovenop de lat. De volgende kans voor Berchem kwam er op 10 minuten van het einde. Een schot van Zorbo ging maar nipt naast doel. In de 87' botste een speler van Berchem tegen Acke en de topschutter van Wijgmaal kreeg daarvoor een rode kaart van scheidsrechter Boon. Zo moest Wijgmaal uiteindelijk nog enkele minuten stand houden met 9 spelers. De samenhang en de verstandhouding bij Wijgmaal was echter optimaal en Berchem kwam daardoor aan geen enkele kans meer. In de 91' werd Joren Nijs vervangen door Iasson Passaris. Olympia Wijgmaal won met 1-0 en bracht zo Berchem hun 2de nederlaag toe. Een wilskrachtig Wijgmaal met geen zwakke punten deed een weinig geïnspireerd Berchem de das om en kwam zo aan hun 9de overwinning van het seizoen. Deze zege brengt Wijgmaal in de stand op de 6de plaats. Volgende zondag staat de uitwedstrijd tegen Bocholt op het programma. In de heenwedstrijd bleef het 0-0.