K.SC.Grimbergen - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.SC.Grimbergen
1-2

Na de teleurstelling tegen KVK Tienen bleef het beoogde gegeven eigenlijk hetzelfde voor Olympia Wijgmaal nl. aan die 30 punten komen en zo in wat rustiger vaarwater komen. Om dat te bereiken stond op de 22ste speeldag de uitwedstrijd tegen Grimbergen op het programma. Net zoals Wijgmaal had Grimbergen nog punten nodig om het behoud te verzekeren. De ploeg van trainer Stefaan Van Winckel had in de heenwedstrijd in het Ymeriastadion de volle buit binnengehaald door 2 doelpunten van Corentin Gabrielli. Nu moest de ex-trainer van Wijgmaal een 3-tal belangrijke pionnen missen nl. Ahmet Oztürk, Amaury Mabika en Musasa Mubakilay. Bij Wijgmaal nog steeds geen Gert Stockx, Eberd De Donder, Giel Vandebeeck en Nils Goedeweeck. De eerste kans in de wedstrijd viel in de 8' toen Roddy Kambala werd aangespeeld in de diepte, maar de aanvaller schoot ver naast doel. In de 13' moest trainer Bart Vanhoudt al noodgedwongen een vervanging doorvoeren. Wietse Vermeylen moest gekwetst uit de wedstrijd stappen en werd vervangen door Marcos Alfredo Da Silva Junior. Het ongeluk bleef Wijgmaal achtervolgen want 5 minuten later viel Maki De Silva uit met op het eerste zicht een zware blessure. Bij een tackle bleef de spelmaker van Wijgmaal haken in het gras en moest van het terrein geholpen worden. Voor hem kwam William Acke in de ploeg. Door die tegenslag kwam Wijgmaal in de eerste helft tot weinig goed voetbal. Het was Grimbergen dat de wet dicteerde, maar ook aan weinig echte kansen kwam. In de 23' schoot Fabio Tonini van in de 16-meter naast doel. Vijf minuten later trapte keeper Glenn De Jonge slecht uit en Kambala werd eerst nog afgeblockt, maar Adil Naâmane kwam nog aan de bal nadat hij op de grond terecht kwam. Naämane kon de bal nog in doel stiften en Grimbergen op voorsprong brengen (1-0). In de laatste 5 minuten van de eerste helft kon Lennert Vanherberghen bij een hoekschop koppen, maar zijn poging ging hoog over doel. In de 45' kon William Acke na een geharrewar aan de bal komen en dribbelde zich tot in het strafschopgebied. Daar gaf hij keeper Chris Espeso het nakijken en bracht met een gekruist schot de stand in evenwicht (1-1). Dit was voor Acke zijn 7de doelpunt van het seizoen. Deze treffer bracht weer hoop bij de talrijk toegestroomde Wijgmaalsupporters na een teleurstellende 1ste helft. Na de rust kwam Wijgmaal beter in het stuk voor. In de 52' kreeg Robby Vanhamel de eerste gele kaart van de wedstrijd. Precies na een uur kon Wijgmaal counteren en keeper Espeso had moeite met het schot van Marcos Da Silva. Kort daarna drong Tim Boogaerts in de 16-meter door, maar weer was de Grimbergse goalie hem te vlug af. Grimbergen kwam een aantal keren gevaarlijk opzetten, maar keeper De Jonge moest weinig werk verzetten. Roddy Kambala kreeg in de 63' geel te zien van scheidsrechter Verslycken. In de 71' ging een schot van Naämane naast doel en één minuut later schoot Joren Nijs na een aktie ook al naast. In de 74' kon Acke van op eigen helft doorgaan. Hij kon de bal opzij geven, maar schoot zelf op doel en mikte naast. Ook Rocky Peeters kwam tot een schot en dat ging voorlangs. In de 77' kreeg de weer hard werkende Ben Colson een gele kaart. Zes minuten voor het einde kreeg Wijgmaal een reuzekans. William Acke kon zich van op links doorzetten en gaf de bal achteruit naar de vrijstaande Joren Nijs. Die kon Wijgmaal op voorsprong brengen, maar schoot de bal nog over doel. Onmiddellijk daarna schoot Acke hard op doel en keeper Espeso had moeite om de bal te controleren. Wijgmaal bleef de kansen opstapelen. Marcos Da Silva kon nog eens doorgaan, maar was te verliefd op de bal en vergat die mee te geven aan een beter geplaatste medemaat. Toch was onze Braziliaan geen teleurstelling, want hij verrichtte veel verdedigend werk. In de 88' kwam Gertjan Fannes op het veld en Rocky Peeters kon gaan rusten. In de 89' kon Da Silva weer counteren en gaf de bal door aan Joren Nijs. Die drong het strafschopgebied binnen en schoot nu wel raak. Met zijn 2de treffer van het seizoen bracht hij Wijgmaal op voorsprong (1-2). Grimbergen drong nog aan in de toegevoegde tijd, maar de Wijgmaaldefensie gaf geen krimp meer. Voor Wijgmaal was deze 4de uitzege genoeg om eindelijk aan een totaal van 30 punten te komen. Dat brengt Olympia ook een paar plaatsen hoger in de rangschikking nl. van 9 naar 7. Het behoud komt nu wel heel dicht bij voor Olympia Wijgmaal. Een 5-tal extra punten zouden moeten volstaan in de 8 resterende wedstrijden. Het mogen er natuurlijk nog wat meer zijn, maar er volgen nog een aantal moeilijke kleppers zoals thuis tegen Berchem op zondag 5 maart. Volgend weekend wordt de inhaalwedstrijd tussen Grimbergen en Zwarte Leeuw gespeeld.