K.Olympia SC.Wijgmaal - K.SC.Grimbergen

K.SC.Grimbergen
6-1

Na de winst in de uitwedstrijd tegen Tienen maandag laatstleden, kregen de beloften van Olympia Wijgmaal 4 dagen later de thuiswedstrijd voorgeschoteld tegen Grimbergen. Beide ploegen hadden al 21 wedstrijden achter de rug, maar Wijgmaal telde in de stand zo maar eventjes 20 punten meer dan de bezoekers. Bij Wijgmaal kon men rekenen op de diensten van Iason Passaris. Die was na zijn kwetsuur lange tijd uit de picture verdwenen, maar is nu al geruime tijd aan het trainen en wou zo wedstrijdritme opdoen. Grimbergen had voor deze wedstrijd maar net genoeg spelers en kon dus geen beroep doen op wisselspelers. In de 3' verspeelde doelman Van Hengel bij het uitvoetballen de bal en ging dan in de fout. Zo kreeg Grimbergen al vroeg in de wedstrijd een strafschop. Het was Louis Vandenhouten die de elfmeter binnentrapte en de stand op 0-1 bracht. Twee minuten later kwam er een counter van Wijgmaal en Jelle Demal bracht van op links de bal voor doel. Thomas Vandenplas devieerde de bal en zorgde zo voor de gelijkmaker (1-1). In de 8' viel er al een 3de doelpunt. Wijgmaal kreeg een hoekschop en aan de 2de paal kon Tibo Janssens zijn hoofd tegen de bal plaatsen en de thuisploeg op voorsprong brengen (2-1). Het jonge team van Grimbergen maakte het Wijgmaal toch moeilijk in de eerste helft door kort op de man te spelen. Het was echter Wijgmaal dat nog een drietal mooie kansen kreeg in die 1ste helft. In de 28' bracht Adil Aba Yahya de bal hard voor doel en Vandenplas was daardoor enigzins verrast. Twee minuten later kon Iason Passaris na mooi samenspel de bal doorgeven aan Adil Aba Yahya. Zijn schot werd echter gestopt door keeper Yoran Verdeyen. Die deed dat twee minuten later nog eens over bij een hard schot van Kyle Pevernagie. Met 2-1 ging Wijgmaal de rust in. In de 2de helft kwam Jordi Schoolmeesters de plaats innemen van Iason Passaris. Het was een tijdje wachten op de eerste kans na de rust. In de 57' kwam Jordi Verbruggen bij Wijgmaal Adil Aba Yahya vervangen. In dezelfde minuut bracht Gil Boogaerts de stand op 3-1. In de 62' kreeg Grimbergen toch wel de kans om aan de aansluitingstreffer te komen. Jovanis Niyonkuru trapte de bal van in de 16-meter naar de winkelhaak, maar keeper Jan Van Hengel kon een tweede tegendoelpunt vermijden. Vlak daarna miste Schoolmeesters een open kans voor Wijgmaal. In de 67' kwam Jorik Ossieur in de ploeg voor Kyle Pevernagie. Vijf minuten later stond de Grimbergse keeper in een schietkraam en uiteindelijk was het Thomas Vandenplas die toch voor 4-1 kon zorgen. In de 75' kwam Vandenplas aan zijn 3de doelpunt. Ismail El Iar kwam bij Wijgmaal in de ploeg. Verbruggen kopte een voorzet door en Vandenplas kende weinig moeite om aan zijn 3de treffer van de avond te komen (5-1). Tien minuten voor het einde kwam de stand op 6-1 na een doelpunt van Jordi Verbruggen. In de eerste helft zou je zo een resultaat nooit verwacht hebben, maar Wijgmaal behaalde net als tegen Duffel op de 4de speeldag een 6-1 overwinning. Voor de thuisploeg de 11de zege van het seizoen. De volgende wedstrijd is nu pas op 3 maart en dan moet Wijgmaal een uitwedstrijd spelen tegen Berchem.