K.Olympia SC.Wijgmaal - K.VK.Tienen

K.VK.Tienen
0-1

Na tweederde van de competitie was Olympia Wijgmaal aan 27 punten geraakt. Met de 21ste speeldag in het vooruitzicht en de thuiswedstrijd tegen het voorlaatst gerangschikte Tienen leek een 8ste overwinning van het seizoen haalbaar. Bij Tienen had men na het thuisverlies tegen Hades op de vorige speeldag trainer Carlo Lavigne ontslagen en hulptrainer Luc Beeken moest de wedstrijd tegen Wijgmaal voorbereiden. Bij Tienen keerden 3 spelers terug uit schorsing nl. Florin Grancea, Nadjim Haroun en Amardeep Singh. Nu was wel Maxime Renson geschorst en Dylan Carton viel vorige week uit met een scheurtje in de lies. Bij Wijgmaal begon William Acke weer in de basis-11 en daardoor moest Marcos Da Silva op de spelersbank zijn beurt afwachten. De belangstelling voor deze wedstrijd leek in eerste instantie wat tegen te vallen, maar naargelang de wedstrijd op gang kwam groeide het aantal toeschouwers fors. Olympia Wijgmaal begon weer afwachtend aan de wedstrijd net zoals vorige week op Cappellen. In de 3' mocht Jannick Weeghmans een vrijschop trappen en keeper Glenn De Jonge kende weinig moeilijkheden om die te pakken. Drie minuten later kreeg Gertjan Fannes voor Wijgmaal een schietkans, maar keeper Arthur Hannes stond op de goede plaats. In de 8' liet de verdediging van Wijgmaal te veel ruimte en Tom Blockx profiteerde daarvan om van net binnen de 16-meter Tienen op voorsprong te schieten (0-1). De thuisploeg probeerde vlug te reageren en in de 10' schoot een weer een erg bedrijvige Ben Colson ver naast doel. De kansen bleven erg beperkt in de 1ste helft. Halfweg kreeg Wijgmaal nog een paar kansen. Een schot van Maki De Silva ging via een verdediger in hoekschop en in de 26' leek Fannes op weg naar de gelijkmaker na een pass van Acke. De Wijgmaalse aanvaller stuitte echter keeper Hannes. Fannes werd kort daarna foutief gestuit en bezeerde zich daarbij. In de 31' werd hij vervangen door Nils Goedeweeck. Tien minuten later kwam Wijgmaal tot de vlotste aanval tot dan toe. De Silva gaf de bal door aan Goedeweeck, maar die trapte de bal nipt naast doel. In de 45' was Blockx weer gevaarlijk voor Tienen. Keeper De Jonge hield hem van zijn 2de doelpunt. Toch scheelde het niet veel of Tienen verdubbelde zijn voorsprong toch. Een voorzetschot van Weeghmans ging over keeper De Jonge en viel tegen de 2de paal. De bal ging echter niet binnen en zo ontsnapte Wijgmaal aan een tweede tegendoelpunt. Met 0-1 werd de rust bereikt. In de eerste 10 minuten van de 2de helft was er weer weinig te beleven. In de 55' werd Rocky Peeters aangetrapt en hij moest vervangen worden door Marcos Da Silva. Die was al één minuut later bijna bepalend. Onze Braziliaan kon op rechts doorgaan en zijn voorzet kwam voor de voet van William Acke. Die had de gelijkmaker aan de voet, maar schoot de bal tegen de dwarsligger. Na een kwartier in de 2de helft kreeg Aaron Rosseels een schietkans bij een Tiense counter. Hij schoot de bal echter over doel. Enkele minuten later probeerde Goedeweeck het met een afstandsschot, maar keeper Hannes stond op de juiste plaats. Goedeweeck viel een paar minuten later op zijn schouder en moest vervangen worden. In zijn plaats kwam Joren Nijs. Dat was al de 3de speler van Wijgmaal die gekwetst het terrein moest verlaten. Nijs kwam in de daaropvolgende minuten tot een paar goede akties , maar die leverden geen doelpunt op. In de 92' kon Acke zich doorzetten in de 16-meter en schoot de bal keihard tegen de dichtstbijzijnde paal. Verdedigers Vanherberghen en De Keukeleere gingen mee ten aanval. Vanherberghen kon net niet met zijn hoofd bij een voorzet en De Keukeleere moest te veel uitwijken en schoot in het zijnet. Wat weinigen hadden verwacht, gebeurde toch. Tienen kwam gretiger op het terrein en werd daar voor beloond met een 5de overwinning van het seizoen. Wijgmaal kreeg kansen, maar kon die weer niet afmaken. Dat is al de 8ste wedstrijd dit seizoen waarin Wijgmaal geen doelpunt kan maken. Inplaats van twee plaatsen te stijgen in de rangschikking blijft Wijgmaal staan op de 9de plaats. Volgende zondag staat de uitwedstrijd tegen Grimbergen op het programma. Geen gemakkelijke wedstrijd en daar komt nog bij dat Wijgmaal de heenwedstrijd verloor met 0-2.