Verslag Finale Beker van Brabant dames tussen Miecroob Veltem en Olympia Wijgmaal

Datum
Thuis
Miecroob Veltem
Uit
K.Olympia S.C.Wijgmaal
Uitslag
1-0

Op zondag 26 juni werden op de terreinen van Hogerop Bierbeek de finales van de Beker van Brabant gespeeld. De wedstrijd bij de heren ging tussen KV Tervuren-Duisburg en K.Europa 90 Kraainem en begon om 17 uur. Daarvoor werd de finale bij de dames gespeeld tussen Miecroob Veltem en Olympia Wijgmaal. Miecroob werd kampioen in eerste provinciale en Wijgmaal eindigde op de derde plaats. In de competitie was Miecroob Veltem tweemaal de betere ploeg in de onderlinge duels. Thuis won het met 3-1 en in februari van dit jaar kwam het in het Ymeriastadion winnen met 1-2. Bij Olympia Wijgmaal raakten bij de donderdagtraining nog twee dames gekwetst na een botsing. Eén brak haar neus en de andere bleef achter met een hersenschudding. 

Al in de eerste minuut kwam Miecroob Veltem aan een hoekschop, maar die leverde geen gevaar op. Twee minuten later kwam Wijgmaal aan een eerste kans. Lien Borgions kon van in de 16-meter op doel schieten, maar doelvrouw Edwina Di Marco bracht redding. Wijgmaal was duidelijk het best van start gegaan en kon tot een viertal hoekschoppen komen. In de 18' was het bij de eerste kans voor Veltem meteen raak. De Cooman was bij een diepe bal vlugger en lobde de bal over doelvrouw Aura Wauters in doel (1-0). Halfweg de eerste helft herstelde Veltem het evenwicht en kwam aan een paar vrijschoppen. Daarbij moest keepster Wauters een schot van De Cooman stoppen. In de 30' kwam Wijgmaal dicht bij de gelijkmaker, maar nu raakte Mies Wijns ook niet voorbij de keepster van Veltem. Wijgmaal bleef naarstig op zoek gaan naar een doelpunt en ook een schot van Gitte De Langhe werd gestopt door de doelvrouw van Veltem. Drie minuten voor de rust werd Borgions mooi afgezonderd in het strafschopgebied. Weer raakte Wijgmaal niet voorbij het sluitstuk van Veltem. In de 44' trapte Yara De Maeyer een vrijschop voor Veltem hoog over doel. Aan de rust stond het dus 1-0. Olympia Wijgmaal ging uiteraard van in het begin van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. In de 51' pakte doelvrouw Di Marco een schot van De Langhe. Twee minuten later ging de defensie van Veltem in de fout. Een slechte terugspeelbal werd onderschept door Tahnee Sweeck en zij raakte ook voorbij de laatste verdedigster. Toch kon zij de zenuwen niet onder bedwang houden en schoot de bal recht op de keepster van Veltem. Zo liet Wijgmaal al voor de derde keer een scoringskans onbenut. Nadien hield Miecroob Veltem de rangen goed gesloten en kwam in het slot van de wedstrijd zelf nog aan paar kansen. Daarbij liet keepster Aura Wauters zich niet meer verschalken. Toch geraakte Wijgmaal niet meer aan een doelpunt en zo won Miecroob Veltem de Beker van Brabant. Voor de dames van Wijgmaal, die toch wel een goed seizoen achter de rug hebben en bovendien ook achteraf deelnamen aan de interprovinciale eindronde. De dames van Wijgmaal kunnen dit zien als een leerrijk proces. 

Miecroob Veltem: Di Marco, Houpeline (60' Goedseels), Paternotte (73' Cerulus), Ayyad (37' Dekkers), De Maeyer, Poelmans, Vervloesem Jolien, Dejaegher, De Cooman, Vervloesem Karolien, Dankelman.

Olympia Wijgmaal: Wouters, Haest, De Langhe, Borgions, Wijns, Amery, Sweeck, Cuypers, Goossens, Nelissen, Maes (40' Simonet), andere invalsters: Verbeeck, Janssens en Hill.

Auteur van het verslag
Daniël De Becker