Verslag 2de ronde Croky Cup wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - R.A.S.Monceau

R.A.S.Monceau
2-1

Op zondag 7 augustus moest Olympia Wijgmaal in de 2de ronde van de Croky Cup tegen het Waalse R.A.S.Monceau spelen. Net als Wijgmaal was Monceau een ploeg uit 3de Amateur. De bezoekers waren een paar maanden geleden gepromoveerd uit eerste provinciaal. De gemiddelde leeftijd bij de basis-11 van Wijgmaal bedroeg 20 jaar, terwijl die van Monceau bijna de 30 jaar bereikte. Monceau kreeg in de 4' een vrijschop, maar die werd afgeblokt. In de 7' verstuurde Jérôme Courtrai een doorsteekpass naar Ephraïm Matuasilua en die kon alleen op doel afgaan en de thuisploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong brengen (1-0). Na dat openingsdoelpunt kreeg Wijgmaal een paar vrijschoppen, maar die smoorden in de Waalse verdediging. Een schot van Jitse Dupont werd door de 17-jarige doelman Jarno Cacciatore gestopt en in de 20' ging een schot van Matuasilua voorlangs. Net voor de drankpauze kreeg Mohamed Traore een schietkans voor Monceau, maar zijn schot ging over doel. In de 25' verspeelde Antoine Ruelle de bal achteraan na een pass van Miri. Quentin Fernémont kon daar niet van profiteren en verspeelde zo de kans op de gelijkmaker. Bij een vrijschop een paar minuten later schoot Berthold Kitoko recht op doelman Maxime Amenga. Na balverlies in de Wijgmaalse defensie hield hij met een save Monceau van een doelpunt. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Monceau nog aan drie vrijschoppen, maar keeper Amenga van Wijgmaal stond pal en hield zo de 1-0 voorsprong tot aan de rust in stand. Younes Ben Hammou was in de eerste helft zwaar aangetrapt en werd na de rust vervangen door Maxime Zulu Kilo. Ook bij de bezoekers kwam er halfweg de wedstrijd een vervanging. Na 2 minuten in de 2de helft bracht Nassim Miri de bal voor de voet van Quinten Poppe en die verplichtte keeper Cacciatore tot een save. In de 55' kwam Monceau aan de gelijkmaker. Bij een voorzet kopte Jean-Sebastien Caudron de bal mooi in de verste hoek binnen (1-1). Dat tegendoelpunt viel een beetje als een donderslag bij heldere hemel. De reactie van Wijgmaal bleef niet lang uit. Een schot van Bono Mertens ging naast doel en met een vrijschop verplichtte hij doelman Cacciatore tot een save. Het was ook een wedstrijd met heel wat fouten en die leverden in de eerste helft al 4 gele kaarten op. In de 2de helft ging dat maar door. Jitse Dupont werd keer op keer zwaar aangepakt, maar kon toch telkens hervatten. Halfweg de 2de helft kreeg Wijgmaal een vrijschop en Jérôme Courtrai mikte die mooi naar de verste paal. Weer kon keeper Cacciatore een doelpunt vermijden. In de 70' viel er een rode kaart voor Martin Béfahy na een fout op Matuasilua. Die fout leidde naar een strafschop en Bono Mertens schoot van op de stip Wijgmaal weer op voorsprong (2-1). Acht minuten na de eerste rode kaart viel er een tweede. Wegens natrappen kreeg Jérémy Cuypers een rood karton onder de neus. Ondanks hun ondertal bleef Monceau toch moedig jagen op de gelijkmaker. Ook bij de thuisploeg kwam het tot een rode kaart. In de 83' werd die na een verbale reactie op de scheidsrechter aan Antoine Ruelle gegeven.

In de 90' kon Miri de bal voor doel brengen, maar Matuasilua miste deze open kans. In de toegevoegde tijd kwam Monceau nog bijna aan de gelijkmaker. Bij een voorzet van de bezoekers devieerde kapitein Robbe Vandervondelen de bal tegen de lat van het eigen doel. Olympia Wijgmaal won de wedstrijd met 2-1 en speelt nu komend weekend in de 3de ronde van de Croky Cup op verplaatsing tegen 2de amateurploeg Royale Jeunesse Entente Binchoise.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Vandervondelen, Miri, Poppe (70' Arbai), Matuasilua, Ben Hammou (46' Zulu Kilo), Mertens, Ruelle, Courtrai, Ceusters, Dupont.

R.A.S.Monceau: Cacciatore, Kitoko (75' Brabant), Navona, Caudron, Zyane Lissens, Fernémont, Cuypers, Steens, Mucci, Lambert, Traore.

Doelpunten: 7' 1-0 Matuasilua, 55' 1-1 Caudron, 70' 2-1 Mertens strafschop.

Kaarten: 5' Dupont, 42' Lambert, 44' Matuasilua, 45' Mucci, 47' Lissens, 61' Kitoko, 65' Béfahy, 70' Béfahy 2de geel rood, 78' Cuypers rood, 81' Dehant, 83' Ruelle rood, 85' Mertens.