Verslag 18de speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.Lyra-Lierse Berlaar

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K.Lyra-Lierse Berlaar
1-0

Op een zonnige Paaszondag stond Olympia Wijgmaal voor een moeilijke taak met de komst van de 2de in de stand Lyra-Lierse Berlaar. Die opdracht was er na de resultaten van zaterdag niet eenvoudiger op geworden. Pepingen-Halle was met 2-3 gaan winnen op Sporting Hasselt en en had zo de kloof met Wijgmaal op 4 punten gebracht. Trainer Albert De Roover bracht na de 3-0 overwinning tegen Berchem toch twee andere spelers in de basiself. Koen Weuts was geschorst en werd in de centrale verdediging vervangen door Iben Julien. Elio Balbi kreeg na 3 weekends zonder nog eens een basisplaats en daardoor werd de 19-jarige Joppe Smits naar de invallersbank verwezen. Bij Wijgmaal kon Nicolas Robin weer niet spelen door een aanslepende kwetsuur en Benjamin N'Zanga kon door familieomstandigheden niet aanwezig zijn. Daardoor stelde trainer Steven De Pauw de 18-jarige Franly Matuasilua in de spits op. Lennert De Keukeleere was na een dubbele schorsing weer speelgerechtigd. De bezoekers begonnen niet bepaald aan een hoog tempo en daardoor kwam Wijgmaal aan de eerste kansen. Bij een hoekschop in de 7' werd een schot van Jelle Alaerts afgeblokt en onmiddellijk daarna viel een voorzet op de lat. Lyra-Lierse kwam in de 11' wel aan een vrijschop, maar die leverde geen gevaar op. Halfweg de eerste helft kon Matuasilua de bal voor de voet van Ato Morgan klaar leggen en zijn schot werd door keeper Mats Sterkens in hoekschop verlengd. In de 24' schermde Franly Matuasilua de bal goed af tussen twee verdedigers en gaf die mooi door aan Andreas Dewaet. De kapitein van Wijgmaal ging de 16-meter binnen en keeper Sterkens moest weer zijn ploeg voor een achterstand behoeden. In de 32' probeerde Matuasilua het met een afstandsschot en weer stond Sterkens op de goede plaats. Drie minuten later zette spits Jordy Peffer zich door op links en zijn schot ging van aan de rand van de 16-meter over doel. In de 44' moest keeper Yanno Vanwelkenhuysen ver uit zijn doel komen om de bal met het hoofd te ontzetten. Lyra-Lierse kreeg in de toegevoegde tijd van de eerste helft nog drie hoekschoppen op rij, maar de stand bleef staan op 0-0. De 2de helft was nog maar twee minuten oud toen een uittrap van keeper Vanwelkenhuysen verkeerd werd beoordeeld door middenvelder Gianni Van Den Buijs en die ging aan het truitje hangen van Matuasilua. De speler van Lyra-Lierse kreeg daarvoor slechts geel. Rood was hier wel op zijn plaats geweest. Na 6 minuten in de 2de helft verstuurde de defensie van de Lyra-Lierse een dieptepass en De Keukeleere ontzette die nog nipt in hoekschop. De Wijgmaalse verdediger kwam daarbij wel in botsing met zijn eigen keeper. Beide spelers konden na verzorging weer verder spelen. In de 59' ging een schot van in het strafschopgebied recht op keeper Vanwelkenhuysen en twee minuten later ging een bal richting spits Jason Adesanya. Tristan Ceusters kon de bal echter opruimen. In de 62' was er samenspel tussen Bono Mertens en Morgan en deze laatste schoot de bal over doel. Ondertussen was Ilias Benamar bij Wijgmaal op het terrein gekomen. In de 73' kon invaller Jiri Struyf zich centraal doorzetten en kwam voor keeper Vanwelkenhuysen en die voorkwam een doelpunt van Lyra-Lierse. Bijna in dezelfde minuut kon Peffer zich doorzetten en weer had de Wijgmaalse goalie een prima reflex in huis. Negen minuten voor het einde kon Benamar op de helft van de bezoekers de bal veroveren en gaf de bal door aan Morgan. Die ging de 16-meter In en werd neergehaald. De scheidsrechter twijfelde geen seconde en floot voor een strafschop. Net als vorige week op City Pirates werd die genomen door Arnout Masselis. Keeper Sterkens ging wel naar de juiste hoek, maar kon toch geen doelpunt vermijden. Met zijn 2de treffer van het seizoen bracht Masselis de stand op 1-0. In de 87' ging een voorzet van Jaric Schaessens naar de 2de paal en daar verlengde Peffer de bal in doel. De topschutter van onze competitie stond echter in buitenspel. De bezoekers drongen nog even aan, maar de verdediging van Olympia Wijgmaal gaf geen krimp meer. Zo kwam Wijgmaal eindelijk aan een 6de overwinning van het seizoen. Honderdveertig dagen was het geleden dat Wijgmaal aan z'n vorige zege kwam. Door deze overwinning komt Olympia Wijgmaal in de stand weer terug tot op één punt van Pepingen-Halle en blijft het onderaan de rangschikking een spannende zaak. Hoogstraten werd al kampioen en is nu ook 2de periodekampioen. Volgende zondag staat voor Wijgmaal  de thuiswedstrijd tegen KVK Tongeren op het programma.

Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen,  De Keukeleere (60' Ceusters), Boogaerts, Alaerts, Matuasilua (69' Benamar), Poppe, Mertens (90' Herroelen), Dewaet, Masselis, Morgan, Bouhriss.

Lyra-Lierse Berlaar: Sterkens, Julien (62' Struyf), Balbi, Vets, Kil (62' Smits), Adesanya, Lambreghts, Nijs, Van Den Buijs, Schaessens, Peffer.

Kaarten: 50' Van Den Buijs.

Doelpunt: 81' 1-0 Masselis strafschop.