Verslag 27ste speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - SC.Eendracht Aalst

K.Olympia S.C.Wijgmaal
SC Eendracht Aalst
0-4

Op zondag 3 april kreeg Olympia Wijgmaal in het Ymeriastadion Eendracht Aalst op bezoek. De bezoekers stonden in de rangschikking op de 3de plaats en waren nog in de running voor het derde periodekampioenschap. Daarvoor dienden ze wel aan een veertiende overwinning te komen. Bij Wijgmaal was trainer De Pauw verlost van zijn corona-virus. Op spelersgebied kon hij niet beschikken over de geschorsten De Keukeleere en Masselis. Joël Kalonji was er na lange tijd weer bij. Het was geleden van 19 december 2021 dat hij nog eens in de basis-11 stond. Verder ontbraken nog steeds Ilias Benamar, Tim Boogaerts en Brent Herroelen. Bij Aalst stonden Lars Wantens en Brice Verkerken weer in de basis-11. Daardoor moesten Yassine Razzi en Ruben Belesi een invalbeurt afwachten.  De bedoelingen van Eendracht Aalst werden al in de beginminuten duidelijk nl. vlug op voorsprong komen. In de 2' ging al een schot rakelings over doel. Drie minuten daarna kon Van Den Eynde na een voorzet koppen, maar deed dat te zwak om keeper Vanwelkenhuysen te kunnen verontrusten. In de 7' kopte Cobos Copado ook over doel. Na 10 minuten kon Ato Morgan door de buitenspelval gaan, maar keeper Lentz had dat doorzien en was eerder bij de bal. Iets later kwam Aalst aan hun derde hoekschop en daarbij schoot Arne Van Den Eynde naast doel. Na twintig minuten mocht Bono Mertens een vrijschop nemen. Keeper Lentz plukte de bal uit de lucht. In de 28' bracht Van Den Eynde de bal voor doel en Jilke De Coninck kon er zijn voet tegen plaatsen en zo de bal in doel verlengen (0-1). Na veertig minuten kwam Wijgmaal aan hun eerste hoekschop. Twee minuten later kon Samir Bouhriss op rechts doorgaan en de bal voor doel brengen. Daar was Mertens een paar centimeter te klein om zijn hoofd voldoende tegen de bal te zetten. In de 45' lette de verdediging van Olympia even niet op en daardoor kwam De Coninck na een doorsteekpass alleen voor doel en plaatste de bal naast keeper Vanwelkenhuysen in doel. Hij bracht met zijn tweede treffer van de namiddag de ruststand op 0-2. Dat was natuurlijk weer een opdoffer voor de thuisploeg. In de eerste 10 minuten van de 2de helft was het wachten op een reactie van Wijgmaal, maar die kwam er niet. In de 59' was het Aalst dat weer tot een mooie kans kwam. Na een dieptepass werd de bal doorgekopt en kreeg De Coninck een schietkans. De centrale middenvelder mikte echter recht op de Wijgmaalse goalie. Wijgmaal geraakte maar niet tot aan de 16-meter van de tegenstander en bij een hoekschop in de 67' kopte Andreas Burssens de bal over doel. Vijf minuten later kon Yassine Razzi bij een tegenaanval de bal doorgeven aan Van Den Eynde en die bracht de stand op 0-3. In de 83' kwam er toch eindelijk een schot van Bono Mertens tussen de palen. Dat leverde voor doelman Lentz geen problemen op. Drie minuten later stopte keeper Vanwelkenhuysen een hard schot van Wantens. Onmiddellijk daarna kon Razzi door de as van het terrein doorgaan en de stand op 0-4 brengen. In de 90' verhinderde keeper Yanno Vanwelkenhuysen nog dat Wijgmaal een vijfde doelpunt tegenkreeg. Ruben Belesi kon op doel afgaan, maar de Wijgmaalse keeper kwam goed uit en verijdelde zo een forfaitscore. Eendracht Aalst kwam zo aan hun 14de zege van het seizoen en staat nu in de derde periode samen met Cappellen en Bocholter op één punt van Hoogstraten. Gelukkig voor Wijgmaal verloor ook Pepingen-Halle en blijven beide ploegen met 21 punten staan. Pepingen-Halle heeft wel een beter doelsaldo. Volgende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen City Pirates Antwerpen op het programma. Die begint om 20 uur. Dat is de ploeg waar Wijgmaal voor het laatst een zege tegen kon behalen. Dat was op 28 november 2021. Sindsdien kwam Wijgmaal nog aan twee punten.

Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen,  Alaerts, Kalonji (78' Vander Straeten), Benjamin N'Zanga (78' Okunde), Poppe, Mertens, Goor, Dewaet, Vandenberghe, Morgan, Bouhriss.

Eendracht Aalst: Lentz,  Burssens, De Coninck (85' Tresignie), Wantens, Fabris, Dekuyper, Mbaye (57' Panneel) (65' Razzi), Cobos Copado (75' Belesi), Geenens, Van Den Eynde, Verkerken.

Kaarten: 30' Verkerken, 40' Dewaet, 76' Dekuyper, 79' Vander Straeten.

Doelpunten: 28' 0-1 De Coninck,  45' 0-2 De Coninck, 72' 0-3 Van Den Eynde, 86' 0-4 Razzi.