Verslag 26ste speeldag K.V.C.Houtvenne - K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.V.C. Houtvenne
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-0

Op de laatste zaterdag van maart stond voor Olympia Wijgmaal een heel belangrijke wedstrijd buitenshuis op het programma. Houtvenne, dat op de 16de plaats in de rangschikking stond, ontving zijn tegenstander op één van de terreinen van Westerlo. Bij Wijgmaal geen trainer Steven De Pauw, want die stak in zijn bed met corona. Dus moest Mario Nobels zijn taak overnemen. Die kon weer rekenen op verdediger Samir Bouhriss en ook Ato Morgan verscheen aan de aftrap. Bij Houtvenne bracht trainer Van Dessel 3 wissels aan na het 2-1 verlies vorig weekend op verplaatsing tegen Sporting Hasselt. Aanvaller Jasper Jacobs kwam in de plaats van Kamiel Van Hoogten. Verdediger Zeb Cannaerts kwam aan een 18de basisplaats ten nadele van Arne Wouters. Ook middenvelder Tibo Michiels kwam op de invallersbank terecht. Zijn vervanger was flankspeler Julien Vercauteren. De thuisploeg kreeg op het grote terrein in de 3' een vrijschop, maar bij Wijgmaal ging de buitenspelval open. Eén minuut later kon Andreas Dewaet ver oprukken en zijn voorzet werd nog afgeblokt. Er waren 10 minuten gespeeld toen Houtvenne balverlies leed en Ato Morgan op rechts de vrijstaande Bono Mertens aanspeelde. Die leek op weg naar een grote kans, maar wachtte te lang om die te benutten. In de 15' trapte Vercauteren de oprukkende Jelle Alaerts langs achter hard aan en kreeg daarvoor een rode kaart. Houtvenne moest dus nog 75 minuten met tien verder. Een vrijschop van Mertens werd gestopt door keeper Yves De Winter. Halfweg de eerste helft kon Alves Da Silva de 16-meter binnengaan, maar werd door keeper Vanwelkenhuysen van een doelpunt gehouden. Beide ploegen kwamen nog aan een paar vrijschoppen en bij een tegenaanval van Wijgmaal in de 34' trapte Alaerts de bal in de handen van keeper De Winter. Kort voor de rust werd een vrijschop van Mertens door een verdediger in hoekschop gekopt. Met 0-0 op het scorebord werd de rust bereikt. Bij Houtvenne kwam Jordy Mathei na de rust in de ploeg in de plaats van Sékou Camara. In de eerste 5 minuten van die 2de helft zette Houtvenne de bezoekers onder druk, zonder echt aan kansen te komen. In de 51' kon Jelle Alaerts bij een goede tegenaanval de bal voor doel brengen, maar niemand kon die in doel verlengen. Iets later ging een schot van Morgan recht op de thuisgoalie. Er was een uur gespeeld toen Alves Da Silva een vrijschop in de opgestelde muur van Wijgmaal knalde. In de 65' wilden de thuissupporters een strafschop toen Mathei in de 16-meter tegen de grond ging. De scheidsrechter zag daar echter geen strafschop in. Eén minuut later kreeg Wijgmaal een vrijschop van op 20 meter recht voor doel. Bono Mertens trapte de bal tegen de lat en de inlopende Lennert De Keukeleere tikte de terugkerende bal over de doellijn. Toch keurde de scheidsrechter dit doelpunt af. De bezoekende supporters bleven achter met grote vraagtekens. In de 74' gebeurde dan wat men bij Wijgmaal zeker niet wenste. Bij een doorsteekpass ging Mathei de 16-meter in en bracht de stand op 1-0. In de 81' werd een voorzet van De Keukeleere door Dewaet terug voor doel gekopt en daar werd een schot van Morgan afgeblockt. De thuisploeg kreeg nog een kans in de 84' toen Michiels het strafschopgebied binnenging en door Yanno Vanwelkenhuysen van een doelpunt werd gehouden. Onmiddellijk daarna ging een schot van Mertens maar nipt over de kruising van het doel. Olympia Wijgmaal raakte niet meer aan de gelijkmaker en verliest zo deze kelderkraker met 1-0. Door deze zoveelste nederlaag zakt Wijgmaal nu weer naar de 15de plaats. Wat opvallend is dat Houtvenne dit seizoen aan 4 overwinningen kwam en daarvan twee tegen Wijgmaal. Volgende zondag speelt Olympia Wijgmaal in het Ymeriastadion om 15 uur tegen Eendracht Aalst.

Houtvenne: De Winter, Camara (46' Mathei), Leyssens, Alves Da Silva, Cannaerts (72' Michiels), Dequevy, Vercauteren, Mols, Kodak, Jacobs (72' Wouters), Smolders.

Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen,  De Keukeleere, Alaerts (90' Vandenberghe), Benjamin N'Zanga, Poppe, Mertens, Goor, Dewaet, Masselis (85' Okunde), Morgan, Bouhriss.

Kaarten: 15' Vercauteren rood, 30' Alaerts, 58' Dewaet, 78' Masselis, 79' Benjamin N'Zanga,  80' De Winter, 90' De Keukeleere.

Doelpunt: 74' 1-0 Jordy Mathei.