Vooruitblik speeldag 24: K. Londerzeel SK vs K. Olympia SC Wijgmaal - 08/03/2020

Met nog 4 thuiswedstrijden en 2 wedstrijden op verplaatsing gaat Olympia Wijgmaal de eindfase van de competitie in. U zal zeggen: er staan toch nog 7 wedstrijden op het programma! Toch moet één wedstrijd op de 29ste speeldag niet gespeeld worden door het forfait van KFC Duffel. In de laatste twee wedstrijden onderstreepte Wijgmaal de wil om vol voor het behoud te gaan onder zijn nieuwe trainer Steven De Pauw. Tienen en Vosselaar werden telkens na 3-0 verlies in het Ymeriastadion huiswaarts gestuurd. Op de 24ste speeldag staat de uitwedstrijd tegen SK Londerzeel op het programma. De ploeg van de “Kiekenplukkers” tussen Dendermonde en Mechelen begon het seizoen met trainer Steven Hilaerts. Na een start met 4 op 21 werd hij bedankt en opgevolgd door Jean-Pierre Vande Velde. Nadat hij op de negende speeldag nog met 4-1 verloor in de heenwedstrijd, bezorgde Vande Velde zijn ploeg een eerste thuiszege op het einde van de eerste periode. SK Londerzeel kwam na 10 speeldagen aan 8 punten. In de tweede periode presteerde onze tegenstander van komende zondag veel beter en werd met 18 op 30 zelfs periodekampioen. In de eerste drie wedstrijden van de derde periode kwam het slechts aan een 1 op 9. Londerzeel staat nu negende met 27 punten. Dat zijn er 4 meer dan Wijgmaal, dat ondertussen op de dertiende plaats staat.

 

Die 4-1 overwinning op 27 oktober tegen SK Londerzeel was lange tijd de laatste die Olympia Wijgmaal kon behalen. Daarna volgde een 4 op 33 en werd Wijgmaal naar de laatste plaats verwezen. Na de twee recente zeges kwam daar eindelijk verandering in. In die heenwedstrijd was Londerzeel de gevaarlijkste ploeg in het eerste halfuur. In de 16’ was er wel een schot van Bongiorno dat tegen de lat ging. Toch kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong in de 24’ via Oliver De Groodt (0-1). Kort nadien hield keeper Vanwelkenhuysen Boubacar Diallo van een tweede bezoekend doelpunt. Nadien nam Wijgmaal de wedstrijd beter in handen en in de 33’ kon Mathei op aangeven van Delorge de stand in evenwicht brengen (1-1). Vijf minuten later zorgde Jordy Mathei voor de 2-1 en in de 42’ rondde hij zijn hattrick af met een derde treffer en bracht zo de ruststand op 3-1. Elf minuten na de rust loste keeper Clepkens een schot van Mathei en Bongiorno kon in de herneming de stand op 4-1 brengen. Wijgmaal kwam nog aan kansen, maar doelman Clepkens hield de thuisploeg nog van een paar doelpunten. Op het einde van de wedstrijd hield keeper Vanwelkenhuysen een 3-tal kansen voor Londerzeel uit zijn doel en hield zo de eindstand op 4-1.

 

Olympia Wijgmaal kan op SK Londerzeel weer rekenen op Dimitri Delorge en Enrico Pellegriti. Zij keren terug na één zondag schorsing. Trainer De Pauw moet nog wel de gekwetsten Jorge-Michael Vanderstappen en Thibaud Hermans missen. Veel direct schorsingsgevaar zit er niet aan te komen. Bij SK Londerzeel is dat wel het geval voor een 4-tal spelers. Dani Moraïs de Almeida is momenteel de beste afwerker bij Londerzeel, gevolgd door Karim Tarfi op de 2de plaats.

Op zondag 8 maart de wedstrijd tussen SK Londerzeel en Olympia Wijgmaal om 15 uur in het Stadion Dirk Putteman. Allen daarheen!!!!!

 

Daniël De Becker