Verslag van de wedstrijd van de 23ste speeldag tussen K.Olympia SC.Wijgmaal en K.VK.Tienen

K.VK.Tienen
3-0

Op zondag 23 februari stond er een hoogdag op het programma in het voetbalstadion van Wijgmaal. Met de komst van leider K.VK.Tienen kreeg thuisploeg Olympia Wijgmaal natuurlijk een moeilijke tegenstander te bekampen. Toch werd er stiekem gehoopt op een stunt van de rode lantaarn. In de twee vorige wedstrijden had Wijgmaal nog niet de beloning gekregen die het verdiende. Zowel uit op RC Hades en op Berchem Sport zat er weer vuur in de ploeg en niemand kon ontkennen dat Wijgmaal tweemaal een overwinning had kunnen behalen. Helaas bleef het bij één punt, vorige week in het Antwerpse. Bij Wijgmaal kon trainer Steven De Pauw weer rekenen op Joren Dehond en Alessandro Bongiorno. Zij waren op de vorige speeldag geschorst. Keeper Arne Lekens was nog niet hersteld van zijn knieblessure en daardoor stond Yanno Vanwelkenhuysen in doel. Als 2de keeper zat Thomas Willems op de invallers bank. Bij Tienen moest trainer Jo Claes de gekwetsten Alexander Vos en Marijn Convents missen. Daardoor kreeg Pieter Kempeneers na 2 invalbeurten weer een plaats in de basis-11. Ook Florin Grancea stond in de basis. Voor hem was het pas zijn 3de keer dat hij aan een wedstrijd mocht starten. Het Ymeriastadion was ondanks de aangekondigde storm toch goed volgelopen met supporters. Al in de 4' kregen de bezoekers een vrijschop. Gert Stockx kon zijn hoofd tegen de bal zetten en via Dylan Vanwelkenhuysen verdween de bal naast doel. Eén minuut later probeerde ex-Wijgmaalspeler Kempeneers het met een afstandsschot en keeper Yanno Vanwelkenhuysen stopte dat vrij probleemloos. In de 9' kon de thuisploeg een tegenaanval lanceren en Dehond  gaf de bal door aan Jarno Molenberghs. Die ging het strafschopgebied in, maar keeper Arthur Hannes was eerder bij de bal. Wijgmaal kon na het eerste kwartier even Tienen onder druk zetten zonder echt aan kansen te komen. Halfweg de 1ste helft kon de thuisploeg vanuit eigen verdediging een aanval produceren. Joren Dehond werd op de rechterflank aangespeeld en stuurde de bal voor doel. Alessandro Bongiorno zag de bal achter zich doorgaan en gleed bovendien uit. In de 24' mocht Stockx een vrijschop nemen en Jordy Mathei kwam een paar centimeters te kort om aan de bal te komen en zo voor gevaar te zorgen. Na bijna een halfuur probeerde Andries Claes het voor Tienen met een afstandsschot en dat ging meters over doel. In de 33' kwam er een dieptepass van Molenberghs en een verdediger van Tienen gaf de bal door aan zijn keeper. Die pakte de bal op, maar de scheidsrechter zag daar een terugspeelbal in. Zo mocht Wijgmaal een vrijschop nemen binnen de 16-meter. Stockx schoot die in de opgestelde muur en bij de herneming schoot Bongiorno de bal naast doel. Pas in de 36' viel de eerste hoekschop en Tienen mocht die nemen. Op het einde van de eerste helft kwam Tienen nog aan een paar kansen. In de 39' ontzette doelman Vanwelkenhuysen de bal recht in de voeten van Andries Claes en die probeerde het met een lob. De bal viel echter op het dak van het doel. In de 44' trapte kapitein Hannes Meeus een vrijschop naast doel en zo werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand. Een verschil had je niet opgemerkt in de 1ste helft en Tienen was zeker niet de overheersende ploeg. Toch kwamen de bezoekers kort na de rust bijna aan een doelpunt. In de 49' kon Grancea na een voorzet vrij op doel schieten en trof daarbij de paal. Hij mocht het in de herneming nog eens proberen, maar nu hield keeper Vanwelkenhuysen het schot met een save uit zijn doel. De thuisploeg herpakte zich snel en in de 52' werd Bongiorno in de 16-meter aangetikt, maar hield zich staande en zag dan de bal in de armen van keeper Hannes gaan. Vijf minuten later liet Wijgmaal knap samenspel zien. Molenberghs werd daarbij omvergeduwd en Wijgmaal kreeg een vrijschop. Gert Stockx trapte die tegen de buitenkant van de paal. In de 60' kwam er een dieptepass van Tiense kant en Dimitri Delorge ging daarbij in de fout vlak voor de 16-meter. Hij kreeg daarvoor een gele kaart en mist zo de volgende wedstrijd. Tienen kreeg een vrijschop en die werd maar nipt naast doel getrapt. Bij Wijgmaal kwam Jeroen Goor dan op het terrein in de plaats van Tim Boogaerts. In de 63' kon Joren Dehond op rechts doorgaan en zo kwam Wijgmaal aan z'n eerste hoekschop van de wedstrijd. Er volgde nog een 2de en daarbij schoot Bono Mertens over doel. Drie minuten later hield keeper Vanwelkenhuysen Dries Ventôse van een doelpunt. Vlak daarna kon Mathei op rechts doorgaan, maar zijn voorzet ging de verkeerde kant op. Een vrijschop voor de thuisploeg waaide gevaarlijk naast de 2de paal in de 71'. Bono Mertens werd dan vervangen door Marcos Alfredo Da Silva Junior. Bij Tienen werden Grancea en Vanwelkenhuysen vervangen door Daimy Deflem en William Acke. In de 76' kreeg Ventôse de bal aangespeeld en hij nam die mee met de arm en scoorde ook. Dat doelpunt werd afgekeurd en Ventôse kreeg geel. Twee minuten later leed Wijgmaal balverlies en Deflem kon oprukken. Zijn schot kon nog afgeblockt worden en ging zo over doel. In de 81' kwam Andreas Dewaet de plaats innemen van Joren Dehond. In de 84' ging de thuisploeg in de aanval en Bongiorno bracht de bal in de 16-meter voor de voet van Dewaet en die schoot de bal keihard in de hoek van het doel binnen. Met zijn 2de treffer van het seizoen bracht de 19-jarige Dewaet Wijgmaal op voorsprong (1-0). Eén minuut later kreeg Mathei de bal aangespeeld door Bongiorno en na een paar balcontroles schoot de spits van Wijgmaal de 2-0 tegen de touwen. Voor hem het 15de doelpunt van het seizoen, als je dat van tegen Duffel nog meeteld. Tienen probeerde nog te reageren en een schot van Ventôse ging naast doel. In de 89' kreeg Enrico Pellegriti een gele kaart omdat hij te lang treuzelde bij een ingooi. Dat was helaas ook zijn 3de van het seizoen en zo mist hij ook de wedstrijd tegen Vosselaar van komende zondag. In de laatste minuut kon Mathei doorgaan. Hij schoot op doel en trof daarbij verdediger Daan Matterne. Bongiorno was echter goed gevolgd en kon de bal toch in doel schieten. Met zijn 4de treffer van het seizoen bracht hij de stand nog op 3-0. Twee assists en een doelpunt kwamen zo op het conto van Bongiorno. Wijgmaal kwam zo aan een verdiende 5de zege van het seizoen. De laatste zege was geleden van op de 9de speeldag tegen Londerzeel. In de daaropvolgende wedstrijden kwam Wijgmaal maar aan 4 punten. Door de zege tegen leider Tienen liet de thuisploeg zien waar het eigenlijk toe in staat is. Steeds goed de vrije man gezocht en met de nodige inzet en grinta kan je dan tot zo een resultaat komen. Wijgmaal blijft ondanks deze mooie overwinning toch op de laatste plaats staan, maar heeft nu wel evenveel punten als Spouwen-Mopertingen en 2 punten minder dan Berchem en Pepingen-Halle. Volgende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Vosselaar op het programma. Die wedstrijd werd uitgesteld twee weken geleden vanwege storm Ciara.