Verslag van de wedstrijd van de 22ste speeldag tussen K.Berchem Sport 2004 en K.Olympia SC.Wijgmaal

K.Berchem Sport 2004
1-1

Door de storm Ciara kregen zowel Berchem Sport als Olympia Wijgmaal een extra week zonder competitie. Een paar dagen voor de wedstrijd in het Ludo Coeckstadion stak storm Dennis zijn kop op en zo kregen de voetballers weer een moeilijke namiddag te verteren op zondag 16 februari. Trainer Frank Magerman van Berchem zette Bart Cornelissen, Jamie Meseure en Nesta Vallez in de basis-11 na het gelijkspel tegen SK Londerzeel van 14 dagen geleden. Bij Wijgmaal kon trainer Steven De Pauw weer beroep doen op Andreas Dewaet en Yoan Yangassa. Voor de eerste was er een plaats in de basis en Yangassa viel buiten de selectie. Marcos Da Silva Junior stond voor de 3de keer dit seizoen in de basis-11. Alessandro Bongiorno en Joren Dehond waren geschorst. In de opwarming viel bij Wijgmaal doelman Arne Lekens uit met een knieletsel. Zo kwam Yanno Vanwelkenhuysen in doel te staan. Dat was geleden van 15 december 2019. Berchem Sport startte met de wind in de rug. Al in de 1' kreeg de thuisploeg een vrijschop. Ilias El Yazidi trapte die en keeper Vanwelkenhuysen had weinig moeite om die te stoppen. In de 3' trapte Nesta Vallez ongecontroleerd tegen de bal, maar die kreeg door de wind een curve en ging aan de 2de paal in doel en zo kwam Berchem heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong (1-0). Het was voor de 22-jarige middenvelder zijn 1ste doelpunt van het seizoen. Vijf minuten later kreeg Dewaet een schietkans, maar die ging ver naast doel. In de 12' volgde een 2de vrijschop voor Berchem. El Yazidi nam die en Roy Mauro kopte die over doel. Twee minuten later mocht kapitein Mauro zelf een vrijschop nemen en stuitte op keeper Vanwelkenhuysen. In de 16' leed Wijgmaal balverlies en kon Jelle Van Kruyssen de 16-meter ingaan. Yanno Vanwelkenhuysen kwam op tijd uit zijn doel en kon de bal in hoekschop verwerken. Bij een tegenaanval van Wijgmaal halfweg de 1ste helft schoot Marcos Da Silva op doel en zijn schot ging maar nipt naast de paal. Rond het halfuur kreeg Berchem weer twee vrijschoppen. Die leverden weer niets op en in de 34' schoot Gert Stockx voor Wijgmaal in het zijnet. In de 38' kon Wijgmaal weer counteren en een schot van Marcos werd in hoekschop verwerkt. Olympia Wijgmaal kwam na een moeilijk wedstrijdbegin steeds beter in de wedstrijd en in de 40' zette Jarno Molenberghs de bal strak voor doel, maar de defensie van Berchem hield de rangen gesloten. De thuisploeg kon de rust ingaan met een 1-0 voorsprong. Na de pauze was het voordeel van de wind voor Wijgmaal. Als je dat een voordeel kan noemen, want soms kwam de bal bij een uittrap van de keeper terug in zijn richting en leek het wel een boemerang. In het begin van de 2de helft kwam Wijgmaal aan een paar kansen. Na een voorzet van Enrico Pellegriti schoot Bono Mertens de bal over doel. Eén minuut later zette Marcos Da Silva zich door in de 16-meter en kon op doel schieten. Keeper Bruno Appels verlengde de bal in hoekschop. In de 53' reageerde Berchem met een schot van Vallez. Keeper Vanwelkenhuysen had daar heel wat moeite mee en moest een hoekschop toestaan. In de 60' kwamen er twee wissels bij de thuisploeg. Nesta Vallez en Bas Saillart moesten naar de kant en in hun plaats kwamen Leander Beirlant en Rik De Kuyffer. Vlak daarna kwam Wijgmaal tot een goede aanval. De bal kwam tot bij de Dewaet, maar die kreeg de tijd niet om op doel te schieten. In de 67' zette Pellegriti zich knap door op de rechterflank en bracht de bal voor doel. Marcos Da Silva kreeg de bal in zijn bezit en trapte die voorbij doelman Appels in doel. Met zijn eerste treffer van het seizoen bracht Marcos zo de stand in evenwicht (1-1). Vier minuten later stuurde Marcos Da Silva met een doorsteekpass de bal naar Dewaet en die kon op doel afgaan. Helaas ging zijn schot over de kruising. Zo miste Wijgmaal toch wel de kans om op voorsprong te komen. Eén minuut later trapte Jordy Mathei bij een hoekschop naast doel. Wijgmaal moest op zijn hoede blijven voor een tegenaanval van Berchem. Toch kon de thuisploeg de keeper van Wijgmaal niet meer in moeilijkheden brengen. In de 75' was Marcos Da Silva vervangen door Michael Nsam Nsam en 5 minuten later kwam Adis Sabic in voor Jordy Mathei. In de 87' kreeg Wijgmaal een vrijschop en Lennert De Keukeleere kopte daarbij de bal over doel. Twee minuten later schoot Dimitri Delorge na een voorzet de bal in het zijnet. Bij Wijgmaal kwam Jeroen Goor nog op het terrein. Hij kwam in de plaats van Pellegriti. In de toegevoegde tijd kreeg Bono Mertens nog een mooie kans, maar zijn schot ging nipt naast doel. De wedstrijd tussen Berchem en Wijgmaal eindigde op een 1-1 gelijkspel. Een juiste uitslag misschien, maar toch zat er meer in voor Wijgmaal net als 14 dagen eerder tegen Hades. Aanstaande zondag staan de uitersten tegenover elkaar. Het laatst gerangschikte Wijgmaal krijgt dan leider KVK Tienen op bezoek. Aftrap om 15 uur.