Verslag van de wedstrijd van de 15de speeldag tussen A.S.V.Geel en K.Olympia SC.Wijgmaal

A.S.V. Geel
1-0

Op zaterdag 7 december 2019 stonden 4 wedstrijden van de laatste speeldag in de heenronde op het programma. Eén daarvan was een duel in de onderste regionen van de rangschikking. A.S.V. Geel dat één punt meer telde dan het bezoekende Olympia Wijgmaal. Bij de thuisploeg kon trainer Peter Van Houdt geen beroep doen op de ervaren verdediger Zinho Chergui. De bijna 36-jarige ex-speler van Virton en het Nederlandse Hoek had op de vorige speeldag zijn 3de gele kaart van het seizoen gekregen. Na de 0 op 6 uit de 2 laatste wedstrijden bracht de Geelse trainer ook Saïd Thijskens en Simon Alan Wanya in de basis-11. Zo moest Johan Ella Ella, een 23-jarige rechtsbuiten, die van Bocholt was overgekomen zijn beurt afwachten op de invallersbank. Bij Olympia Wijgmaal hadden in de voorbije week Enrico Pellegriti en Jarno Molenberghs de trainingen hervat. Molenberghs was op de 8ste speeldag uitgevallen bij de uitwedstrijd tegen KVK Tienen. Enrico Pellegriti stond in de basis-11. Olympia Wijgmaal had net als de thuisploeg in de eerste 10 minuten weinig te bieden aan de supporters in het "De Leunen Stadion". Dan begon Wijgmaal beter in de wedstrijd te komen en Alessandro Bongiorno zag in de 12' zijn schot voorlangs gaan. Twee minuten later kwam Jordy Mathei bij de bal en kon die achteruit leggen, maar niemand van Wijgmaal kon bij het leder. In de 17' verstuurde centrale verdediger Yoan Yangassa een dieptepass naar Andreas Dewaet en die twijfelde niet lang en schoot van uit een schuine hoek op doel. Keeper Oussayd Belkouch bracht redding, maar stond wel de eerste hoekschop van de wedstrijd toe. Het niveau van de wedstrijd bleef op een laag peil voortborduren en in de 26' kwam Geel plots dicht bij de openingstreffer. Bij een hoekschop kon Seongheon Baik op doel koppen en zijn poging spatte uiteen op de lat. Bijna 10 minuten later moest keeper Yanno Vanwelkenhuysen attent zijn bij een schot van Yannick Vandersmissen. Die was kort daarvoor op het terrein gekomen als invaller voor Saïd Thijskens. Deze laatste bleef na een duel liggen en moest gekwetst uit de wedstrijd stappen. In de laatste 10 minuten van de 1ste helft bleef het aanbod van slechte passes en net mislukte combinaties nieuwe hoogtes bereiken en stond het na 45 snertminuten 0-0. De Geelse trainer bracht na de rust Dries Hulsmans in de ploeg voor Joel Ito Singa. In de 49' werd een aanval van Wijgmaal bruusk afgebroken en viel de bal voor de voeten van Vandersmissen. Die schoot vanop een 20-tal meter op doel. De bal week nog af en verdween in de linkerbovenhoek en zo kwam de thuisploeg op voorsprong (1-0). Wijgmaal kwam 5 minuten later met een reactie. Een voorzet van Tim Boogaerts werd met het hoofd verlengd door Joren Dehond, maar keeper Belkouch had weinig moeite met die kopbal. Eén ding was wel duidelijk na de rust. ASV Geel was gretiger dan in de eerste helft en belette Wijgmaal om rustig zijn opbouw te verzorgen. Na een kwartier in de 2de helft had keeper Vanwelkenhuysen heel wat moeite om een kopbal van Baik onder controle te krijgen. In de 61' kon Vandersmissen door de buitenspel gaan en werd door keeper Vanwelkenhuysen goed van doel weggehouden. Zo schoot de ex-speler van Sint-Truiden de bal in het zijnet. Twee minuten later werd Dimitri Delorge foutief gestopt op zo een 25-tal meter voor doel. Gert Stockx nam de vrijschop en legde de bal opzij naar Dehond. Die schoot hard op doel en keeper Belkouch lag weer op de juiste plaats. Het schot van Dehond was sowieso naast doel gegaan. In de 65' werden bij Wijgmaal Joren Dehond en Dimitri Delorge naar de kant gehaald. Bono Mertens en Jarno Molenberghs waren hun vervangers. Geel bleef de verdediging van Wijgmaal bestoken en kwam aan 2 opeenvolgende hoekschoppen. Echt gevaar voor Wijgmaal kwam daar niet uit voort. In de 72' volgde weer een hoekschop voor de thuisploeg en Wijgmaal kon daaropvolgend een scherpe counter opzetten. Jordy Mathei kon van op links de bal voor doel brengen. Dewaet verlengde de bal en plots stond Bono Mertens oog in oog met keeper Belkouch. De 18-jarige middenvelder van Wijgmaal was misschien verrast en kon die open kans helaas niet verzilveren. Hij trapte op keeper Belkouch en zo miste Wijgmaal de kans om aan de gelijkmaker te komen. Drie minuten later kon de Zuid-Koreaan Baik doorgaan na een dieptepass, maar stuitte op keeper Vanwelkenhuysen. Tien minuten van het einde ging een schot van Nicolas Robin maar nipt naast de verste paal. In de 83' kon een Wijgmaalse aanval doordringen tot in de 16-meter. Er volgde een scrimmage en daarbij konden de Wijgmaalspelers geen gaatje vinden om de bal in doel te laten belanden. Bij Wijgmaal werd Enrico Pellegriti in de 86' vervangen door Arnout Masselis. In dezelfde minuut verdween een schot van Hulsmans recht in de armen van keeper Vanwelkenhuysen. Bij Geel kwam in de 89' nog Johan Ella Ella in de ploeg voor Seongheon Baik. In de extra-tijd probeerde Wijgmaal nog om aan een draw te komen, maar keeper Belouch in gevaar brengen was er niet meer bij. Zo blijft Wijgmaal weer met lege handen achter. Enrico Pellegriti en Andreas Dewaet kregen een gele kaart. Gelukkig is er nog geen direct schorsingsgevaar voor de volgende wedstrijd. A.S.V. Geel kwam zo aan een 1-0 overwinning. Voor hun de 5de zege van het seizoen. Olympia Wijgmaal blijft na een 1 op 18 onderaan staan en moet duidelijk uit een ander vaatje gaan tappen in de terugronde. De verslagenheid was groot na het verlies in Geel, maar er staan nog altijd 15 wedstrijden op het programma. Wijgmaal kan beter en zal dat komende zondag al moeten tonen in de uitwedstrijd in het Pierre Cornelisstadion van Aalst. In de heenwedstrijd op OHL op 12 september werd het een 2-2 gelijkspel.