Verslag van de wedstrijd van de 14de speeldag tussen K.Olympia SC.Wijgmaal en K.FC.Duffel

K.FC.Duffel
1-2

Na de 1 op 12 uit de 4 laatste wedstrijden kreeg Olympia Wijgmaal op de 14de speeldag de kans om aan een 5de seizoensoverwinning te komen met de komst van rode lantaarn K.FC.Duffel. Bij de thuisploeg was Bono Mertens geschorst en trainer Johan Houben moest het nog doen zonder de gekwetsten Enrico Pellegriti en Jarno Molenberghs. Pellegriti had last aan de lies en zou deze week wel de trainingen kunnen hervatten. Lennert De Keukeleere die er op Cappellen niet bij was wegens een schorsing, nam zijn plaats in de verdediging weer in. Bij Duffel was verdediger Yannick Verlinden geschorst en dat was ook het geval voor trainer Stijn Geys. Die had namelijk op de 11de speeldag bij de thuiswedstrijd tegen Tienen een rode kaart gekregen. Zo moest hij in het Ymeriastadion plaats nemen achter de omheining en werd zijn taak overgenomen door Peter De Peuter. De scheidsrechter had de wedstrijd nog maar juist op gang gefloten of de bezoekers kregen al een geweldige kans. Hun topschutter Ali Yildiz ging de 16-meter in en schoot hard op doel. Gelukkig voor Wijgmaal belandde de bal op het dak van het doel. De bezoekers kwamen na 4 minuten aan de 1ste hoekschop, maar die leverde niets op. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam er één minuut later toen een schot van Gert Stockx naast doel ging. In de 8' werd Jordy Mathei aangespeeld. De topschutter van Wijgmaal draaide voorbij zijn bewaker en trapte de bal tegen de lat. Val daarna kon Tim Boogaerts van op links de bal voor doel brengen. Mathei kon de bal beroeren en Joren Dehond werd van een doelpunt gehouden door keeper Jeroen Hofmans. Olympia Wijgmaal had de wedstrijd onder controle en kwam nog aan een paar kansen. Nadat keeper Yanno Vanwelkenhuysen een schot van Beau Ndiaye stopte in de 13' kwam er een kans voor Alessandro Bongiorno. Na een knappe dribbel schoot hij hard op doel en keeper Hofmans bracht weer redding, maar moest wel een hoekschop toestaan. Bongiorno, die voor de 4de keer in de basis was gestart, probeerde het in de 18' met een afstandsschot, maar dat ging over doel. Twee minuten later bleef Stig Engelen liggen. Hij moest van het terrein geholpen worden en werd vervangen door Amini Nawel Nagim. In de 24' kon hij zich weer doorzetten op de linkerflank en bracht de bal voor doel. Daar kon Mathei op doel koppen en keeper Hofmans moest zich volledig strekken om de bal uit de hoek van het doel te houden. Na een halfuur ontstond er beroering in het Ymeriastadion. Andreas Dewaet beging een lichte fout op Miguel Cobos Copado en de speler van Duffel trapte na. De lijnrechter was nog met zijn gedachten bij het ochtendontbijt en ook de scheidsrechter had niets gezien. In de 35' beging Dimitri Delorge een fout op een 20-tal meter van doel. Duffel kreeg een vrijschop en Ali Yildiz trapte die mooi over de muur en keeper Vanwelkenhuysen kwam te laat met zijn reactie. Zo bracht Yildiz Duffel op voorsprong (0-1). Vijf minuten voor de rust kwamen de bezoekers aan 3 hoekschoppen op rij. Bij de 3de kon Delorge de bal voor de doellijn wegtrappen. Vlak voor de rust in de 44' zette Dewaet zich door op rechts en bracht de bal voor doel. Daar nam Jordy Mathei de bal in één tijd over en weer stond keeper Hofmans klaar om een doelpunt te beletten. Duffel ging de rust in met die 0-1 voorsprong. Het was even wachten op een kans in de 2de helft. Bij een vrijschop in de 52' via Stockx kon Bongiorno weer aan een hoekschop komen. De wedstrijd verwaterde naar pottekestamp op één flank gedurende minstens een tiental minuten. Alessandro Bongiorno die op links op de bal wachtte, kon gerust een tas koffie gaan drinken. In de 62' kon keeper Vanwelkenhuysen een voorzet van Ndiaye onderscheppen. Dan kwam Wijgmaal aan de ene na de andere hoekschop. Bij de 9de bleef de bal voor doel hangen en kon Mathei de bal hard in doel schieten en zo kwam de thuisploeg aan een verdiende gelijkmaker (1-1). In de 66' volgde weer een hoekschop en nu kreeg Dimitri Delorge op een paar meter voor doel de bal niet onder controle en schoot die over doel. Op 20 minuten van het einde kon Duffel counteren. Daarbij kwam Glenn Van Den Boogaert door in de 16-meter en gelukkig voor Wijgmaal was keeper Vanwelkenhuysen goed uitgekomen en belette zo een nieuwe voorsprong van de bezoekers. In de 73' kende de Wijgmaalse keeper een slechte controle van de bal en moest een hoekschop toestaan. Opmerkelijk bij de bezoekers was het soms slechte uittrappen van keeper Hofmans. Zo gingen zijn uittrappen enige keren over de zijlijn buiten. In de 82' werd Joren Dehond gewisseld. Voor hem kwam Marcos Da Silva op het terrein. Het was 6 speeldagen geleden dat onze Braziliaan nog eens aan speelminuten kwam. In de 85' kon Bongiorno de bal achteruit leggen voor de voet van Delorge. De Wijgmaalse middenvelder schoot hard op doel, maar de bal ging naast. Iets later kopte Dewaet bij een hoekschop naast doel. Bij Duffel kwam Brian Roekens nog in de ploeg. Iedereen dacht dat de wedstrijd op een gelijkspel ging eindigen, maar in de 93' werd een speler van Duffel foutief gestopt in de 16-meter en de bezoekers kregen een strafschop. Ali Yildiz zette zich achter de bal en zorgde met zijn 10de doelpunt van het seizoen voor 1-2. Doordat Yildiz eerder in de 2de helft een paar minuten tegen de grond bleef liggen, moest de scheidsrechter tijd bijtellen. Eén minuut na de strafschop kwam Wijgmaal nog aan een kans. Na een vrijschop bleef de bal weer hangen voor het Duffelse doel. Mathei kon aan de bal, maar werd door doelman Hofmans van de gelijkmaker gehouden. Duffel hield zo stand en kwam aan een 1-2 overwinning. Voor de Antwerpse ploeg de 3de zege van het seizoen. Voor Wijgmaal, dat toch weer een aantal kansen onbenut liet, kwam deze nederlaag weer hard aan. Olympia Wijgmaal is nu in de rangschikking gezakt tot de voorlaatste plaats. Duffel en Hoogstraten wonnen en wippen zo over Wijgmaal. Olympia telt 14 punten en er staan 3 ploegen voor hun met 15 punten nl. SK Londerzeel, ASV Geel en KFC Duffel. Spouwen-Mopertingen staat nu laatste met 12 punten en dit na een 0 op 18. Volgende zaterdag staat voor Wijgmaal weer een uitwedstrijd te wachten. Dan speelt het in stadion De Leunen tegen ASV Geel om 20 uur. Wijgmaal kan dan weer beroep doen op Bono Mertens.