Verslag van de wedstrijd van de 13de speeldag tussen R.Cappellen F.C. en K.Olympia SC.Wijgmaal

R.Cappellen F.C.
2-1

Op zaterdag 23 november stonden in het Stadion Jos Van Wellen in Kapellen twee ploegen tegenover mekaar die alle twee een zege konden gebruiken. Olympia Wijgmaal moest voor deze verplaatsing een paar spelers missen. In de eerste plaats de geschorste Lennert De Keukeleere en ook Enrico Pellegriti was niet helemaal hersteld van een kwetsuur, die hij opliep tegen Pepingen-Halle. Daardoor moesten de bezoekers twee verdedigers missen. Arnout Masselis kwam zo aan zijn 8ste basisplaats en Emmanuel Bakala stond sinds de 7de speeldag nog eens in de basis-11. Trainer Johan Houben recupeerde wel Andreas Dewaet. De 19-jarige was op de vorige speeldag geschorst. Bij Cappellen moest trainer Albert De Roover de Nederlandse middenvelder Siebren 'Rick' Mulder missen door een teveel aan gele kaarten. Ook kon hij geen beroep doen op Tom Floren, een andere middenvelder. Hij gaf Dries Willemsen voor de 4de keer een basisplaats en kon na één schorsingsdag de Portugees Tiago Faria Da Silva recupereren. Cappellen had een 0 op 9 achter de rug en Wijgmaal een 1 op 9. Het belang om aan een overwinning te komen was dus voor beide ploegen groot. Na 6 minuten onderschepte keeper Yanno Vanwelkenhuysen een voorzet van Jonas Van Kerckhoven. Twee minuten later kon Tim Boogaerts op de linkerflank doorgaan en speelde de bal door naar Andreas Dewaet. Die kreeg ruimte en schoot van aan de rand van de 16-meter de bal voorbij keeper Björn Joossens. Met zijn 2de doelpunt van het seizoen bracht hij Wijgmaal vroeg in de wedstrijd op voorsprong (0-1). De thuisploeg probeerde het meermaals met diepe ballen, maar die kwamen meestal niet juist terecht. Nadat Wijgmaal in de 11' aan de eerste hoekschop was gekomen, kreeg keeper Vanwelkenhuysen controle over een strakke voorzet van Tiago Da Silva. In de 13' leverde een vrijschop voor Cappellen ook niets op. We waren al halfweg de eerste helft toen keeper Joossens een voorzet van Joren Dehond onderschepte. In de 23' kon Seppe Kil bij een hoekschop koppen, maar zijn poging was te zwak. Tien minuten later wou Jordy Mathei op rechts wegglippen en werd daarbij onderuit geschoffeld door Wesley Geuens. Een rode kaart was misschien wel toepasselijk voor zo een overtreding, maar de scheidsrechter trok een gele kaart voor de verdediger. In een gelijkopgaande 1ste helft kwam Wijgmaal in de 36' weer aan een mooie kans. Na knap samenspel kon Joren Dehond de 16-meter ingaan en leek op weg naar zijn 3de doelpunt van het seizoen. Keeper Joossens stond echter goed opgesteld en verhinderde zo een 2de treffer van Wijgmaal. Nadat een schot van Seppe Kil naast doel was gegaan, volgde 2 minuten later weer een aanval van de thuisploeg. Daarbij werd een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. In de 43' viel toch de gelijkmaker. Bij een voorzet werd de bal doorgekopt en Robbe Kil kon de bal met het hoofd in doel laten belanden en zorgde met zijn 3de seizoenstreffer voor 1-1. Zo vlak voor de rust de gelijkmaker incasseren viel natuurlijk op een slecht moment voor Wijgmaal. Met die gelijke stand gingen beide teams de pauze in. Olympia Wijgmaal nam in de 2de helft de wedstrijd in handen. In de 48' kwam de bal na een voorzet van Dehond voor de voeten van Gert Stockx en die schoot hard op doel. Keeper Joossens bracht daarbij redding. Cappellen reageerde met een kopbal van Van Kerckhoven die naast doel ging. In de 53' werd Bono Mertens op links aangespeeld en Dewaet kon net niet bij zijn voorzet. Drie minuten later veroverde Dewaet de bal en legde de bal achteruit tot bij Dehond. Zijn schot had de juiste richting, maar niet de juiste hoogte. In de 57' kreeg Steven Edwards een gele kaart. Na een kwartier in de 2de helft kwam Cappellen gevaarlijk door op de rechterflank. Keeper Vanwelkenhuysen was uit zijn doel, maar Yoan Yangassa stond op de goede plaats om het gevaar te ontmijnen. Wijgmaal bleef voor het meeste gevaar zorgen. In de 62' legde een goed spelende Dewaet de bal weer mooi klaar voor de voet van Gert Stockx. Ook zijn schot ging tussen de palen, maar ook over doel. Bij het rugby was dat raak geweest. Drie minuten later gaf Stockx een mooie doorsteekpass naar Dehond en die leek weer op weg naar een doelpunt. Toch kreeg hij de bal weer niet voorbij keeper Joossens. In de 66' redde keeper Joossens nog eens bij een hard schot van Bono Mertens. Al die Wijgmaalse kansen hadden gerust kunnen leiden naar een 1-3 voorsprong, maar de stand bleef staan op 1-1. In de 71' kreeg een goed spelende Bono Mertens een gele kaart. Dat was zijn 3de van het seizoen en zo mist hij de thuiswedstrijd tegen Duffel. Eén minuut later werd hij vervangen door Alessandro Bongiorno. Ook Cappellen zal volgende week een speler moeten missen door een schorsing. Robbe Kil kreeg in de 74' een gele kaart en dat was voor de verdediger zijn 3de dit seizoen. In de daaropvolgende minuut kreeg ook Bongiorno een schietkans en ook deze keer verdween de bal over doel. Na al die kansen voor Wijgmaal kreeg de thuisploeg nadien weer meer ruimte. Cappellen kwam meer aan de bal en in de 80' ontzette Wijgmaal de bal in de voeten van de thuisploeg. Er kwam een voorzet en Andreas Destoop, die 5 minuten eerder op het terrein was gekomen als vervanger van Willemsen, kopte de bal in doel en zorgde zo voor 2-1. Voor Destoop zijn eerste treffer van het seizoen. Wijgmaal kreeg weer een opdoffer en moest nog op zoek naar een verdiende gelijkmaker. In de 85' viel er een gele kaart voor Emmerik De Vriese. Al de 4de in het kamp van Cappellen. Eén minuut later viel die gelijkmaker er nog bijna. Een voorzet van Dehond werd door Bongiorno in één tijd op de slof genomen en keeper Joossens verlengde die poging over de lat. Dat was meteen de laatste kans van de wedstrijd. Bij Wijgmaal kwam Michael Nsam Nsam nog op het veld in de 87'. Hij kwam als vervanger voor Andreas Dewaet. In de 88' kreeg ook Alessandro Bongiorno nog een gele kaart. Ook hij mist de wedstrijd tegen Duffel. Cappellen won zo met 2-1 en dat werd voor hun de 6de overwinning van het seizoen. Deze nederlaag kwam hard aan bij Wijgmaal, zeker als je je realiseert dat een gelijkspel of zelfs een zege meer de realiteit had benaderd. Door deze 7de nederlaag van het seizoen zakt Olympia Wijgmaal verder in de rangschikking en kan zelfs op de voorlaatste plaats terecht komen. Volgende zondag komt K.F.C.Duffel op bezoek, bij het maken van dit verslag nog op de laatste plaats. De druk om aan punten te komen wordt steeds groter bij Olympia. Tegen Duffel komt De Keukeleere terug in de ploeg en komt Wijgmaal hopelijk aan een 5de overwinning.