Verslag van de wedstrijd van de 10de speeldag tussen K.Bocholter VV.en K.Olympia SC.Wijgmaal

K.Bocholter VV
1-0

Olympia Wijgmaal trok op de 10de speeldag naar het Limburgse Bocholt met de hoop op puntenwinst. Op een regenachtige zondag moesten de troepen van trainer Johan Houben bij de co-leider iets proberen te rapen. De Wijgmaalse trainer kon weer beroep doen op Bono Mertens, maar moest door een schorsing Andreas Dewaet missen. Jarno Molenberghs en Marcos Da Silva waren gekwetst. Trainer Patrick Witters bracht twee wijzigingen aan in zijn basis-11 tegenover vorige week. Devon Maes en Dimitri Vanhaen kregen de voorkeur op Andy Peeters en Niek Van Den Putte. Bocholter VV. kon mits een zege nog hopen op het behalen van de eerste periodetitel. Dan mocht KVK Tienen natuurlijk niet winnen. De thuisploeg ging dadelijk op zoek naar een vroege treffer. Er kwamen een paar voorzetten niet goed terecht in de beginminuten en in de 4' kreeg Jordy Mathei een schietkans. Zijn poging ging echter naast doel. Drie minuten later kreeg Bocholter te veel ruimte op de rechterflank en de bal werd achteruit gelegd tot bij de vrijstaande Wouter Scheelen. De ex-speler van Lommel schoot de bal in één tijd in doel en zorgde met zijn eerste doelpunt van het seizoen voor 1-0. Wijgmaal kon zich vlug herstellen van die vroege tegentreffer, maar moest de bal toch het meest aan de thuisploeg laten. In de 15' mocht Bocholt een vrijschop nemen. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen ging onder de bal door en gelukkig ging die nadien naast doel. Dan vroeg de Wijgmaalse trainer aan zijn spelers om hoger te gaan spelen en het opbouwwerk van Bocholt vlugger te verstoren. Men trachtte Jordy Mathei te bereiken, maar de zorgvuldigheid van de passing liet te wensen over. In de 23' kreeg Gert Stockx een gele kaart. Voor hem zijn eerste van het seizoen. Iets later leed de Wijgmaalse kapitein balverlies, maar dat bleef gelukkig zonder gevolgen. In de 31' kwam de bal na een hoekschop bij Kristof Bloemen en die trof de lat. eén minuut later kon Mathei zich op rechts doorzetten, maar zijn voorzet belandde in de armen van keeper Stijn Wertelaers. Op 9 minuten van de rust kwam de thuisploeg gevaarlijk opzetten in de 16-meter en keeper Vanwelkenhuysen kon een schot gelukkig blokkeren. In de 37' werd bij Bocholt Kevin Geebelen gewisseld. Voor hem kwam Ricardo Leao Kessels in de ploeg. In de 38' ging de bal weer richting Mathei en weer werd die te ver voor hem uit gespeeld. Een paar minuten later leverde een vrijschop van Stockx geen gevaar op. Zo bereikte Bochoter de rust met een 1-0 voorsprong. Olympia Wijgmaal begon gretiger aan de 2de helft. In de 47' ontzette keeper Vanwelkenhuysen de bal en die kwam op links tot bij Alessandro Bongiorno. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Bono Mertens en die kreeg ruimte voor een schot. De thuisdefensie kon die poging blokkeren. De bezoekers zetten Bocholt meer onder druk en in de 54' kon Stockx net niet bij de bal en na een voorzet kon Mathei ook weer net niet zijn hoofd tegen de bal zetten. In de 59' werd Jordy Mathei gewisseld door Jorge-Michael Vanderstappen en bij Bocholt kwam Andy Peeters in de ploeg voor Irvingly Van Eijma. Na een kwartier in de 2de helft kreeg Enrico Pellegriti een gele kaart. Voor hem ook zijn eerste van het seizoen. De thuisploeg kreeg geleidelijk weer meer grip op de wedstrijd. Op één goede kans na gingen de schoten van Bocholt hoog over doel en uit hun hoekschoppen kwam er ook niet veel gevaar uit voort. Die goede kans kwam er voor Andy Peeters, toen hij uit een scherpe hoek maar nipt over doel mikte. Wijgmaal bleef hardnekkig op zoek naar de gelijkmaker en deed dat met veel inzet. In de 72' kreeg Bono Mertens een gele kaart. Voor de 18-jarige zijn 2de van het seizoen. De grinta van Wijgmaal was lovenswaardig, maar leverde geen echte kansen op. Een schot van Pellegriti bleef steken in een pak van spelers. In de 79' werd Bono Mertens gewisseld. Voor hem kwam Michael Nsam Nsam. Bij de thuisploeg kregen Andy Peeters en Wouter Scheelen nog geel in de slotfaze. In de toegevoegde tijd kreeg Wijgmaal nog een vrijschop, maar die leverde weer niet het gepaste resultaat op. Bocholter VV. won de wedstrijd met 1-0, maar zag toch de eerste periodetitel naar Tienen gaan. De spelers van Wijgmaal verdienden bij het verlaten van het veld een verdiend applaus voor hun enorme inzet en wilskracht. Ze kunnen wel één pluim op hun hoed steken. Ze slikten slechts één doelpunt in het Damburgstadion. In de vorige thuiswedstrijden van Bocholt eindigde het 3x op 3-0 en éénmaal op 2-0. Een magere troost natuurlijk. Olympia Wijgmaal staat ondanks het verlies op Bocholt nog op de 8ste plaats in de rangschikking, maar volgt nu wel al op 8 punten van Tienen en Bocholt. Volgende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Sporting Hasselt op het programma., momenteel 3de in de stand op één punt van het leidersduo.