Verslag van de wedstrijd van de 9de speeldag tussen K.Olympia SC.Wijgmaal en K.Londerzeel SK.

K.Londerzeel SK.
4-1

Na de nederlaag uit bij KVK Tienen moest Olympia Wijgmaal zich dringend herpakken in hun 5de thuiswedstrijd van het seizoen. Twaalf uur na het ingaan van de wintertijd kreeg Wijgmaal in het Ymeriastadion het bezoek van SK Londerzeel, voorlaatste in de stand. Een 4de overwinning was nodig om enigzins in het spoor te blijven van de top-5. Trainer Johan Houben kon geen beroep doen op Jarno Molenberghs, Bono Mertens, Jeroen Goor en Marcos Da Silva. Deze vier waren gekwetst. Hij recupereerde wel Dimitri Delorge, die in de 3de wedstrijd van het seizoen gekwetst uitviel. Ook geen Emmanuel Bakala in de ploeg, maar wel voor het eerst dit seizoen Johan Yangassa. Bij SK Londerzeel had men na de 7de speeldag trainer Steven Hilaerts bedankt voor bewezen diensten en vervangen door de zeer ervaren Jean-Pierre Vande Velde. De ex-speler van RSC Anderlecht en Union was ongeveer 15 jaar geleden trainer bij de Zwarte Duivels Oud-Heverlee en later bij OH Leuven. Hij moest de diensten missen van middenvelder Christophe Pieyns en van aanvaller Andy Van Hoof. De studieronde nam niet zo veel tijd in beslag. Eerst kregen de bezoekers een paar kansen. In de 6' werd een schot van de 17-jarige Javan Ngoyi gestopt door keeper Yanno Vanwelkenhuysen. Zes minuten later kon Johan Yangassa met het hoofd ontzetten voor een speler van Londerzeel de bal in doel kon koppen. In de 13' stopte doelman Michaël Clepkens een schot van Joren Dehond. Drie minuten daarna leden de bezoekers balverlies en Alessandro Bongiorno schoot van op 25 m naar doel. Zijn poging ging echter tegen de lat. De eerste helft was al 24 minuten gevorderd toen SK Londerzeel een vrijschop kreeg. Verdediger Oliver De Groodt was daarbij eerder op de bal dan onze doelman en bracht zo de bezoekers op voorsprong (0-1). Voor De Groodt was het zijn eerste treffer van het seizoen. Kort daarop mocht Diallo Boubacar door de defensie gaan en stuitte dan gelukkig op een secure Wijgmaalse keeper. Die vermeed zo een 2de doelpunt van de bezoekers. In de 33' kwam Wijgmaal aan de gelijkmaker. Dimitri Delorge trapte de bal over de verdediging van Londerzeel en Jordy Mathei was het eerst bij de bal en trapte die mooi naast keeper Clepkens in doel. Met zijn 10de doelpunt van het seizoen zorgde onze aanvaller voor de 1-1. De bezoekers reageerden met een schot van Karim Tarfi dat maar nipt over doel ging. Die gelijkmaker van Wijgmaal bracht vertrouwen en de thuisploeg zette de wedstrijd helemaal naar zijn hand. De ene aanval na de andere was het gevolg. Vijf minuten na de 1-1 kon de thuisploeg counteren en Dehond kon van op rechts de bal voor doel brengen. Mathei was eerder op de bal dan twee verdedigers en bracht Wijgmaal met zijn 2de treffer van de namiddag op voorsprong (2-1). Eén minuut later bracht Andreas Dewaet de bal tot bij Dehond en die zorgde weer voor een voorzet. Jordy Mathei kon net niet bij de bal om aan een hattrick te komen. Dat was slechts uitstel. In de 40' kon Bongiorno op links doorgaan. Hij bracht de bal tot bij Dehond en die tikte de bal door tot bij Mathei. Deze keer stond hij echter in buitenspel. In de 42' kon Wijgmaal weer tot een vlotte tegenaanval komen. Deze keer ging Bongiorno op rechts door. Via Joren Dehond kwam de bal in de voeten van Andreas Dewaet en die kreeg ruimte voor een schot. Doelman Clepkens kon de bal niet grijpen en Mathei stond kon zo met zijn 3de doelpunt de stand op 3-1 brengen. Dat was al de 3de keer dit seizoen dat hij 3 keer raak trof. Het was wel de eerste keer dat hij dat deed in één helft. Met die 3-1 ging Wijgmaal de rust in. Na 2 minuten in de 2de helft kreeg Yangassa een gele kaart en de vrijschop van Londerzeel werd door Tarfi over doel getrapt. In de 56' werd Mathei aangespeeld en hij ging op doel af. Doelman Clepkens verhinderde wel een 4de treffer van onze topschutter, maar de bal ging wel richting doel en daar zorgde Alessandro Bongiorno voor een nog ruimere voorsprong. Met zijn 2de doelpunt van het seizoen bracht hij de stand op 4-1. Twee minuten later kwam Bongiorno dicht bij een 2de treffer. Hij kon de 16-meter binnengaan en trapte op doel. Doelman Clepkens kon deze keer wel redding brengen. In de 62' kwamen bij Londerzeel twee verse krachten in. Alexandre Teirlinckx en Kenneth Laurent waren de vervangers voor René Sterckx en Diallo Boubacar. De thuisploeg nam wat gas terug, maar kreeg in de 68' weer een kans bij een vrijschop. De bal kwam tot bij Bongiorno en die trapte de bal via een omhaal ver naast doel. Drie minuten later werd er bij de thuisploeg slecht uitverdedigd. Gil Figys kreeg de bal, maar schoot die ver over doel. Trainer Vande Velde wisselde in de 73' een 3de speler. Florimond Smars kwam Redouan Aalhoul aflossen. Op een kwartier van het einde kon Bongiorno de bal aannemen na een voorzet en schoot de bal dan ver naast doel. SK Londerzeel kreeg dan wel een paar kansen. Bij een hoekschop kopte Teirlinckx de bal naast doel en een schot van Cedric Dellevoet werd gestopt door onze keeper. In de 79' werd Dehond bij Wijgmaal afgelost door Michael Nsam Nsam. Vijf minuten later kwam Tim Boogaerts in de ploeg voor Enrico Pellegriti. In de 86' kwamen de bezoekers weer gevaarlijk opzetten. Een diepe bal kwam tot bij Laurent. Keeper Vanwelkenhuysen kon de bal blokkeren, maar die sprong tot bij Figys en die kon op doel koppen. Yanno Vanwelkenhuysen was weer op tijd terug om ook die poging te verijdelen. In de 88' vielen er nog twee gele kaarten na een opstootje. Eentje was voor kapitein Cedric Dellevoet van Londerzeel en de andere voor Andreas Dewaet. Dat was voor Dewaet zijn 3de gele kaart en zo mist hij de wedstrijd op Bocholt van volgende zondag. Bij Wijgmaal kwam Jorge-Michael Vanderstappen in de 89' nog op het terrein voor Jordy Mathei. De thuisploeg kreeg nog een vrijschop en weer kwam Bongiorno tot een schot. Ook deze keer geraakte dat niet tussen de palen. Olympia Wijgmaal kwam eerst op achterstand, maar kon zich vlug herpakken en speelde zich naar een verdiende overwinning. Natuurlijk sprong daarbij de hattrick van Jordy Mathei weer in het oog. Na 3 doelpunten op speeldag 3 en 4 is het dus de 3de keer dat hij zo efficiënt was in een wedstrijd. Hij komt zo al aan 12 doelpunten dit seizoen. Wat nog belangrijker was natuurlijk was die 4de overwinning. Daardoor springt Wijgmaal nu van de 10de naar de 7de plaats in de rangschiking en telt nu 13 punten. Deze zege was noodzakelijk, want nu volgen twee moeilijke uitwedstrijden. Komende zondag naar co-leider Bocholt en de zaterdag daarop naar het momenteel op de 3de plaats gerangschikte Sporting Hasselt.