Verslag van de wedstrijd van de 8ste speeldag tussen K.VK.Tienen en K.Olympia SC.Wijgmaal

K.VK.Tienen
4-1

Na de overwinning tegen Berchem moest Olympia Wijgmaal het op de 8ste speeldag gaan opnemen in het Bergéstadion tegen KVK Tienen. De Suikerploeg had z'n vorige 3 thuiswedstrijden steeds met een zege kunnen afsluiten en dat gebeurde telkens zonder een tegendoelpunt te slikken. Trainer Johan Claes moest één wijziging aanbrengen in zijn basisploeg. Pieter Kempeneers kreeg tegen zijn ex-ploeg de voorkeur op Daimy Deflem. De Tiense trainer moest nog de diensten missen van Florin Grancea en van Lucas Damblon. Bij Wijgmaal startte Bono Mertens voor de 5de keer dit seizoen in de basis-11. Emmanuel Bakala begon op de invallersbank net zoals Alessandro Bongiorno, Ward Vandenberghe en keeper Arne Lekens. Er was heel wat volk komen opdagen voor deze Vlaams-Brabantse derby en die konden gelukkig in droge omstandigheden de wedstrijd volgen. Al na 40 sekonden devieerde Andreas Dewaet na een voorzet van Joren Dehond de bal in het zijnet. In de 4' mocht Jarno Molenberghs een vrijschop nemen, maar die leverde weinig gevaar op. Een paar minuten later kwetste Molenberghs zich en verscheen na medische behandeling weer op het terrein. Wijgmaal dat in de eerste 10 minuten het meest aan de bal was kreeg dan twee vrijschoppen tegen. De thuisploeg kon echter geen bres vinden in de Wijgmaaldefensie. In de 12' viel de eerste gele kaart. Die kwam er voor Jeroen Goor. In de 14' kwam Tienen tot een vlotte aanval op de flank en de bal kwam tot aan de 2de paal. Daar stond Pieter Kempeneers helemaal vrij en kon met een rake kopstoot de thuisploeg op voorsprong brengen (1-0). Voor Kempeneers was dat zijn eerste treffer van het seizoen. Vlak daarna kon Molenberghs niet meer verder en werd vervangen door Alessandro Bongiorno. Na een vrijschop van Gert Stockx in de 20' die niets opleverde, werd het 4 minuten later even warm voor het doel van Wijgmaal. Na een doorsteekpass van Kempeneers naar Andries Claes stuitte deze laatste op keeper Yanno Vanwelkenhuysen. Er volgde nog een strakke voorzet die iedereen passeerde en zo ontsnapte Wijgmaal aan een 2de tegentreffer. In de 28' kreeg Daan Matterne geel en de bezoekers kregen een vrijschop. De bal kwam tot bij Mertens en die schoot hoog over doel. Vijf minuten later schoot Bono Mertens hard en doelgericht en nu moest keeper Arthur Hannes zijn vuisten gebruiken om een tegendoelpunt te vermijden. In de 35' speelde Arnout Masselis de bal terug op zijn keeper. Die wachtte iets te lang om de bal te ontzetten en Claes kon zijn voet er nog tegen zetten. Gelukkig ging de bal naast doel. In de 38' kreeg Lennert De Keukeleere een gele kaart. Voor onze verdediger zijn 2de van het seizoen. In de laatste 10 minuten van de 1ste helft kreeg Tienen nog twee kansen. Eerst waaide een slechte voorzet van Andries Claes in de handen van keeper Vanwelkenhuysen. In de 45' kon de thuisploeg weer tot een goed opgezette aanval komen. William Acke kreeg in de 16-meter de bal aangespeeld en schoot op doel. Keeper Vanwelkenhuysen had heel wat moeite met die bal, maar kon toch een 2de Tiens doelpunt vermijden. KVK Tienen ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Trainer Johan Houben bracht na de rust een 2de wissel in de ploeg. Ward Vandenberghe begon aan de 2de helft in de plaats van Arnout Masselis. Ondanks dat Tienen weer vlug aan een kans kwam, begon Wijgmaal weer goed aan de 2de helft. Nadat Bogaerts in de 50' een voorzet van Convents naast devieerde kwam Wijgmaal 3 minuten later aan een eerste hoekschop. Mertens gaf langs de flank de bal door naar Dewaet en zijn voorzet werd door keeper Hannes verlengd in hoekschop. In de 56' kwam Wijgmaal via een goed combinatie op de rechterflank aan een kans. Andreas Dewaet schoot uit een scherpe hoek richting doel en keeper Hannes had heel wat moeite om de bal onder controle te houden. Er was een kwartier gespeeld toen Pieter Kempeneers een gele kaart kreeg. In de 62' kreeg Tienen een vrijschop en de bal kwam via Acke tot bij Convents. De ex-speler van Thes Sport kreeg wat ruimte en schoot hard op doel. Keeper Vanwelkenhuysen redde echter met een knappe save. Vlak daarna werden twee ex-spelers van Wijgmaal bij Tienen gewisseld. Dries Ventôse en Dylan Vanwelkenhuysen kwamen op het terrein voor William Acke en Pieter Kempeneers. In de 65' kon Bono Mertens doorgaan op de rechterflank en bracht de bal mooi voor doel. Jordy Mathei kwam aan de bal, maar die sprong te ver van zijn voet en zo kwam Wijgmaal niet aan de gelijkmaker. Eén minuut later werd Andreas Dewaet vervangen door Emmanuel Bakala. In de 67' kon Dylan Vanwelkenhuysen na een hoekschop de bal recuperen en bracht die voor doel. Aan de 2de paal stond Hannes Meeus helemaal vrij en die bracht de stand op 2-0. Voor de Tiense verdediger zijn 3de doelpunt van het seizoen. Ook nu zorgde een dekkingsfout bij Wijgmaal voor een Tiens doelpunt. Twee minuten later kreeg Wijgmaal een hoekschop. De bal viel voor de voet van Enrico Pellegriti en die schoot deze kans naast doel. In de 72' kon Dylan Vanwelkenhuysen doorgaan en kon zijn neef Yanno Vanwelekenhuysen lobben. Bakala kon de bal net voor de doellijn ontzetten en verhinderde zo een 3de Tiens doelpunt. Op een kwartier van het einde kwam Wijgmaal aan twee kansen. Eerst ging een schot van de weer hard werkende Joren Dehond naast doel. In de 77' kreeg Bongiorno dankzij een mooie crosspass de bal van Mertens. Bongiorno kwam tot een hard schot en keeper Hannes moest weer zijn vuisten gebruiken om een tegendoelpunt te vermijden. In de 79' kon Dylan Vanwelkenhuysen op links doorgaan, maar zijn voorzet verdween recht in de armen van keeper Yanno Vanwelkenhuysen. Bij de thuisploeg kwam in de 83' Daimy Deflem in de ploeg voor Marijn Convents. In de 88' ging bij Tienen de bal van uit de verdediging naar voor. Bij Wijgmaal werd niet tijdig ingegrepen en de bal ging naar de 2de paal waar Ventôse hem simpel binnentrapte en de stand op 3-0 bracht. Twee minuten later kwam Stockx bij de bal na een pass van De Keukeleere  en onze kapitein bracht de stand op 3-1. Dat was voor de thuisploeg het eerste tegendoelpunt dit seizoen in eigen stadion. In de toegevoegde tijd kon Tienen nog aan een 4de doelpunt komen. Met zijn 2de van de namiddag zorgde Dries Ventôse nog voor de 4-1 eindstand. Deze 6de Tiense zege brengt de Suikerploeg weer op kop in het klassement na het gelijkspel van Bocholt op SK Londerzeel. Olympia Wijgmaal blijft staan met 10 punten en zakt nog één plaats in de rangschikking. Volgende zondag wacht voor Wijgmaal een thuiswedstrijd tegen SK Londerzeel. Die begint om 15 uur. Eén week later beginnen de wedstrijden een halfuur vroeger.