verslag van de wedstrijd van de 7de speeldag tussen K.Olympia SC.Wijgmaal en K.Berchem Sport 2004

K.Berchem Sport 2004
2-1

Na 2 nederlagen op rij kreeg Olympia Wijgmaal op de 7de speeldag de kans om aan een 3de overwinning te komen. De thuiswedstrijd tegen K.Berchem Sport was tegen een tegenstander die 2 punten minder telde in de rangschikking en bovendien twee spelers moest missen wegens een schorsing. Dat waren linksbuiten Iliass El Yazidi en linksachter Light Nwokoro. Daardoor kregen Brent Peers en Jamie Meseure van trainer Frank Magerman een basisplaats toegewezen. Bij Wijgmaal kreeg Bart Goor voor het eerst dit seizoen een basisplaats. Jarno Molenberghs kon in de voorbije week aan twee trainingen meedoen na zijn lieskwetsuur en begon net als Bono Mertens en Johan Yangassa op de invallersbank. Alessandro Bongiorno die vorig weekend getuige was op het huwelijksfeest van zijn zus, miste daardoor een aantal trainingen en kwam daardoor aan geen plaats in de selectie. De toeschouwers zagen onder een oktoberzon in de eerste 20 minuten een studieronde die maar bleef duren en geen echte kansen opleverde. Er was een schot van Jelle Van Kruyssen in de 20' dat ver naast doel ging en 3 minuten later kwam een vrijschop van de bezoekers in de Wijgmaalse muur terecht. De thuisploeg was al in die eerste periode tot een wissel overgegaan. In de 19' werd Marcos Da Silva vervangen door Jarno Molenberghs. De laatste aanwinst van Wijgmaal kwam aan een eerste kans in de 27'. Na een mooi uitgespeelde aanval kon Molenberghs de 16-meter binnengaan. Hij kon echter tot geen schot komen en Berchem kon z'n verdediging weer sluiten. Twee minuten later bracht Molenberghs de bal voor de voet van Jordy Mathei en die schoot de bal hoog over doel. Op een tiental minuten van de rust leed Roy Mauro balverlies en Andreas Dewaet waagde een schot van op 25 meter. Zijn harde knal ging echter naast de verste paal. Twee minuten later was het Olympia dat balverlies leed. Bas Saillart trapte de aangeboden kans voorlangs. Na 32 minuten moest Berchem ook al een eerste vervanging doorvoeren. Enez Temiz werd de vervanger van Nesta Vallez. In de 40' leed de thuisploeg weer balverlies en keeper Yanno Vanwelkenhuysen moest een eerste keer doortastend ingrijpen. De Wijgmaalse keeper werd daarbij aangetrapt, maar kon iets later het spel hervatten. In de 45' trapte Molenberghs de bal recht op keeper Bruno Appels. De eerste 45 minuten waren zeker geen kaskraker waard en de supporters konden alleen maar hopen op een beter kijkstuk in de 2de helft. Aan de rust stond het 0-0. Berchem Sport kwam in het begin van de 2de helft al vlug aan twee kansen. In de 46' pakte de Wijgmaalse keeper een schot van Jamie Meseure en na een voorzet schoot dezelfde speler in de 49' de bal van dichtbij over doel. De reactie van de thuisploeg kwam er via een schot van Joren Dehond in de 53'. Dat was helaas te hoog gericht. Vier minuten later kreeg Emmanuel Bakala op eigen helft de bal aangespeeld. De Wijgmaalse verdediger zocht een aanspeelpunt, maar vond dat niet dadelijk. Hij probeerde vervolgens om dan zelf een oplossing te vinden, maar verloor de bal aan de tegenstander. De bezoekers profiteerden daarvan om op voorsprong te komen. Bas Saillart kreeg de bal aangespeeld en schoot die in de verste hoek binnen en bracht zo met zijn 3de doelpunt van het seizoen de stand op 0-1. De ongelukkige Emmanuel Bakala werd enkele minuten later vervangen door Bono Mertens. Deze 18-jarige zou in de rest van de wedstrijd een hoofdrol gaan opeisen. Eerst kopte Dewaet na een voorzet van Molenberghs de bal naast doel. Bij Berchem werd Brent Peers in de 65' vervangen door Leander Beirlant. In de 67' kon Wijgmaal tot een snelle tegenaanval komen. Mathei hield de bal goed in zijn bezit en bracht die dan uitstekend voor de voet van Mertens. Die schoot de bal met de wreef van zijn voet mooi naast de paal in doel en een grabbelende keeper Appels kon daar weinig tegen inbrengen. Met zijn 2de doelpunt van het seizoen bracht Bono Mertens de stand in evenwicht (1-1). Vijf minuten later moest de thuisaanhang toch even slikken toen een een voorzet van Jeroen Van Den Driessche tegen de lat ging en Van Kruyssen bij de herneming van dichtbij over doel schoot. Zo misten de bezoekers de kans om weer op voorsprong te komen. In de 79' kwam Mertens bijna aan een 2de doelpunt. Deze keer kon keeper Appels de bal via de paal in hoekschop verwerken. Olympia Wijgmaal dat meer ruimte kon creëren in de 2de helft kwam in de 85' op voorsprong. Bono Mertens zag Andreas Dewaet richting doel gaan en speelde hem op het gepaste moment aan. De 19-jarige Dewaet ging de 16-meter binnen en trapte de bal keihard in doel en bracht zo met zijn eerste seizoensdoelpunt Wijgmaal op voorsprong (2-1). Berchem wou nog aan de gelijkmaker komen en in de 86' ging een schot van Mauro naast doel. Eén minuut later werd bij Wijgmaal Dewaet vervangen door Johan Yangassa. Zo kwam deze verdediger ook aan zijn eerste speelminuten dit seizoen. In de toegevoegde tijd kwam Joren Dehond nog aan een aktie langs de doellijn, maar doelman Appels liet geen 3de treffer meer passeren. In de 95' kreeg Berchem nog een vrijschop. Die verdween echter in de grijparmen van keeper Vanwelkenhuysen. De scheidsrechter floot na deze faze de wedstrijd ten einde en zo kwam Wijgmaal toch aan een broodnodige 3de overwinning (2-1). Zo komt Olympia nu aan 10 punten en wint een paar plaatsen in de rangschikking. Volgende zondag staat op de 8ste speeldag de uitwedstrijd tegen KVK Tienen op het programma. Aftrap om 15 uur in het Bergéstadion.