Verslag van de wedstrijd van de 6de speeldag tussen K.VV.Vosselaar en K.Olympia SC.Wijgmaal

K.VV.Vosselaar
4-2

Na de 1-4 nederlaag tegen RC Hades wou Olympia Wijgmaal zich op de eerste zondag van oktober herpakken in de uitwedstrijd tegen Vosselaar. Deze Antwerpse ploeg telde in de stand één punt minder, maar had z'n twee thuiswedstrijden winnend afgesloten. Trainer Frank Belmans kon Jeroen Julien recuperen na 2 weken blessureleed. Ralph Jannes, Pieter Engelen en Niels Van De Vel werden net op tijd fit bevonden en begonnen aan de wedstrijd. Bij Wijgmaal was er uiteraard nog de blessure van Dimitri Delorge. Verder ontbraken Ward Vandenberghe, Michael Nsam Nsam en Jarno Molenberghs. Ook Alessandro Bongiorno was er niet bij wegens werkomstandigheden. Daardoor kreeg Marcos Da Silva Junior voor het eerst dit seizoen een basisplaats. Vlak na de aftrap probeerde onze Braziliaan het van ver met een schot op doel, maar dat ging over de lat. In de 3' kon keeper Sven Delarbre een voorzet van Bono Mertens onderscheppen. In de 7' kwam Vosselaar al op voorsprong. Een pass door de Wijgmaalse verdediging kwam bij Raf Hannes terecht en die kon met zijn eerste doelpunt van het seizoen de stand op 1-0 brengen. Na 10 minuten kreeg Wijgmaal twee vrijschoppen. Bij de 2de moest keeper Delarbre een poging van Mertens met de vuisten uit doel houden. In de 18' probeerde Wijgmaal uit te verdedigen en daarbij speelde Emmanuel Bakala de bal te kort terug op keeper Vanwelkenhuysen. Niels Van De Vel profiteerde daarvan om de stand op 2-0 te brengen. Het scenario van de wedstrijd op Hoogstraten leek zich te gaan herhalen. Onmiddelijk na dat 2de doelpunt schoot Gert Stockx recht op de keeper van Vosselaar. Halfweg de eerste helft kon de Wijgmaaldefensie de bal ontzetten na een voorzet van Jorne Segers. In de 24' mocht Stockx een vrijschop nemen en Marcos Da Silva kopte de bal in doel. Hij stond echter buitenspel en zo werd dat doelpunt afgekeurd. Op 10 minuten van de rust kon Ruben Vaes door de verdediging van Wijgmaal glippen en gelukkig voor de bezoekers kon keeper Vanwelkenhuysen hem van een doelpunt houden. Vlak daarna stond keeper Delarbre weer op de goed plaats bij een schot van Marcos Da Silva. In de 37' kopte Jordy Mathei bij een vrijschop de bal over doel. Vlak voor de rust kwam er een goede aanval van Wijgmaal op rechts en Joren Dehond werd in de 16-meter neergehaald. Wijgmaal kwam zo aan een strafschop en Dehond trapte diezelf voorbij keeper Delarbre in doel en bracht met zijn 2de treffer van het seizoen de stand op 2-1. Die late tegentreffer gaf Wijgmaal weer de nodige moed om orde op zaken te kunnen stellen in de 2de helft. In de 49' kon Mathei de bal voor doel brengen en keeper Delarbre hield Bono Mertens van de gelijkmaker. Na die kans voor Wijgmaal nam de thuisploeg de wedstrijd weer in handen en in de 59' kwam Vosselaar tot een counter. Nu kon Wijgmaal echter de bal ontzetten en het gevaar doen wijken. Twee minuten later mocht de thuisploeg de bal ingooien en nu kon de verdediging van Wijgmaal Ruben Vaes niet beletten om de stand op 3-1 te brengen. Voor hem zijn 2de treffer van het seizoen. Bij Wijgmaal kwam Jorge-Michael Vanderstappen in de ploeg voor Bono Mertens. In de 65' kwam keeper Yanno Vanwelkenhuysen tot een slechte uittrap. Die belandde in de voeten van Dimitri Hairemans en die schoot onmiddelijk op doel. Keeper Vanwelkenhuysen kon zijn slechte uittrap goedmaken door met een save de bal over de lat te duwen. In de 71' ging de bal van Masselis tot bij Vanderstappen en die bereikte de vrijstaande Jordy Mathei. Die kon in twee tijden de stand op 3-2 brengen. Met zijn 9de treffer van het seizoen gaf hij de supporters van Wijgmaal weer hoop. Een paar minuten later ging een omhaal van Mathei naast doel en de aanvallen van Wijgmaal werden talrijker. Na een voorzet van Marcos was keeper Delarbre net eerder bij de bal dan Mathei. Bij een voorzet van Dehond nam Mathei de bal in één tijd op de slof en weer bracht de keeper van Vosselaar redding. En wat dan zo dikwijls gebeurd, werd werkelijkheid. In de 80' kwam de thuisploeg nog eens tot een goede aanval. Een voorzet kwam tot bij Raf Hannes en die lobde de bal over keeper Vanwelkenhuysen in de verste hoek van het doel. Met zijn 2de treffer van de dag bracht hij de stand zo op 4-2. Op 5 minuten van het einde probeerde Andreas Dewaet het met een afstandsschot. Keeper Delarbre tikte de bal over de lat. We waren al in de toegevoegde tijd toen de thuiskeeper ook redding bracht bij een schot van Joren Dehond. Wijgmaal kreeg via Mathei nog een kans in de herneming, maar hij mikte te hoog. Joren Dehond mikte de bal nog nipt over doel, maar Wijgmaal kon de 3de nederlaag van het seizoen niet meer vermijden. Als je cadeaus uitdeelt in het begin van de wedstrijd, dan kost het natuurlijk energie om terug in de wedstrijd te komen. Olympia Wijgmaal kreeg wel genoeg kansen om minstens een gelijkspel te behalen, maar bij Vosselaar stond een zekere Sven Delarbre in doel. Deze ex-keeper van Wezel Sport zorgde dat Vosselaar ook bij de 3de thuiswedstrijd ongeslagen bleef. Olympia Wijgmaal zakt door deze nederlaag naar de 11de plaats en blijft staan met 7 punten. Volgende zondag speelt Wijgmaal om 15 uur thuis tegen Berchem Sport.