Verslag van de wedstrijd van de 5de speeldag tussen K.Olympia SC.Wijgmaal en RC Hades Kiewit Hasselt

RC Hades Kiewit Hasselt
1-4

Voor de 3de thuiswedstrijd van het seizoen kreeg Olympia Wijgmaal op zondag 29 september het bezoek van RC Hades. Deze Limburgse ploeg werd voor het seizoen vooruitgeschoven als één van de kanshebbers voor de titel. Toch deed Hades het minder goed dan verwacht in de eerste 4 wedstrijden van het seizoen. Het kon op de 2de speeldag wel winnen van de huidige leider KVK Tienen, maar voorlopig bleef het bij die ene overwinning. Trainer Johan Houben startte met dezelfde 11 als op Diegem en bij Hades liet trainer Mirko Licata zijn beste afwerker Gillian Vaesen uit de basis-11. In zijn plaats startte de 18-jarige Rune Lenaerts. De thuisploeg moest dadelijk het meeste balbezit aan de bezoekers laten en die dreigden al in de eerste minuten. De 1m95 grote Nederlander Junior Ebobo probeerde in de 2' een lob over keeper Yanno Vanwelkenhuysen, maar de van Patro Eisden gehuurde spits kwam voorlopig niet aan zijn 2de doelpunt van het seizoen. Eén minuut later mikte Rune Lenaerts bij een snelle counter de bal naast doel. Hades bleef het proberen en in de 7' ging een schot van Bram Poell ook al naast doel. In de 9' kwam Hades op voorsprong. Dat gebeurde voor Wijgmaal op een ongelukkige manier. Een vrijschop van Poell verdween via het been van Gert Stockx in eigen doel. Zo stond het vlug 0-1. In de 20' moest Jarno Molenberghs vervangen worden bij de thuisploeg. Hij had last aan de lies en in zijn plaats kwam Alessandro Bongiorno. Halfweg de eerste helft kwam Hades dicht bij een 2de treffer. Lenaerts kreeg de bal aangespeeld en schoot hard op doel. Yanno Vanwelkenhuysen pakte echter uit met een knappe save. Op een moment dat niemand het verwachtte kon Wijgmaal aan de gelijkmaker komen. Spits Jordy Mathei kon de bal ontfutselen aan een verdediger en ging op snelheid richtng 16-meter. Hij legde de bal achteruit op Bongiorno en die trof raak. Met zijn eerste doelpunt van het seizoen zorgde hij voor 1-1. Lang kon de thuisaanhang niet genieten van die tegentreffer. In de volgende minuut kon Junior Ebobo doorgaan en schoot op doel. Keeper Vanwelkenhuysen kon de bal nog beroeren, maar die verdween toch in doel en zo stond het na 27 minuten 1-2. Olympia Wijgmaal moest even bekomen van die vlugge tegentreffer. In de 37' bracht Bongiorno een aktie op gang en bracht de bal tot bij Bono Mertens. Deze andere 18-jarige in de wedstrijd gaf een strakke voorzet voor doel en spijtig genoeg kon niemand daar zijn voet tegenplaatsen. Kort voor de pauze moest keeper Vanwelkenhuysen nog een schot van Edwin Wang stoppen en Hades ging zo de rust in met een 1-2 voorsprong. Na 5 minuten in de 2de helft kon Mertens met een pass de bal tot bij Mathei brengen. Keeper Dries Gijbels kwam echter goed uit en verijdelde zo de gelijkmaker. In de 52' ging een schot van Bram Poell recht op de Wijgmaalse keeper. De verdediging van Wijgmaal bleef het moeilijk hebben met Junior Ebobo. Meestal was het Emmanuel Bakala die de grote Nederlander in bedwang kon houden. Alessandro Bongiorno toonde veel initiatief en bereikte tweemaal kort na elkaar Bono Mertens. Die stuitte echter telkens op een attente keeper Gijbels. In de 61' kon Ebobo bij een vrijschop de stand op 1-3 brengen. Keeper Vanwelkenhuysen kon de harde knal niet uit zijn doel houden. Bij Hades kwam Lance Voorjans in de ploeg voor Jelle Vanratingen. In de 66' verstuurde Bongiorno een mooie pass naar Bono Mertens. Die nam de bal in één tijd mee, maar stuitte weer op de verdediging van Hades. Bij Wijgmaal werd Andreas Dewaet vervangen door Jorge-Michael Vanderstappen. In de 69' deed Wieto Claes de boeken helemaal toe voor Wijgmaal. Met een schot mooi naast de paal bracht hij de stand op 1-4. Vanderstappen reageerde met een schot dat slechts centimeters naast de verste paal ging. In de 71' kon Mathei op snelheid richting doel gaan, maar zijn schot strandde op de vuisten van keeper Gijbels. Ook Mertens probeerde het van op afstand en ook die poging raakte niet tussen de palen. In de 81' bleef Enrico Pellegriti plots zitten en moest vervangen worden door Thibaud Hermans. Alessandro Bongiorno, die de hele voorbereiding miste door een kwetsuur, leek zijn beste vorm weer gevonden te hebben. In de 83' bracht een aktie van hem de bal tot bij een hard werkende Joren Dehond en ook de poging van onze middenvelder ging helaas naast doel. De thuisploeg leed een zware thuisnederlaag. Cruciaal was de vlugge tegentreffer in de 1ste helft nadat de stand op 1-1 was gekomen en natuurlijk het vroege uitvallen van Jarno Molenberghs. Bij Wijgmaal kregen Bono Mertens en Andreas Dewaet een gele kaart. Bij Hades viel er één voor Thierry Vandermeeren. Hades behaalde zo de eerste uitoverwinning van het seizoen en voor Wijgmaal was het de eerste thuisnederlaag (1-4). Volgende zondag staat de uitwedstrijd tegen Vosselaar op het programma. Dat is de ex-ploeg van Joren Dehond, voor hij naar Wijgmaal kwam. Olympia Wijgmaal zakt door deze nederlaag terug tot de 8ste plaats in de rangschikking.