Verslag van de wedstrijd van de 3de speeldag tussen K. Olympia SC. Wijgmaal en Spouwen-Mopertingen

Spouwen-Mopertingen
4-1

Na het fysiek zwaar bevochten gelijkspel van donderdag laatstleden tegen Eendracht Aalst stond op zondag 15 september de thuiswedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen op het programma. De Limburgse bezoekers waren met 6 op 6 aan de competitie begonnen en wilden natuurlijk hun koppositie verdedigen. Bij Wijgmaal kon trainer Johan Houben geen beroep doen op verdediger Tim Boogaerts. In zijn plaats werd eerst voor Ward Vandenberghe gekozen, maar die liep dan weer een hamstringblessure op bij de opwarming. Uiteindelijk was het Arnout Masselis die aan de wedstrijd mocht beginnen. Trainer Jan Schoefs begon met dezelfde 11 als eerder tegen Londerzeel en Bocholt. Voor Enrico Pellegriti werd het een wedstrijd tegen zijn ex-ploeg. Wijgmaal begon met dezelfde intensiteit als tegen Aalst en kwam in de eerste 10 minuten aan een paar kansen. In de 1' schoot Joren Dehond op doel, maar zijn poging was te zwak om keeper Tom Grootaers te verontrusten. Vijf minuten later kwam een pass van Andreas Dewaet net niet bij Dimitri Delorge terecht. In de 10' volgde de eerste grote kans. Een schitterende pass van Dewaet kwam tot bij Dehond en die gaf die mee met Jarno Molenberghs. De laatste aanwinst van Wijgmaal dook voor keeper Grootaers op, maar zijn schot ging recht op de bezoekende goalie. Pas in de 13' kwam er een schot van de bezoekers tussen de palen. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen stopte het schot van Moussa Diallo. Wijgmaal hield door goed storingswerk Spouwen-Mopertingen goed onder bedwang. Toch kreeg de Limburgse ploeg in de 23' plots een reuzekans. De bal sprong voor de voet van Dean Boiten en die stond oog in oog met keeper Vanwelkenhuysen. De van RC Hades gekomen spits raakte echter niet voorbij de Wijgmaalse keeper. Eén minuut later bleef Dimitri Delorge plots liggen. Een speler was bovenop hem geland en daarbij was zijn enkel dubbel geplooid. Hij kon niet verder en werd vervangen door Bono Mertens. Achteraf bleek dat Delorge geen breuk opliep, maar een scheur in de ligamenten zou het nog kunnen zijn. Dat zal binnen een tweetal dagen bekend worden na een echo. Na die opdoffer voor de thuisploeg viel er in de 28' een doelpunt. Wijgmaal kreeg een vrijschop en Molenberghs schilderde de bal op het hoofd van Jordy Mathei en die trof raak (1-0). Met zijn 3de doelpunt van het seizoen bracht Mathei Wijgmaal op voorsprong. Een vijftal minuten later kregen we hetzelfde scenario. Deze keer kon Mathei echter onvoldoende aan de bal. Op 5 minuten van de rust kon Dehond net niet bij een voorzet van Molenberghs. In de 45' kreeg Aytac Ogün Yavuz plots ruimte voor een schot en Yanno Vanwelkenhuysen hield de harde knal uit zijn doel. Vlak daarna rukte Pellegriti op tot in de verdediging van Spouwen-Mopertingen. Hij werd afgestopt en de bal ging naar het Wijgmaaldoel. Keeper Vanwelkenhuysen kwam te ver uit doel en Moussa Diallo profiteerde daarvan om de bal in doel te droppen en zo de stand op 1-1 te brengen. Toch kwam Olympia Wijgmaal in de extra-tijd van de 1ste helft weer op voorsprong. In de 48' mocht Gert Stockx een vrijschop nemen. Via het hoofd van een verdediger viel de bal voor de voet van Jordy Mathei en die trof raak in de verste hoek. Met zijn 2de treffer van de namiddag bracht Mathei de thuisploeg 2-1 voor. Dat werd ook de ruststand. In het begin van de 2de helft gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Een vrijschop van Giovanni La Mantia werd gestopt door de Wijgmaalse keeper. De thuisploeg reageerde met een schot van Mertens dat over doel ging. De kansen volgden elkaar vlug op. In de 3' van de 2de helft ging een schot van Benjamin Bahtiri naast doel. Dan kreeg Wijgmaal weer meer grip op de wedstrijd en keeper Grootaers moest een schot van Dehond stoppen. In de 60' ging een schot van Mathei voorlangs. Twee minuten later kon Molenberghs oprukken en gaf de bal in de loop van Mathei. Keeper Grootaers bracht redding met de voet. Bij de bezoekers was Marko Vardic in de ploeg gekomen voor Samir Bouhriss. In de 63' kwam Dewaet op het middenveld aan de bal en kon die op rechts doorgeven aan Dehond. Zijn voorzet werd door Bono Mertens op de slof genomen en de bal verdween mooi naast keeper Grootaers in de hoek van het doel. Zo kwam de 18-jarige Bono Mertens aan zijn 1ste doelpunt van het seizoen en zorgde voor 3-1. Op 20 minuten van het einde ontsnapte Wijgmaal aan een tegentreffer. Bij een vrijschop ging een kopbal tegen de lat en in de herneming kon Vardic op doel schieten. Keeper Vanwelkenhuysen hield de bal met een knappe save uit de bovenhoek. In de 78' kwam er een tegenaanval van de thuisploeg. Bono Mertens gaf de bal op het juiste ogenblik over de verdediging naar Mathei en die kon alleen op doel afgaan. Met een lob kon hij keeper Grootaers voor een 3de keer verslagen en de stand op 4-1 brengen. In de 82' werd Dehond vervangen door Alessandro Bongiorno en 4 minuten later kwam Jorge-Michael Vanderstappen topschutter Jordy Mathei vervangen. Spouwen-Mopertingen bleef op zoek gaan naar een beter resultaat. Een schot van Vardic stuitte op keeper Vanwelkenhuysen en een aktie van Amadou Dioum strandde in het zijnet. Arnout Masselis kreeg nog een gele kaart wegens handspel. Bij een uitbraak van Vanderstappen ontsnapten de bezoekers nog aan een 5de tegendoelpunt en Bono Mertens trof ook nog bijna raak in de slotsekonden. Olympia Wijgmaal speelde met veel grinta en volwassen voetbal de bezoekers van de mat. Heel hoopgevend is de groei van een paar jeugdspelers zoals Andreas Dewaet en Bono Mertens. Zij waren tegen Spouwen-Mopertingen zeker geen verzwakking en daar kunnen de supporters van Wijgmaal alleen maar gelukkig mee zijn. Door deze eerste zege van het seizoen (4-1) klimt Wijgmaal naar de 7de plaats in de rangschikking en telt nu 4 punten. Komende zondag staat de verplaatsing naar Diegem op het programma. Dat is nu juist de ploeg die met 0 op 9 startte, maar zeker daarvoor niet onderschat mag worden. Vorig seizoen kwam Wijgmaal tegen deze tegenstander tweemaal aan een gelijkspel. Uit: 2-2 en thuis 1-1.