Verslag van de wedstrijd van de eerste speeldag tussen K. Olympia SC. Wijgmaal en SC. Eendracht Aalst

SC. Eendracht Aalst
2-2

Op donderdag 12 september moest Olympia Wijgmaal in het King Power At Den Dreefstadion de uitgestelde wedstrijd van de eerste speeldag tegen Eendracht Aalst afhandelen. Na de 4-1 nederlaag op de 2de speeldag tegen Hoogstraten werd van Wijgmaal een betere prestatie verwacht. Trainer Houben begon met Andreas Dewaet in de basis-11. Trainer Bart Van Renterghem van Aalst startte met dezelfde 11 die vorige zondag met 5-0 wonnen tegen Pepingen-Halle. Nu overkwam Aalst wat Wijgmaal was overkomen op Hoogstraten nl. vlug op achterstand komen. In de 2' gaf Dewaet een doorsteekpass naar Joren Dehond en die bracht Wijgmaal dadelijk op voorsprong (1-0). Vijf minuten later kon de thuisploeg weer tegenprikken en weer was het raak. Dehond bracht van op het middenveld de bal tot bij Jarno Molenberghs en die gaf die in de loop van aanvaller Jordy Mathei. Hij schoot de bal in de verste hoek binnen en bracht zo de stand op 2-0. De bezoekers konden zich redelijk vlug herpakken en eisten het meeste balbezit op. In de 16' kreeg Dimitri Delorge een gele kaart. Dat werd al zijn 2de na zijn gele kaart op Hoogstraten. De verdediging van Wijgmaal hield echter goed stand en kon o.a. via Dehond en Molenberghs de bal bij momenten in eigen bezit houden; Halfweg de 1ste helft kreeg Dewaet een gele kaart en werd even later afgevlagd voor buitenspel. De jonge aanvaller toonde veel inzet, maar gebruikte volgens de scheidsrechter in de 25' te veel zijn lichaam om een speler van Aalst van de bal te houden. Zo kreeg Aalst net buiten het strafschopgebied een vrijschop. Kapitein Gianni De Neve trapte op doel en de bal week onderweg af en zo werd ook keeper Yanno Vanwelkenhuysen verrast. De bezoekers kwamen zo redelijk vlug aan de aansluitingstreffer (2-1). Ondanks het overwicht van Aalst kwam de Wijgmaalse keeper weinig aan het werk. Af en toe kon de thuisploeg tegenprikken. In de 37' gleed keeper Vanwelkenhuysen uit bij een uittrap, maar Aalst kon daar gelukkig niet van profiteren. In de 41' verstuurde Dehond een diepe bal naar Dewaet. Die kon nog even de bal beroeren, maar die ging naast doel. In de 44' kreeg Mathei wat meer ruimte in de 16-meter. Hij probeerde het met een lob, maar dat ging verkeerd en keeper Van Gerven kon de bal plukken. In de laatste minuut van de 1ste helft mocht Gert Stockx nog een vrijschop nemen, maar die strandde in de Aalsterse muur. Olympia Wijgmaal kon wel de rust ingaan met een 2-1 voorsprong. Eendracht Aalst ging in het begin van de 2de helft dadelijk op zoek naar de gelijkmaker. Toch was het Wijgmaal dat dicht bij een 3de treffer kwam. In de 52' gaf Mathei de bal in de loop van Dewaet. De 19-jarige aanvaller van Wijgmaal kapte zijn tegenstander uit en schoot dan op doel. De bal ging echter langs de verkeerde kant van de paal naast doel. De druk van Aalst werd naargelang de tijd vorderde steeds groter. Benoit Ladrière was in de 54' ingevallen voor Ken Van Den Berghe en mocht in de 64' een vrijschop nemen. Hij trapte de bal echter naast doel. Op 20 minuten van het einde mocht ook Wijgmaal een vrijschop nemen en keeper Van Gerven had daar weinig moeite mee. Eendracht Aalst had ondertussen een 2de wissel doorgevoerd. Voor Falko Geenens was Arne Van Den Eynde op het terrein gekomen. Op een kwartier van het einde schoot Lars Wantens na een hoekschop hoog over doel. Lennert De Keukeleere  speelde een berewedstrijd en ruimde bij een voorzet het gevaar op. Iets later bleef de bal hangen in het strafschopgebied, maar de hardnekkigheid van de Wijgmaaldefensie verhinderde de gelijkmaker. Bij Wijgmaal kwamen twee wissels. In de 75' kwam Alessandro Bongiorno voor de moegestreden Dewaet en 2 minuten later kwam Arnout Masselis in voor Tim Boogaerts. In de 81' kwam er een 3de wissel bij Aalst. Andreas Burssens kwam als vervanger van Lars Wantens. In de 84' kreeg Joren Dehond bij een tegenaanval een schietkans, maar de bal ging ver over doel. Ook bij Wijgmaal kwam er een 3de wissel. Jorge-Michael Vanderstappen kwam in de plaats van Jordy Mathei. In de 85' werd er net iets minder strikt verdedigd bij Wijgmaal en kreeg Van Den Eynde de bal aangespeeld in de 16-meter. Hij mikte de bal mooi in de verste hoek en bezorgde Aalst toch de gelijkmaker (2-2). In de 89' kwam Aalst nog dicht bij winst. Dimitri Delorge kopte de bal net voor de doellijn echter naar veiliger oorden. Eén minuut later ging nog een schot van Mitch Dekuyper naast doel. Bij een tegenaanval van Wijgmaal leek Vanderstappen op weg naar doel, maar een verdediger haalde hem nog in en kon de bal ontzetten. Olympia Wijgmaal kon tegen een sterk Eendracht Aalst lang standhouden, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met 1 punt. Olympia Wijgmaal - Eendracht Aalst eindigde dus op 2-2 en zo kwam de thuisploeg aan hun eerste punt van het seizoen. Komende zondag wacht weer een zware opdracht. Dan speelt Olympia Wijgmaal om 15 uur in het Ymeriastadion tegen Spouwen-Mopertingen.