Croky Cup 4de ronde verslag van de wedstrijd tussen K.Olympia SC.Wijgmaal en K.F.C.Nijlen

K.F.C. Nijlen
2-0

Nadat Olympia Wijgmaal in de 3de ronde van de Croky Cup de Waalse 2de provincialer Oupeye uitschakelde, kreeg het op zondag 18 augustus in de volgende ronde het bezoek van eersteprovincialer K.F.C. Nijlen. De bezoekers waren na het vorige seizoen gedegradeerd uit 3de amateur. Trainer Johan Houben kon weer beroep doen op Tim Boogaerts en Joren Dehond, maar nu ontbraken Andreas Dewaet en Ward Vandenberghe wegens studieverplichtingen. De 18-jarige Bono Mertens begon in de basis-11. Ondanks dat Wijgmaal van bij aanvang het meeste balbezit opeiste, kreeg Nijlen in de 8' bij een counter toch de eerste kans van de wedstrijd. Stef Bruyninckx kwam echter maar tot een zwak schot dat gemakkelijk gestopt werd door keeper Yanno Vanwelkenhuysen. Een 4-tal minuten later ging spits Jordy Mathei met twee verdedigers op de huid de 16-meter binnen. Toen hij op doel schoot werd zijn schot geblokkeerd. Vlak daarna verstuurde Mertens een voorzet en Mathei kopte de bal naast doel. In de 19' mocht Gert Stockx een vrijschop nemen. Hij stuurde de bal naar de 2de paal, waar Dimitri Delorge de bal voor doel kopte en Mathei die met het hoofd in doel verlengde en zo de thuisploeg op voorsprong bracht (1-0). Vijf minuten na de openingstreffer stak Delorge de bal mooi door naar Joren Dehond en die kwam alleen voor doelman Sten Vandenbossche. Het sluitstuk van Nijlen kon echter een doelpunt verijdelen. Tim Boogaerts kreeg in de 24' de eerste gele kaart van de wedstrijd. In de 29' probeerde Dehond het met een schot en dat ging maar nipt over doel. Vlak daarna moest Marcos Da Silva vervangen worden. Onze Braziliaan liep een contractuur op in de hamstring en kreeg als vervanger Michael Nsam Nsam. Wijgmaal dat de bezoekers meestal kon opvangen op het middenveld, kreeg in de laatste 5 minuten van de eerste helft nog twee kansen. Eerst probeerde Stockx het met een verre lob, maar keeper Vandenbossche kende geen probleem om de bal te pakken. In de 45' rukte Joren Dehond diep door in de Nijlense verdediging en schoof de bal dan naast doel. Olympia Wijgmaal bereikte de rust met een 1-0 voorsprong. Bij het begin van de 2de helft kwam Wijgmaal een paar keer dicht bij een 2de treffer. Eerst onderschepte keeper Vandenbossche een voorzet van Mathei. Bij een aktie van Bono Mertens in de 51' kon Dehond zich na een voorzet van Enrico Pellegriti niet doorzetten. Bij Nijlen werd Alexander Wouters vervangen door Robbe Sols. In de 53' nam Dehond een hoekschop en Mertens kon de bal richting doel sturen. De defensie van Nijlen kon de bal net voor de doellijn ontzetten en bij de herneming kopte Mathei de bal over doel. Na een uur spelen stuurde Dehond de bal naar Mathei en die probeerde aan de 2de paal Nsam Nsam te bereiken. Die kwam echter niet aan de bal en zo kwam de thuisploeg weer niet aan een 2de doelpunt. In de 61' kreeg Tim Peleman een gele kaart en wegens protest kreeg ook Bert Tuteleers een gele kaart. Deze 33-jarige verdediger van Nijlen speelde vorig seizoen net als Jordy Mathei bij Leopoldsburg. In de 70' kreeg Dehond de bal op links aangespeeld en stuurde een gemeten voorzet naar Mathei. De aanvaller van Wijgmaal kreeg alle tijd om af te ronden en bracht met zijn 2de doelpunt de stand op 2-0. Twee minuten later verstuurde ook Gert Stockx zo een knappe dieptepass en bereikte zo Nsam Nsam. Die werd van een doelpunt gehouden door keeper Vandenbossche. Bij Nijlen werd Stef Bruyninckx vervangen door Jonas De Cnaep. In de 75' schoot Joren Dehond recht op keeper Vandenbossche en bij Nijlen volgde een 3de wissel. Tim Peleman werd vervangen door de 18-jarige Thibaut Maes. Acht minuten van het einde kwam Yens Peeters plots oog in oog te staan met de Wijgmaalse keeper. Die liet het echter niet tot een tegendoelpunt komen. Bij Wijgmaal kwam Jeroen Goor in de plaats van Jordy Mathei op het terrein. Nijlen bleef op zoek naar een tegentreffer, maar keeper Vanwelkenhuysen liet zich niet op een fout betrappen. Nadat Stockx een vrijschop in de 87' recht op keeper Vandenbossche mikte, kwam Yens Peeters voor de 2de keer aan een mooie kans. Weer kon hij de juiste richting niet vinden en besloot naast doel. In de allerlaatste minuut kwam een mooie voorzet van Bono Mertens tot bij Dehond en die leek op weg naar een doelpunt. Toch kon hij de bal niet laag houden en die verdween over doel. Olympia Wijgmaal speelde een degelijke wedstrijd, maar het kan zeker nog beter. Na deze 2-0 overwinning tegen Nijlen wacht in de 5de ronde van de Croky Cup een bekende ploeg nl. KSK Ronse. Op 25 mei schakelde deze ploeg Wijgmaal uit in de eindronde. Bij onze tegenstander van komend weekend is Bert Dhont geen trainer meer. Hij werd opgevolgd door Sandy Casieris en die kwam over van Eendracht Elene Grotenberge. Verder heeft Ronse één van de beste afwerkers van vorig seizoen overgenomen nl. David Cardon van Menen. Deze aanvaller was vorig seizoen goed voor 17 doelpunten.