Beker van België 3de ronde verslag van de wedstrijd K.Olympia SC.Wijgmaal - R.Oupeye FC

R. Oupeye FC.
7-1

Vorig seizoen kwam Olympia Wijgmaal niet verder dan de 3de ronde in de Croky Cup. Toen werd het uitgeschakeld op eigen terrein door R.R.C.Hamoir. Deze keer was de tegenstander weer een Waalse ploeg in de 3de ronde nl. het pas naar 2de provinciale gepromoveerde R.Oupeye FC. Bij Wijgmaal ontbraken nog een 4-tal spelers nl. Joren Dehond, Tom Blockx, Tim Boogaerts en Alessandro Bongiorno. Daardoor gaf trainer Houben de jongeren Ward Vandenberghe en Andreas Dewaet een kans in de basis-11. Binnen de minuut kreeg Wijgmaal al een tegentreffer te slikken. Arnout Masselis speelde terug op keeper Vanwelkenhuysen en die trapte de bal tegen het lichaam van Vincent Henrard en zo verdween de bal in doel en kwamen de bezoekers meteen op voosprong (0-1). Gelukkig moest de thuisploeg niet te lang wachten op de gelijkmaker. In de 7' kwam een pass over de bezoekende verdediging tot bij Jordy Mathei en die zorgde voor 1-1. Tien minuten later mocht Gert Stockx een vrijschop nemen en de bal kwam aan de 2de paal tot bij Dimitri Delorge. De Wijgmaalse middenvelder kopte de bal voor doel en Marcos Da Silva verlengde die over de doellijn. Zo kwam Wijgmaal al vlug op voorsprong (2-1). Twee minuten later zorgde Andreas Dewaet voor een mooie pass naar Mathei en deze keer werd de Wijgmaalse spits afgeblockt door een verdediger. De thuisploeg had natuurlijk het meeste balbezit, maar toch probeerde Oupeye aanvallend iets terug te doen. De verdediging van Wijgmaal kende echter weinig problemen en keeper Vanwelkenhuysen leek een rustige namiddag tegemoet te gaan. In de 31' stuurde Masselis een pass naar Marcos. Onze Braziliaan pakte de bal aan in de 16-meter, maar kon niet afronden. Na die faze kwam er nog wel een hoekschop en Lennert De Keukeleere kon daarbij de bal in doel schuiven en zo de stand op 3-1 brengen. In de 40' viel bij de bezoekers kapitein Raphael Fassotte uit met een kwetsuur en werd een paar minuten later vervangen door Stanley Thiry. Met die 3-1 stand werd de rust bereikt. Bij Wijgmaal kwam Jeroen Goor in de 2de helft op het terrein. Hij verving Dimitri Delorge. Wijgmaal maakte het zichzelf soms moeilijk door slechte inspeelpasses en keeper Vanwelkenhuysen moest zich herstellen nadat hij plots onderuit ging. Toch kon Oupeye daar niet van profiteren. De thuisploeg kwam pas in de 55' aan een nieuwe kans. Een kopbal van Mathei leverde voor keeper Jérémy Busarello weinig gevaar op. Eén minuut later kwam Marcos Da Silva weer vrij in de 16-meter te staan na een mooie pass van Enrico Pellegriti en net als in de 1ste helft miste hij deze open kans. In de 58' kon Marcos de bal voor doel brengen en Mathei devieerde de bal richting doel. De bal werd echter nog voor de doellijn weggekeerd. Na een kwartier in de 2de helft schoot Dewaet hard op doel, maar zijn poging smoorde in de Waalse verdediging. Die eerste kansen voor Wijgmaal leverden voorlopig geen 4de doelpunt op en er kwam zowaar lichte druk van Oupeye. Trainer Houben greep in en bracht in de 67' Michael Nsam Nsam in voor Marcos. Deze snelle 20-jarige spits lag twee minuten later al mee aan de basis van een doelpunt. Hij kreeg na een perfecte pass van Stockx de bal in zijn bezit en bracht de bal mooi voor doel. Nu kon Jordy Mathei de bal wel in doel verlengen en met zijn 2de treffer van de namiddag de stand op 4-1 brengen. Eén minuut later kwam Mathei bij een vrijschop dicht bij zijn 3de doelpunt. In de 77' werd Mathei vervangen door Jorge-Michael Vanderstappen. Die stond nog geen minuut op het veld of hij zorgde al voor een doelpunt. Bij een hoekschop verlengde hij een omhaal van De Keukeleere in doel (5-1). De fysieke paraatheid van de bezoekers ging achteruit en daardoor kwam Wijgmaal nog aan een aantal kansen. Eerst werd een schot van Nsam Nsam afgeblockt en vervolgens kopte Dewaet over doel. In de 88' kon een bedrijvige Andreas Dewaet van op links de bal voor doel brengen en Vanderstappen verlengde de bal mooi in doel en zorgde zo voor 6-1. Eén minuut later rukte verdediger Lennert De Keukeleere op tot aan de 16-meter van de bezoekers. Hij speelde de bal door naar Vanderstappen en die zag Nsam Nsam aan de 2de paal inlopen. Deze laatste kreeg de bal aangespeeld en kon zo de stand nog op 7-1 brengen. Dat werd de eindstand en zo stoot Wijgmaal door naar de 4de ronde van de Croky Cup. Volgend weekend speelt Wijgmaal thuis tegen K.FC Nijlen, een ploeg uit 3de amateur. Normaal zou die wedstrijd op zondag worden gespeeld, maar het Wijgmaalse bestuur zou vandaag (maandag 12 aug.) met Nijlen nog overleg plegen om de wedstrijd naar aanstaande zaterdag te verschuiven. Hou dus de website in het oog om zeker de juiste datum van de volgende bekerwedstrijd niet te missen.