Verslag wedstrijd 2de ronde Beker van België tussen K.Kontich FC. en K. Olympia SC.Wijgmaal

K. Kontich FC.
2-3

Op maandag 15 juli startte Olympia Wijgmaal de trainingen. Dat gebeurde onder de deskundige leiding van trainer Johan Houben en zijn technische staff. Net als vorig jaar stond in het 1ste weekend van augustus de eerste belangrijke opdracht op het programma in de Beker van België. Olympia Wijgmaal moest het in de provincie Antwerpen gaan opnemen tegen eersteprovincialer K.Kontich FC. Deze ploeg deed het daar in de voorbije twee seizoen heel goed. Nadat ze na het seizoen 2016-2017 kampioen werden en naar de hoogste provinciale reeks promoveerden, behaalden ze meteen een 5de plaats en deelname aan de eindronde. Vorig seizoen verliep nog beter met een 2de plaats en weer een deelname aan de eindronde. Daarin werd maar nipt de promotie naar 3de amateur gemist. In de eerste ronde van de Beker van België ging Kontich op verplaatsing naar 3de provincialer Minderhout VV. en won daar met 1-2. Olympia Wijgmaal begon deze bekerwedstrijd met 4 nieuwelingen. Dat waren Dimitri Delorge, Thibaud Hermans, Jordy Mathei en Emmanuel Bakala. Trainer Houben kon geen beroep doen op o.a. Alessandro Bongiorno, Enrico Pellegriti, Arnout Masselis, Tom Blockx en Tim Boogaerts. De wedstrijd begon goed voor de thuisploeg want na 4 minuten bracht Wim Bokila de stand op 1-0. Deze Nederlandse spits van 31 jaar die nog bij Grimbergen en Eendracht Aalst voetbalde, kwam zo al aan zijn 3de doelpunt in deze Croky Cup. Hij zorgde vorige zondag op Minderhout al voor 2 doelpunten. Kontich dat op de counter nog aan een paar kansen kwam, moest in de 20' toch de gelijkmaker incasseren. Het was Jeroen Goor die de stand op 1-1 bracht. Toch kon Kontich de rust ingaan met een 2-1 voorsprong. Kontich dat op de counter bleef loeren kon in de 38' via Jordi Kreydt een 2de keer doelman Yanno Vanwelkenhuysen verslaan. Wijgmaal moest dus weer achtervolgen in de 2de helft. Na de rust kwam bij Wijgmaal Bono Mertens in de ploeg voor Thibaud Hermans. Er kwam meer balbezit voor de bezoekers en in de 65' kreeg Wijgmaal een hoekschop. Dimitri Delorge kon daarbij de bal in doel verlengen en zo de stand op 2-2 brengen. De thuisploeg kwam in de 2de helft nog slechts aan één kans en in de 72' kopte Marcos Da Silva na een voorzet de bal in doel en bracht Wijgmaal zo voor het eerst op voorsprong (2-3). Trainer Wes De Ceuster bracht op een kwartier van het einde nog 3 verse krachten op het terrein. Tibo Kreydt verving Wim Bokila. Voor Arnout Koeck en Remi Van Esser kwamen Indyana Van Camp en Jari Verdoren. Bij Wijgmaal kwam Jorge-Michael Vanderstappen in de 86' nog op het veld als vervanger voor Jordy Mathei. Eén minuut eerder keeg Jeroen Goor de enige gele kaart in deze wedstrijd. Kontich kon echter geen vuist meer maken en zo kon Olympia Wijgmaal net als vorig seizoen naar de 3de ronde van de Croky Cup doorstoten. Opmerkelijk is wel dat het net als vorig seizoen gebeurde met 3-2 winst. Toen werd Lyra-Lierse Berlaar verslagen met dezelfde cijfers. In de volgende ronde speelt Wijgmaal komende zondag thuis tegen de winnaar van het duel tussen K.Eendracht Stevoort en R.Oupeye FC. Deze bekerwedstrijd begint om 16 uur.