Eindronde 1ste Amateur K.Olympia SC.Wijgmaal - K.SK.Ronse

K.SK.Ronse
1-2

Vorige zondag kon Olympia Wijgmaal zich naar een goede uitgangspositie spelen door de heenwedstrijd in het Orphale Cruckestadion in Ronse te gaan winnen met 0-1. Op zaterdag 25 mei stond in het Ymeriastadion de terugwedstrijd op het programma. Voor Wijgmaal volstond een gelijkspel om naar de finalewedstrijden door te stoten. Trainer Mario Nobels kon weer beroep doen op Alessandro Bongiorno, Ward Vandenberghe en Andreas Dewaet. Daar stond wel tegen dat hij met nog heel wat afwezigen moest rekening houden. Tim Boogaerts en Eberd De Donder, die gekwetst in de heenwedstrijd waren uitgevallen; Tom Blockx en Gertjan Fannes die al langere tijd gekwetst langs de kant stonden en tenslotte Pieter Kempeneers en Lennert De Keukeleere. Jorge-Michael Vanderstappen startte in de basis-11 en dat was ook zo voor Bongiorno en Vandenberghe. Bij Ronse begonnen Alexandre Frutos en Sofiene Lekehal De Percin Northumberland deze keer op de invallersbank. Mohamed Achahbar en Lorenzo Vanhoolandt stonden nu wel in de basis-11. De eerste kans van de wedstrijd kwam er in de 3'. Gert Stockx gaf de bal op rechts door aan Joren Dehond en die kon de bal voor doel brengen. Kurt Weuts verlengde de bal over doel. De eerste hoekschop kwam er in de 5' voor Wijgmaal en werd 3 minuten later gevolgd door twee corners van Ronse. Bij de tweede schoot Noam Debaisieux de bal over doel. In de 13' mocht Stockx een vrijschop nemen van op links en keeper Lars Knipping moest tot een save komen en verlengde de bal in hoekschop. Vijf minuten later kwam de thuisploeg tot een counter en daarbij beging verdediger Loic Thissen een fout op Bongiorno. Hij kreeg daarvoor de eerste gele kaart van de wedstrijd. Er volgde nog wel een vrijschop en daarbij trapte Stockx de bal in de muur. In de 20' mocht ook Ronse een vrijschop nemen. Debaisieux trapte de bal voor doel en Mohamed Achahbar kwam goed voor de man en kopte de bal in doel en zorgde zo voor 0-1. Twee minuten later zorgde hij ei zo na voor de 0-2. Met een lob over keeper Yanno Vanwelkenhuysen trof hij de lat. In de 28' kreeg Malcolm Nana Appiah een gele kaart. Na een periode van weinig kansen kreeg Achahbar plots ruimte voor een schot, maar dit ging ver naast doel. De thuisploeg reageerde via Ferrari Da Silva. Die speelde zich vrij op links en gaf de bal door aan Joren Dehond. Er volgde een schot, maar de bal ging naast doel. In de 41' trapte Achahbar een vrijschop in de Wijgmaalse muur. Twee minuten later kon Arnout Masselis ver oprukken en kon van in de 16-meter de bal doorspelen naar Dehond. Die zag Ferrari Da Silva komen aanlopen, maar die kon door de attente defensie van Ronse tot geen schot komen. Ronse ging de rust in met een 0-1 voorsprong en die kon je zeker niet onverdiend noemen. De bezoekers gaven in de eerste helft een veel frissere indruk dan in de heenwedstrijd. De thuisploeg ging in het begin van de 2de helft dadelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de 47' plukte keeper Lars Knipping nog een voorzet van Joren Dehond. Twee minuten later kwam Olympia Wijgmaal tot een vlotte tegenaanval. Joren Dehond kwam tot een één-twee met Kurt Weuts en kon dan op doel afgaan. Hij schoof de bal naast keeper Knipping in doel en bracht zo de stand op 1-1. Net als in de heenwedstrijd kon Dehond zo tot een doelpunt komen. Wijgmaal ging dadelijk op zoek naar een 2de doelpunt. In de 55' kon Stockx de bal naar Dehond doorspelen, maar die kon die net niet binnen de lijnen houden. Vier minuten later kon Bongiorno op rechts doorgaan en legde de bal voor de voet van Dehond. Een verdediger kon het schot nog aanraken en de bal ging in hoekschop. Na 20 minuten in de 2de helft bracht trainer Dhont van Ronse twee verse krachten op het veld. Sofiene Lekehal kwam voor Debaisieux en Alexandre Frutos voor Appiah. In de 67' moest hij door een kwetsuur van Marvin Foucart een 3de wissel doorvoeren. Voor hem kwam Maxence Neukermans in de ploeg. Ondanks die 3 wissels was het Ronse dat tot kansen kwam. In de 70' pakte keeper Vanwelkenhuysen een vrijschop. In de 72' kon Neukermans de bal voor doel brengen. Die viel aan de rand van de 16-meter voor de voet van Thissen en die kon vrij op doel schieten. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen stond echter juist in de baan van de bal. In de 74' mocht Ronse een vrijschop nemen. Achahbar schilderde de bal voor doel en daar kwam de lange Jordan Dauchy ingelopen en kopte de bal hard in doel en bracht Ronse voor de 2de keer op voorsprong (1-2). Wijgmaal had nog ruim een kwartier om aan de gelijkmaker te komen. De bezoekers gooiden alles in de strijd om hun voorsprong te behouden. Dat ging ten koste van nog een 3-tal gele kaarten. Wijgmaal kwam in de 82' nog tot een schot van Ferrari en een vrijschop iets later, maar tot echt grote kansen kwam de thuisploeg niet meer.  Andreas Dewaet kwam in de 79' voor Ward Vandenberghe in de ploeg en in de 85' kwam Marcos Da Silva voor Ferrari Da Silva op het veld. Ronse hield stand tot in de toegevoegde tijd en kon zo na een 1-2 overwinning doordringen naar de eindfaze van de eindronde. Daar komt het uit tegen URSL Visé en weer in een heen en terugwedstrijd. Olympia Wijgmaal mocht nog voor de 3de plaats spelen tegen K.SV. Oudenaarde, maar heeft beslist om forfait te geven. Daarmee is het seizoen 2018 - 2019 nu volledig afgesloten voor Olympia Wijgmaal. Met een 5de plaats in de eindrangschikking van de competitie en deelname aan de eindronde kan de club terugzien op een geslaagd seizoen.