Eindronde 2de speeldag K.Bocholter VV - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.Bocholter VV
0-3

Anderhalve week na de laatste competitiewedstrijd begon Olympia Wijgmaal op woensdag 15 mei aan de eindronde. Daarvoor moest het naar het Limburgse Bocholt om daar tegen het plaatselijke K.Bocholter VV te gaan spelen. Deze ploeg had op de eerste speeldag van de eindronde, toen Wijgmaal nog bye was, tegen Hasselt gewonnen met 3-1 na verlengingen. Bocholter kwalificeerde zich zo zondag laatstleden voor de 2de speeldag en moest het dus in het Damburgstadion opnemen tegen een tegenstander waar het vorig seizoen nog tweemaal tegen won. Bocholter eindigde vorig seizoen op de 2de plaats achter Thes Sport. In het Ymeriastadion van Wijgmaal kwam Bocholt winnen met 1-3 en thuis op 4 maart 2018 won het met 5-1. Toen speelde Alessandro Bongiorno nog bij Bocholt en viel bij die laatste ontmoeting in de 78' in voor Ben Didden. Nu stond hij in het andere kamp tegen zijn oude ploeg. Bocholt was dit seizoen op de 4de plaats geëindigd in 2de Amateur B met een totaal van 49 punten. Trainer Rony Vangompel van Bocholt moest Dimitri Vanhaen missen nadat die tegen Hasselt 2 gele kaarten kreeg en met rood van het terrein moest. Daardoor kreeg Dylan Put een basisplaats tegen Wijgmaal. Bij Olympia waren Tom Blockx en Gertjan Fannes nog gekwetst en ook Pieter Kempeneers was er niet bij. Een blijkbaar zeer gemotiveerd Wijgmaal kwam al na 2 minuten aan een eerste kans. Eberd De Donder veroverde de bal en die werd voor doel gebracht, waar Kurt Weuts er net niet bij kon. Twee minuten later ging een schot van Joren Dehond over doel. In de 7' nam Dehond de bal over van de opgerukte Alessandro Bongiorno en trapte de bal naar de 2de paal. Daar stond de goed gevolgde Kurt Weuts en die bracht Wijgmaal op voorsprong (0-1). De thuisploeg kreeg weinig tijd om z'n normale spel te ontwikkelen door het goede stoorwerk van Wijgmaal. In de 9' werd Gert Stockx tegen de grond gewerkt en Joren Dehond zette zich klaar voor een vrijschop. Zijn trap ging via de muur in hoekschop. Twee minuten later kreeg Tim Boogaerts een gele kaart nadat hij zijn tegenstrever bij het truitje vastpakte. In de 12' bleef Christophe Bertjens na een luchtduel liggen, maar kon iets later de wedstrijd hervatten. Bertjens maakte in het voorbije seizoen 18 doelpunten. Pas na 15 minuten kwam de thuisploeg aan een eerste kans. Dylan Put kon van op links de bal voor doel brengen en Niek Van Den Putte kon die net niet in doel verlengen. Eén minuut later kreeg Van Den Putte in duidelijk buitenspel een open kans, maar zijn schot ging ver naast. Halfweg de 1ste helft kwam Wijgmaal tot 2 vlotte tegenaanvallen. Uit de eerste kwam nog een slechte voorzet voort. Bij de 2de was het weer raak voor de bezoekers. Bongiorno kon op rechts doorgaan en bracht de bal scherp voor doel. Kurt Weuts was weer het eerst op de bal en klopte voor de 2de maal keeper Wertelaers. De topschutter van Wijgmaal zorgde zo voor 0-2. De thuisploeg probeerde te reageren en kwam in de 24' aan een hoekschop. Daarbij kopte Put over doel. Wijgmaal bleef echter de gevaarlijkste ploeg. In de 25' zette verdediger Arnout Masselis de bal scherp voor doel, maar nu kon niemand die beroeren. In de 36' kwam Wijgmaal weer tot een goed opgezette aanval. De bal kwam op rechts tot bij Weuts en die bracht de bal voor doel. Nu was Joren Dehond het eerst bij de bal en zorgde voor het 3de bezoekend doelpunt (0-3). Drie minuten later kreeg Dylan Put een gele kaart. Bij een vrijschop van Stockx kwam Weuts bijna weer aan de bal, anders was het weer raak geweest voor Wijgmaal en was Weuts aan een hattrick gekomen. Toch kon je aan die 0-3 voorsprong van Wijgmaal weinig afdoen. Wat Wijgmaal in die eerste 45 minuten op de mat toverde was van de hoogste kwaliteit. Bij Bocholt werden twee spelers gewisseld tijdens de rust. Danton Maes en Gillian Vaesen begonnen aan de 2de helft in de plaats van Kevin Geebelen en Andrea Cascio. Die 2de helft begon niet zo goed voor Wijgmaal. In de 47' ging Boogaerts in duel en daarbij maakte hij onvrijwillig een armbeweging die richting tegenstander ging. De scheidsrechter beoordeelde dat echter anders en gaf aan onze linkerflankverdediger zijn 2de gele kaart. Zo moest Wijgmaal nog bijna een hele helft met 10 verder. De thuisploeg kon Wijgmaal wel meer op eigen doel drukken, maar een vrijschop leverde niets op. Bij een hoekschop kon Johan Ella Ella aan de bal, maar zijn schot ging naast doel. Iets later ging diezelfde speler de 16-meter in, maar nu kon een secure Lennert Vanherberghen de bal opruimen. Bocholt kwam tot meer voorzetten, maar keeper Yanno Vanwelkenhuysen heerste in zijn strafschopgebied. In de 63' werd Ferrari Da Silva bij Wijgmaal vervangen door Ward Vandenberghe. Ferrari had 4 minuten eerder een gele kaart gekregen. Ondanks dat Wijgmaal met één speler minder stond kwam het wel tot counters. In de 67' bereikte Weuts de doorgespurte Bongiorno, maar die werd op het laatste moment nog juist geblokkeerd. In de 73' zorgden Weuts en Bongiorno weer voor een vlijmscherpe counter. Nu kon Alessandro Bongiorno alleen op doel afgaan, maar kreeg de bal niet voorbij keeper Stijn Wertelaers. Drie minuten later kwam Stockx na een ingooi bij de bal en schoot maar nipt naast doel. Bij Bocholt kwam Elias Rademaekers nog in de ploeg voor Dylan Put. Na die 3de wissel van de thuisploeg kon Niek Van Den Putte van in de 16-meter hard op doel schieten. Keeper Vanwelkenhuysen bracht met een knappe save redding. Bocholt kwam nog tot een paar halve kansen. Zo kopte Vaesen na een voorzet de bal over doel en een schot van Wouter Scheelen ging ook de verkeerde kant uit. Daar kwam nog bij dat keeper Vanwelkenhuysen heerste in de lucht en elke bal vakkundig plukte. Bij Wijgmaal kwam Marcos Da Silva in de 84' nog in de ploeg. Hij kwam in de plaats van Kurt Weuts. In de 89' kreeg Bocholt nog een vrijschop en weer stuitte het op het goede keeperswerk van Vanwelkenhuysen. Na de uitsluiting van Boogaerts kreeg Wijgmaal het even moeilijk, maar de thuisploeg begon naargelang de wedstrijd vorderde meer en meer de inspanningen uit de vorige wedstrijd te voelen. Bocholt kon echter nooit imponeren en Olympia Wijgmaal gaat dankzij die 0-3 zege naar de volgende wedstrijd in de eindronde. Tegenstander daar in is Ronse. Die wedstrijd wordt komende zondag gespeeld. Het beginuur bij het maken van dit verslag stond nog niet vast.