Interview met trainer Mario Nobels

Mario Nobels begon aan dit seizoen als T2 bij Olympia Wijgmaal en was vorig seizoen nog trainer bij Rillaar Sport in 3de provinciale. Nadat trainer Rocky Peeters na de 27ste speeldag overstapte naar Lierse Kempenzonen zette hij een stapje hoger en werd voor de rest van de competitie T1.

DBD: “Hoe kijk je terug op de wedstrijd in Menen?”

Mario: “Het 3-0 verlies is een teleurstelling!  Zeker als je ziet dat we 60’ baas zijn over het spel. In de waarheidszone was het niet goed genoeg. We kregen wel voldoende kansen, maar we waren niet trefzeker genoeg. Dit is een werkpunt om mee te nemen naar onze volgende training.”

DBD: “Was het afscheid van Rocky Peeters een verrassing voor jou en voor de spelers?”

Mario: “Zeker en vast. Ik denk dat niemand dit verwacht had. Zelfs binnen de technische staff was niemand op de hoogte tot op het allerlaatste moment.”

DBD: “Je bent nu T1, maar dit is niet voor de eerste keer in je carrière?”

Mario: “Nee, inderdaad. Ik ben een tweetal keer speler-trainer geweest binnen mijn clubs. Na mijn spelerscarrière ben ik als T1 begonnen bij Rillaar Sport in 4de provinciale (B-ploeg). Na een jaar of 3 heb ik dan de overstap gemaakt naar de A-ploeg in 2de provinciale. In het eerste jaar zijn we dan gezakt omdat we uitsluitend met eigen jeugd speelden. In het tweede jaar in 3de provinciale zijn we dan tweede geeindigd.”

DBD: “Bij welke ploeg en op welke positie zette je jouw eerste stappen op een voetbalveld?”

Mario: “In een A-ploeg ben ik begonnen in 2de provinciale in Wolfsdonk als centrale middenvelder, dus als nummer 8. In mijn beginjaren als jeugdspeler in FC Rillaar ben ik begonnen in de spits.”

DBD: “Was het een normale zaak dat je bent beginnen voetballen. Zijn er nog voetballers in de familie?”

Mario: “Neen, ik was eigenlijk de enige voetballer in de familie toen ik jong was.”

DBD: “Heb je mooie herinneringen aan je beginjaren?”

Mario: “ Zeker, ik was gek van voetbal en heel ontgoocheld als een wedstrijd werd afgelast.”

DBD: “Welke trainer heeft je het meest bijgebracht?”

Mario: “Mijn laatste jaar in 1ste provinciale bij Rillaar heb ik enorm veel bijgeleerd als speler van de toenmalige trainer Philip Janssens. Maar dit jaar was een enorme stap voor mij als trainer. De ervaring van Rocky heeft mij als trainer toch weer een stap verder gebracht.”

DBD: “Hoe ziet je spelersloopbaan er uit?”

Mario: “Ik ben begonnen als jeugdspeler bij FC Rillaar en heb daarna als A-kern speler 15 jaar bij Wolfsdonk gespeeld. De laatste drie jaar heb ik bij FC Rillaar Sport gespeeld, met nog één jaar daartussen in Testelt.”

DBD:Heb je nog veel contact met spelers van je vorige clubs?”

Mario: “Ja, we komen nog wel eens samen om iets te drinken en wat bij te praten.”

DBD: “Waar zie je Wijgmaal eindigen?”

Mario: “Op de derde plaats. En hopelijk kunnen we in de eindronde nog iets betekenen.”

DBD: “Heb je in het verleden al zware blessures in het voetbal opgelopen?”

Mario: “Ik heb mijn deel inderdaad gehad. Ik ben 2 maal geopereerd aan de meniscus van mijn linkerknie; de mediale band. En de zwaarste blessure was een gescheurde voorste kruisband. Allemaal blessures aan de linkerknie.”

DBD: “Is er al met jou gesproken over een verlengd verblijf bij Wijgmaal?”

Mario: “Ja, er zijn al gesprekken geweest, maar met het vertrek van Rocky kan er natuurlijk nog veel veranderen.”

Favoriete club (België + buitenland): Niet echt uitgesproken club. In België Club Brugge. Ik hou gewoon van het spelletje en ben er ook uren mee bezig tot late nachten aan toe.

Voetbal op TV: Indien ik tijd heb, pik ik wel wedstrijden mee.

Interesse voor andere sporten: Fitness, lopen en fietsen.

Hobby’s: Voetbal

Reis je graag – voorkeursbestemmingen: Ik heb veel gereisd voor het werk. Mijn voorkeur gaat uit naar zonnige bestemmingen.

Wat doe je voor werk?:  Ik ben militair; para-commando in Schaffen. Momenteel doe ik het planningbureel.

Lievelingseten: Spaghetti.

Kan je iets zeggen over je familie?: Mijn familie komt op de eerste plaats, al lijkt dat soms zo niet. Ik heb een prachtige vrouw, Tilly en 2 schatten van kinderen, Seppe en Eloise.

 

Daniël De Becker