S.C.T.Menen - K.Olympia SC.Wijgmaal

S.C.T.Menen
3-0

Na de nederlagen op Westhoek en thuis tegen Gullegem kreeg Olympia Wijgmaal op de 29ste speeldag de kans om nog eens een uitwedstrijd winnend af te sluiten. Daarvoor moest het wel op een paar kilometers van de Franse grens tegen Toekomst Menen gaan spelen. Trainer Mario Nobels kon weer beroep doen op Pieter Kempeneers en Ferrari Da Silva, die uit kwetsuur kwamen en Lennert Vanherberghen die was teruggekeerd uit het verre Japan. Natuurlijk had hij niet de beschikking over een echte spits. Kurt Weuts was geschorst en Tom Blockx gekwetst. Bij Menen kon trainer Pascal Verriest zijn kapitein Bart Buysse weer opstellen. Hij speelde zijn laatste wedstrijd op 16 maart. Op weg naar Menen kregen we nog te maken met een hevige regenbui, maar terplaatse was de hemel gelukkig opgeklaard. Net als in de heenwedstrijd kreeg Gregory Mahau de eerste kans van de wedstrijd. In de 3' ging een schot van hem in het zijnet. Vier minuten later mocht Gert Stockx een vrijschop trappen en via Marcos Da Silva kwam de bal voor de voet van Tim Boogaerts. Het schot van de linkerflankverdediger ging naast doel. In de 9' kreeg David Cardon de bal via een dieptepass en bracht de stand op 1-0. Voor hem was het zijn 17de doelpunt van het seizoen. Vlak daarna leed Kempeneers balverlies, maar gelukkig schoot Mahau over doel. Er waren 12 minuten gespeeld toen Wijgmaal tot een vlotte aanval kwam. Joren Dehond ging op snelheid de rechterflank af en vond dan Marcos Da Silva. Die kreeg de bal weer bij Boogaerts en net als 5 minuten eerder kreeg die weer ruimte voor een schot. Keeper Dylan Olievier redde echter en verlengde de bal in hoekschop. In de 18' verstuurde Gert Stockx een voorzet. Keeper Olievier kwam daarbij ver uit zijn doel en kon niet bij de bal. Die kwam bij Marcos Da Silva terecht. Onze Braziliaan probeerde met een lob de bal in het lege doel te krijgen, maar zijn poging ging ver naast. Halfweg de eerste helft kreeg Buysse een schietkans, maar besloot zwak op keeper Yanno Vanwelkenhuysen. In de 22' kreeg Stockx de bal tot bij Ferrari en zijn schot werd door keeper Olievier gestopt. Daarna kreeg Menen 3 hoekschoppen op rij en bij de 3de kon Jonas Vervaeke de bal via zijn lichaam in doel verlengen en zo de voorsprong van de thuisploeg verdubbelen (2-0). Voor Vervaeke was het zijn 3de doelpunt van het seizoen. Olympia Wijgmaal moest even bekomen van die achterstand en in de 29' probeerde Stockx het van op afstand. Zijn poging ging echter recht op keeper Olievier. Eén minuut later leed Menen balverlies op het middenveld en Marcos kon met de bal aan de voet ver oprukken. Net als bij zijn lob mikte hij de bal weer meters naast doel. In de 34' zag Stockx weer kans om op doel te schieten en trof daarbij de verste paal. Een paar centimeters meer naar links en Wijgmaal was aan de aansluitingstreffer gekomen. Olympia Wijgmaal dat het meeste balbezit opeiste had al genoeg kansen gekregen om minstens tot één doelpunt te komen, maar het mocht weer niet zijn. Nadat Stockx de paal trof ging nog een schot van Ferrari over doel. In de laatste 5 minuten van de 1ste helft kreeg Wijgmaal nog twee kansen. Boogaerts en Ferrari zagen hun schoten echter recht op keeper Olievier gaan. De thuisploeg behield zo zijn 2-0 voorsprong aan de rust. Na de rust kwam bij Wijgmaal Andreas Dewaet in de ploeg. De jonge spits was één dag eerder 19 jaar geworden. Hij kwam in de plaats van Alessandro Bongiorno. Dewaet was al na twee minuten belangrijk voor Wijgmaal. Bij een hoekschop voor Menen stond hij op de doellijn en verhinderde zo een 3de treffer van de thuisploeg. Dan kwam Wijgmaal weer tot een paar kansen. Een schot van Dehond ging recht op keeper Olievier en toen Ferrari een lob probeerde kon de thuiskeeper die net op tijd onderscheppen. In de 53' kregen we een aktie te zien van verdediger Lennert De Keukeleere. Hij kwam door tot in de 16-meter, maar kon ondanks een paar goede schijnbewegingen de bal niet voor doel brengen. In de 61' kwam Lennert Vanherberghen bij Wijgmaal in de ploeg voor Jeroen Goor. Dat was voor hem zijn eerste invalbeurt van het seizoen. Eén minuut later nam keeper Olievier de bal op buiten zijn strafschopgebied en kreeg daarvoor een gele kaart. Wijgmaal kreeg daardoor een vrijschop, maar die leverde niets op. Wijgmaal bleef op zoek gaan naar een tegentreffer en kon daarbij wel tot een aantal hoekschoppen komen. In de 82' legde Dewaet de bal achteruit naar Marcos Da Silva en die schoot weer recht op keeper Olievier. Twee minuten later kon Menen nog eens tot een aanval komen . Na een aktie op links kwam de bal aan de 2de paal voor de voet van Mahau en die kon de bal in doel verlengen en zo de stand op 3-0 brengen. De thuisploeg toonde zich daarmee veel efficiënter dan Wijgmaal. In de 86' kreeg Wijgmaal bij een vrijschop nog de kans op een tegendoelpunt. Kempeneers trapte een vrijschop recht naar de linkerhoek van het doel, maar keeper Olievier kon via een save de bal uit zijn doel houden. Kempeneers kon zich in de 87' doorzetten in de 16-meter en bracht de bal voor de voet van Vanherberghen. Die kwam echter maar tot een zwak schot. Kempeneers bleef er voor gaan en bij een voorzet van de middenvelder kopte Marcos de bal in het zijnet. Olympia Wijgmaal kreeg in deze wedstrijd genoeg kansen om minstens een gelijkspel te behalen, maar als je de bal niet in het netje krijgt.... Door deze 9de nederlaag van het seizoen verspeelt Wijgmaal zijn 3de plaats aan Racing Gent. Wijgmaal staat nog wel 4de, maar met gelijke punten met Sparta Petegem. Die ploeg telt wel één zege minder. Aanstaande zondag staat de laatste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Tegenstander is Diegem Sport dat in de 3de periode al aan 19 punten kon komen. Na de 22ste speeldag stond Diegem nog op de laatste plaats en is nu al opgeklommen naar de 9de plaats. In de heenwedstrijd kwam Wijgmaal op Diegem tot een 2-2 gelijkspel.