K.Olympia SC.Wijgmaal - Football Club Gullegem

Football Club Gulegem
0-1

De 28ste speeldag in 2de Amateurs A bracht voor Olympia Wijgmaal op zondag 14 april een thuiswedstrijd tegen het West-Vlaamse Gullegem. Trainer Mario Nobels moest heel wat spelers missen voor deze ontmoeting. Ferrari Da Silva was vorige week gekwetst uitgevallen, maar zijn kwetsuur zou minder erg zijn dan verwacht. Gertjan Fannes is al gekwetst vanaf de 15de speeldag en nu kwamen daar Tom Blockx en Pieter Kempeneers bij als gekwetsten. Blockx zit met een teenkwetsuur, terwijl Kempeneers met een verrekking kreeg te maken. Eberd De Donder was op vakantie en Lennert Vanherberghen naar Japan. Gelukkig kon de nieuwe Wijgmaalse T1 weer beroep doen op Tim Boogaerts. Ook Marcos Da Silva verscheen nog eens aan de aftrap. Dat was al geleden van eind januari. De 19-jarige Ward Vandenberghe kwam aan zijn 7de basisplaats. Trainer Patrick Verscheuren van Gullegem moest na de overwinning tegen Mandel United de diensten missen van Lionel Vanleynseele.Die viel vorige week in de 2de helft gekwetst uit. Zo kreeg de 19-jarige Joren Van Poucke voor het eerst dit seizoen een basisplaats. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. In de 5' kon Victor Van De Wiele naar doel koppen na een voorzet, maar keeper Yanno Vanwelkenhuysen stopte zijn poging. Eén minuut later kon Ward Vandenberghe van op links de bal voor doel brengen en keeper Stijn Ampe loste de bal. Kurt Weuts kon in de herneming zijn kans gaan, maar keeper Ampe hield hem van een vroege treffer. In de 8' trapte keeper Ampe de bal uit en Van De Wiele schoot in één tijd op doel. De bal ging niet zo ver naast en zo ontsnapte Wijgmaal aan een achterstand. Na een hoekschop van Wijgmaal in de 13' bleef Lennart Sampers liggen, maar kon na een paar minuten de wedstrijd hervatten. In de 18' viel bij Wijgmaal de concentratie even weg toen een voorzet van Gullegem bij Van De Wiele kwam en die de bal met het hoofd in de verste hoek deed belanden. Met zijn 3de treffer van het seizoen bracht hij de bezoekers zo op voorsprong (0-1). Twee minuten later mocht Gert Stockx een vrijschop nemen. Hij trapte de bal over de muur en die ging maar nipt naast doel. In de 29' kreeg Van De Wiele een mooie kans toen hij na een voorzet vrij stond in de 16-meter. Deze keer trapte de ex-speler van KV Oostende zwak op doel en kon de Wijgmaalse keeper ingrijpen. In de 39' kregen de toeschouwers een zwak schot van Alessandro Bongiorno te zien en twee minuten later werd Van De Wiele foutief gestopt net voor hij het strafschopgebied zou ingaan. Robbe Dekiere trapte de vrijschop en die ging maar centimeters over doel. In de slotminuut van de 1ste helft kreeg Wijgmaal nog een mooie kans. Na een aktie van Bongiorno kwam de bal voor doel en Marcos Da Silva kon er net niet bij om de bal in doel te verlengen. Gullegem ging de rust in met een 0-1 voorsprong. De twee ploegen kwamen ongewijzigd na de rust op het terrein. In de 50' probeerde Nicolas Gheeraert het van op afstand, maar zijn schot ging naast doel. Drie minuten later kreeg Marcos Da Silva veel ruimte. Keeper Ampe onderschepte echter zijn voorzet. Vlak daarna kwam Gullegem aan een counter en Gheeraert trapte daarbij over doel. In de 55' mocht Stockx een vrijschop nemen en verdediger Van Poucke kopte de bal over het eigen doel in hoekschop. Bij die corner pakte Marcos Da Silva uit met een omhaal en die verdween maar nipt over doel. In de 63' werd Marcos Da Silva vervangen door Andreas Dewaet. Een erg bedrijvige Joren Dehond kwam in de 64' tot een aktie op rechts en Martijn Monteyne moest zijn voorzet in hoekschop verlengen. In de 67' verspeelde Stockx de bal aan Dekiere en die leek op weg naar zijn 16de treffer van het seizoen. De topschutter van Gullegem trapte echter zwak naast de verste paal. In de 68' werd bij Gullegem Van Poucke vervangen door Louis Coetsier. Wijgmaal kon in de volgende minuten aan een paar hoekschoppen komen, maar telkens kon keeper Ampe het eerst bij de bal komen. In de 75' wisselde trainer Nobels een 2de keer. Bongiorno werd vervangen door de 18-jarige Bono Mertens. Voor hem werd het zijn debuut in de 1ste ploeg. Ook bij Gullegem kwam er een 2de wissel. Enzo Vandekerckhove kwam in de plaats van Indy Vancraeyveldt. In de 82' kon Lennert De Keukeleere zich ver doorzetten, maar zijn schot was veel te zwak om keeper Ampe te verontrusten. Eén minuut later had de Gullegemse keeper heel wat meer moeite met een schot van Bono Mertens. Hij moest zich strekken om de bal uit doel te houden. In de 85' werd Ward Vandenberghe vervangen bij Wijgmaal door Jorge-Michael Vanderstappen. Bij Gullegem kwam Idris Zmimer nog in de plaats van Lennart Sampers. Olympia Wijgmaal probeerde het om de bal in de 16-meter te droppen. Joren Dehond kreeg nog een schietkans en die werd dan afgeblockt. Ook een schot van Mertens kwam niet door het bos van spelers. In de 89' kreeg Kurt Weuts nog een gele kaart nadat hij te hard inging op keeper Ampe. Voor Weuts betekende dat zijn 3de gele kaart en zo mist hij binnen 14 dagen de wedstrijd in Menen. Olympia Wijgmaal kon aan geen tegentreffer meer komen en leed zo voor de 2de keer dit seizoen een thuisnederlaag. We willen toch benadrukken dat Ward Vandenberghe een degelijke wedstrijd speelde op het middenveld en dat Wijgmaal toch wel kansen kreeg om minstens tot een gelijkspel te komen. Hopelijk recupereert trainer Nobels tegen de volgende wedstrijd een aantal spelers. Volgend weekend met Pasen wordt er niet gespeeld en op zondag 28 april moet Wijgmaal naar het verre Menen. Olympia Wijgmaal staat ondanks twee opeenvolgende nederlagen nog altijd op de 3de plaats met één punt voorsprong op Gent en Petegem