K.Olympia SC.Wijgmaal - K.AC.Betekom

K.AC.Betekom
1-2

Voor de beloften van Olympia Wijgmaal stond op vrijdag 12 april de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De bezoekende ploeg was Betekom en die hadden eerder dit seizoen al tweemaal verloren tegen Wijgmaal. Op de 2de speeldag won Wijgmaal met 2-1 en kwam zo aan de eerste overwinning van het seizoen. Op 7 december 2018 ging Wijgmaal met 0-3 winnen op het terrein van Betekom. De bezoekers hadden hun laatste wedstrijd op 8 maart gewonnen tegen Woluwe-Zaventem en stonden in de rangschikking 4 plaatsen lager dan Wijgmaal. Bij Wijgmaal kon trainer David Hesemans weer beroep doen op doelman Zeno De Corte. In het begin van de wedstrijd kon Wijgmaal aan een paar hoekschoppen komen. In de 9' werd een 3de corner afgedwongen door Ward Van Gelder. De bal kwam voor doel en daar kon Tibo Janssens de bal in doel verlengen en zo de stand op 1-0 brengen. Na een kwartier reageerde Betekom met een schot van Jarno De Blick dat maar rakelings over de lat ging. Iets later kon Ilias Assalhi een voorzet geven en de bal werd over doel gekopt. Ook een aktie van Bono Mertens halfweg de eerste helft eindigde over doel. Wijgmaal bleef voor kansen zorgen en in de 29' ging een schot van Armin Van De Vloet recht op keeper Arne Coosemans. Vijf minuten later kwam Ilias Assalhi tot een snedige aktie en keeper Coosemans moest zijn vuisten gebruiken om het harde schot van de Wijgmaalse aanvaller te weren. In de 38' kwam Betekom aan hun 2de hoekschop en daarbij schoot Brent Laureys de bal hard naast doel. Wijgmaal dat de meeste kansen in de 1ste helft kon creëren, stond verdiend op voorsprong halfweg de wedstrijd. Na de rust begon de verdediging van Wijgmaal met vuur te spelen. Bij de opbouw werd de bal een paar keer verspeeld, maar gelukkig kon Betekom daar nog niet van profiteren. In de 50' kwamen de bezoekers wel aan een vrijschop en Rigel Taeymans trapte de bal naast doel. Twee minuten later kon Bono Mertens op rechts doorgaan en bracht de bal voor doel. De goed gevolgde Ward Van Gelder nam die voorzet in één tijd over en de bal ging recht tegen het gelaat van keeper Coosemans. Die vermeed zo wel een 2de tegentreffer, maar moest toch even bekomen. In de 56' pakte keeper De Corte een terugspeelbal op en dat leidde tot een vrijschop van Betekom van aan het penaltypunt. Zo kwam Betekom dan ook aan de gelijkmaker (1-1). Kort na die tegentreffer ging een schot van De Blick op de vuisten van keeper De Corte. In de 60' werden Armin Van De Vloet en Lennert Van Ransbeeck bij Wijgmaal vervangen door Jarno Roch en Vasconcelos Da Costa Clauder. Rond dat tijdsstip kwam Wijgmaal weer aan een paar kansen. Eerst ging een kopbal voorlangs en een schot van Mertens ging recht op keeper Coosemans. In de 65' werd Ilias Assalhi vervangen door Kalala Wa Kalala Kambemba. Vlak na die 3de vervanging bij Wijgmaal ging Van Gelder tegen de grond en tastte naar zijn schouder. De 17-jarige spits kon na een paar minuten het spel weer hervatten. In de 72' verspeelde Wijgmaal op eigen helft weer de bal en moest zo weer een vrijschop toestaan. Betekom nam die en een speler zette zijn voet tegen de bal en die verdween in een boog over keeper De Corte in doel. Zo kwam Betekom op voorsprong (1-2). Ondanks veel goede wil kon Wijgmaal die scheve situatie niet meer omkeren en verloor zo met 1-2. Het was geleden van 18 januari dat de beloften van Wijgmaal thuis nog eens een nederlaag leden. Het werd wel hun 3de nederlaag op rij, na verlies in de uitwedstrijden tegen Diegem en Eppegem. Volgende week is het Pasen en dan wordt er niet gespeeld. Op 26 april staat de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Dan moeten de beloften van Wijgmaal naar leider Tienen.