K.V.K.Westhoek - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.V.K.Westhoek
3-0

Na twee overwinningen tegen evenveel ploegen uit de top-5 moest Olympia Wijgmaal op de 27ste speeldag naar één van de uithoeken van België nl. de Westhoek. De reis ging dus naar Ieper waar K.V.K.Westhoek in het Crackstadion zijn wedstrijden afhandeld. Voorafgaand aan deze wedstrijd was er wel de overgang van trainer Rocky Peeters naar Lierse Kempenzonen. Voor de meeste supporters zal dit wel een verrassing geweest zijn, maar staat er nu niet in de meeste contracten dat als een club zich aanbiedt uit de hogere regionen van het voetbal, een trainer zich mag verbeteren. Natuurlijk gunnen we dit aan de sympathieke Rocky Peeters. Hij stond op zaterdag 6 april nog als coach langs de lijn op Westhoek. Vandaag doet hij dat opnieuw, maar dan met Lierse Kempenzonen op verplaatsing tegen FC Luik. Volgens de hr.Peeters heeft Lierse Kempenzonen nog 3 punten nodig om hun doelstelling te halen. Terug over naar Wijgmaal. Daar was bijna iedereen fit. Gertjan Fannes geraakt maar niet fit en Tom Blockx ontbrak wegens werkomstandigheden. Arnout Masselis bleef 3 weken uit de basis-11, maar kreeg nu voor de 14de keer een basisplaats. Bij Westhoek kreeg Henry Sahuke Mandi nog eens een basisplaats van trainer Rudi Verkempinck. De thuisploeg die in de heenwedstrijd met 4-2 verloor in het Ymeriastadion had nog punten nodig om het verblijf in 2de amateurs te kunnen verlengen. De West-Vlaamse ploeg ging op zoek naar een vroeg doelpunt. Toch kwam Wijgmaal in de beginminuten aan een paar kansjes. In de 3' viel een hoge voorzet nipt naast de verste paal en bij een hoekschop twee minuten later kon Kurt Weuts zijn hoofd net niet tegen de bal plaatsen. In de 7' schoot Jochen Sucaet, de topschutter van Westhoek, de bal over doel. Drie minuten later kon een voorzet van dezelfde speler maar op het nippertje ontzet worden door de Wijgmaaldefensie. In de 19' bereikte Gert Stockx op links Alessandro Bongiorno. Zijn voorzet kwam bij Ferrari Da Silva, maar onze Braziliaan kon weinig aanrichten met de bal. Halfweg de 1ste helft kwam een hoekschop van Stockx tot bij Pieter Kempeneers en die kon op doel schieten. Zijn schot werd echter afgeblockt door een verdediger. Er waren 25 minuten gespeeld toen Ferrari Da Silva plots naar de kant ging met een blessure. Kiné June Verlooy, die voor de laatste keer instond voor het welzijn van de spelers, lichtte trainer Rocky Peeters in dat Ferrari niet meer verder kon. Twee minuten later werd hij vervangen door zijn landgenoot Marcos Da Silva. In de 30' kreeg Niels De Loof al zijn 2de gele kaart en moest met rood van het terrein. Westhoek moest dus nog een uur verder met 10. In de 38' kwam een pass in de diepte bij Lennert Vanherberghen. Hij werd op de huid gezeten door Karel Ternier en die snoepte hem de bal af en kon met een lob over keeper Yanno Vanwelkenhuysen de stand op 1-0 brengen. Voor de kapitein van Westhoek zijn 5de treffer van het seizoen. Vijf minuten later stond de verdediging van Wijgmaal te slapen bij een dieptepass van de thuisploeg. Henry Sahuke Mandi slalomde door de Wijgmaaldefensie en verdubbelde de voorsprong van Westhoek (2-0). Voor hem was het zijn 6de treffer van het seizoen. In de 45' kon Sahuke zich weer vrijspelen in de 16-meter maar vond nu keeper Vanwelkenhuysen op zijn weg. De thuisploeg ging de rust in met die 2-0 voorsprong. Trainer Rocky Peeters bracht na de rust Eberd De Donder in de ploeg. Hij kwam in de plaats van Lennert De Keukeleere. In de 48' kreeg Wijgmaal een hoekschop en de bal viel voor de voet van De Donder. Die werd echter gehinderd door een andere speler van Wijgmaal en kon zo niet op doel besluiten. Tien minuten later moest keeper Londot zijn eerste redding van de wedstrijd uitvoeren toen hij een voorzet van Masselis over de lat verlengde. In de 64' kwam keeper Vanwelkenhuysen goed uit bij een doorbraak van Ternier. De thuisploeg hield de flanken goed gesloten en Wijgmaal speelde te dikwijls de bal slecht in naar een ploegmaat. In de 66' kwam Westhoek weer tot een counter en daarbij schoot Sahuke de bal over doel. Een paar minuten later kon de thuisploeg weer voor een tegenaanval zorgen en Ternier bereikte Sahuke. Die zag zijn schot op de vuisten van keeper Vanwelkenhuysen belanden. Wijgmaal speelde inspiratieloos en moest het hebben van individuele akties. Zo schoot Bongiorno in de 74' recht op keeper Londot. Bongiorno had 3 minuten eerder een gele kaart ontvangen na protest op de scheidsrechter. Andreas Dewaet die in de 62' was ingekomen voor Lennert Vanherberghen kon in de 79' een strakke voorzet geven, maar niemand van Wijgmaal kon de bal in doel verlengen. Bij Westhoek werd Yohann Loisel de vervanger van Sahuke in de 78'. Bij een counter in de 90' zou deze invaller de stand nog op 3-0 brengen en dat werd meteen de eindstand. Je kon de prestatie van Wijgmaal vergelijken met die op Ronse 3 speeldagen eerder. Toen lukte er ook weinig en kon je van een ondermaatse prestatie spreken. Weer lukte het niet op verplaatsing en kwam het tot een 7de nederlaag van het seizoen. Wijgmaal krijgt nog één kans nl. binnen 14 dagen op verplaatsing tegen Menen. Door deze nederlaag komt Racing Gent terug tot op één punt in de rangschikking. Hopelijk kan Olympia Wijgmaal zich thuis weer herpakken. Volgende zondag komt Football Club Gullegem naar het Ymeriastadion. In de heenwedstrijd werd het een 3-3 gelijkspel.