K.FC.Eppegem - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.FC.Eppegem
6-3

Voor de 3de keer dit seizoen moesten de beloften van Olympia Wijgmaal het opnemen tegen Eppegem. Op de 1ste speeldag won Eppegem met 4-0 en eind november 2018 werd het een 2-2 gelijkspel in het Ymeriastadion. In de rangschikking stond Eppegem net achter Wijgmaal met één punt minder en ook één wedstrijd minder gespeeld. Trainer David Hesemans moest beroep doen op de keeper van de -17jarigen nl. Monier. Eppegem kwam in de 8' op voorsprong na balverlies van Wijgmaal (1-0). Twee minuten later kon Arne Verstreken bij een hoekschop al voor de gelijkmaker zorgen (1-1). Lang kon Wijgmaal niet genieten van die tegentreffer want in de 12' kon Eppegem bij een hoekschop weer op voorsprong komen (2-1). In de 20' leed Wijgmaal balverlies aan de zijlijn en kon een speler van Eppegem de bal overhoeks in doel schieten en zo de stand op 3-1 brengen. Met deze voorsprong ging Eppegem de rust in. De beloften van Wijgmaal kwamen heel scherp uit de kleedkamer en in de 48' kon Jordi Vander Straeten op aangeven van Arne Verstreken voor de aansluitingstreffer zorgen (3-2). Jordi Vander Straeten en Adis Sabic waren bij Wijgmaal aan de 2de helft begonnen in de plaats van Joseph Sylla en Ilias Assalhi. Kort daarna gaf Wijgmaal een doelpunt in cadeauverpakking weg en kwam het verschil weer op twee doelpunten (4-2). In de 55' kwam Wijgmaal toch weer aan een tegentreffer na een assist van Arne Verstreken (4-3). In de 65' kon Eppegem met een afstandsschot de stand op 5-3 brengen. In dezelfde minuut werd Jorge-Michael Vanderstappen bij Wijgmaal vervangen door Kayemba Kalala Wa Kalala. Drie minuten later kwam de eindstand al op het bord (6-3). In de 89' kreeg Tibo Janssens een gele kaart. Wijgmaal verliest zo zijn 5de plaats aan Eppegem en speelt komende vrijdag om 20u30 thuis tegen Betekom. Dit is de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen.