K.Olympia SC.Wijgmaal - K.Sparta Petegem

K.Sparta Petegem
4-0

Na de zege tegen Mandel United kreeg Olympia Wijgmaal op de 26ste speeldag het bezoek van Sparta Petegem. Deze ploeg uit Oost-Vlaanderen stond in de rangschikking één plaats lager dan Wijgmaal en telde 2 punten minder. Voor 1 speler van Wijgmaal zou het de laatste uit zijn carrière worden nl. voor verdediger Ben Colson. Binnen een week vertrekt hij met zijn vriendin June Verlooy naar Toronto in Canada. Ben Colson werd terecht voor de wedstrijd in de bloemetjes gezet en kreeg een staande ovatie van de toeschouwers. Colson is iemand die, qua inzet en mentaliteit, het DNA van onze club uitstraalt. Hij begon zijn voetbalcarrière in 2003 bij Berkenbos en kwam nadien bij Heusden-Zolder terecht. In het seizoen 2007-2008 kwam hij op zondag 17 februari 2008 voor het eerst aan de aftrap bij Wijgmaal tegen Temse en verving toen de gekwetste Vanuytrecht als rechtsachter. Na dat seizoen speelde hij o.a. bij Bierbeek, Kampenhout, Overijse en Sterrebeek. In 2015 keerde hij terug naar de club van zijn hart Olympia Wijgmaal. Het is weinigen gegeven om te stoppen op een hoogtepunt. Namens iedereen van de Olympia-familie willen wij hem bedanken voor de grote inbreng, die hij samen met zijn teamgenoten, technische en medische staf, heeft gehad in het succes van de ploeg. Ook kiné June Verlooy willen bij deze hulde betrekken. Zij heeft met grote zorg en deskundigheid onze spelers begeleid. Na het wegvallen van de betreurde Guy Decuyper stond June er dikwijls alleen voor. Zij heeft die zware taak met verve vervuld. June, wij zijn je ontzettend dankbaar. En jij Ben, je vond bij onze club de vrouw van je dromen. Gelukkig is er nog leven na het voetbal. Wij wensen jou en June een lang en boeiend verhaal. Ben Colson viel vorige zondag tegen Mandel United in na de rust en had een groot aandeel in de zege tegen de nr. 2 in de stand. Trainer Rocky Peeters kon weer beroep doen op Alessandro Bongiorno en op Ferrari Da Silva. Andreas Dewaet kwam net als vorige week aan de aftrap. Tim Boogaerts en Marcos Da Silva waren nog niet fit genoeg bevonden. Bij Sparta Petegem was Davy Joye gekwetst en kreeg Gauthier Willemyns voor de 4de keer dit seizoen een basisplaats. De zege van Racing Gent op zaterdag bracht hun terug tot op één punt van Wijgmaal en voorbij Sparta Petegem. De bezoekers liepen in de eerste minuten tweemaal in de buitenspelval en vanaf de 7' begon Wijgmaal de ene na de andere kans te creëren. Na een voorzet van Ferrari Da Silva schoot Pieter Kempeneers over doel. In de volgende minuut kon Joren Dehond zijn aktie doorzetten tot in de 16-meter en zijn voorzet werd door Ferrari Da Silva aan de 2de paal naastgetrapt. Vlak daarna hield Ferrari de bal binnen en bracht die tot bij de vrijstaande Tom Blockx. Zijn schot werd met een mooie save van keeper Tom Vandenbossche uit doel gehouden. Ferrari Da Silva bleef assists uitdelen en in de 12' stuurde hij Blockx het strafschopgebied in. Keeper Vandenbossche verlengde zijn voorzet in hoekschop. Er was een kwartier voorbij toen Dehond de doorgespurte Blockx bereikte en die trof het zijnet. Wijgmaal kwam aan een paar vrijschoppen, maar die leverden weinig gevaar op. Pas in de 30' kwam Petegem nog eens gevaarlijk door. Jeroen Goor kon door een goed blok het ergste vermijden. Toch moest Wijgmaal wat gas terugnemen en kwam Petegem in de 37' gevaarlijk opzetten voor doel. Gelukkig kon de Wijgmaaldefensie de bal opruimen. De bezoekers kwamen pas in de 40' aan hun eerste hoekschop, maar in de lucht moesten ze hun betere erkennen in Lennert Vanherberghen. In de 41' kon Colson een voorzet geven en Blockx kon net niet bij de bal. Vlak daarna ging een schot van Tom Denoulet nipt over het Wijgmaaldoel. In de 44' kreeg Kenzo Verheughe veel ruimte op links en zijn voorzet werd door keeper Yanno Vanwelkenhuysen onderschept. In een 1ste helft die Wijgmaal voor een groot deel beheerste, vielen er toch geen doelpunten. De bezoekers zaten na de rust beter in de wedstrijd en kregen in de 51' een mooie kans om op voorsprong te komen. Verheughe kon op links doorgaan en zijn voorzet kwam bij Denoulet terecht. Die zag zijn poging over een open doel gaan. Eén minuut later reageerde Wijgmaal met een schot en weer lag keeper Vandenbossche in de weg. In de 55' kwamen er bij Wijgmaal twee verse krachten op het terrein. Bongiorno en Weuts kwamen in de plaats van Blockx en Dewaet. In de 58' kreeg Alessandro Bongiorno een kans na een voorzet van Ferrari, maar zijn schot ging over doel. In de 63' probeerde Kempeneers het plots van op afstand en keeper Vandenbossche kon nog net de bal over de lat verlengen. Halfweg de 2de helft stopte keeper Vanwelkenhuysen vrijschoppen van Anton Vanborm en Robbe Van Steenkiste. In de 68' trapte Gert Stockx een hoekschop tot bij Dehond en op het schot van onze middenvelder had keeper Vandenbossche weer een save klaar. Eén minuut later moest Yanno Vanwelkenhuysen redding brengen toen invaller Wesley Basyn doorkwam in de 16-meter. Met nog 20 minuten te spelen bracht keeper Vandenbossche ook redding bij een schot van Stockx. Een minuut later kon Ferrari Da Silva in het strafschopgebied doordringen en werd neergehaald. De scheidsrechter twijfelde niet en gaf Wijgmaal een strafschop. Kapitein Gert Stockx zette zich achter de bal en bracht Wijgmaal van op de stip op voorsprong (1-0). Dat was zijn 3de treffer van het seizoen. Sparta Petegem probeerde te reageren, maar een schot van Denoulet ging meters naast doel. In de 79' kwam Wijgmaal tot een tegenaanval en Joren Dehond gaf de bal mooi door aan Bongiorno en die kon alleen op doel afgaan. Hij omzeilde keeper Vandenbossche en zorgde met zijn 5de treffer van het seizoen voor 2-0. Twee minuten later gaf Kempeneers de bal naar rechts. Daar was Ferrari Da Silva doorgelopen en zijn voorzet werd door Kurt Weuts in doel verlengd (3-0). In de 85' werd Ben Colson onder een daverend applaus vervangen door Eberd De Donder. In de 88' ging Kempeneers op snelheid de 16-meter in en Weuts nam zijn voorzet in één tijd over. Keeper Vandenbossche lag echter in de baan van de bal. Dat was echter maar kort uitstel. Een hoekschop van Joren Dehond werd door Kurt Weuts met het hoofd in doel verlengd en zo kwam de stand nog op 4-0. Kurt Weuts maakte dus voor de eerste keer dit seizoen twee doelpunten in een wedstrijd en bracht zo zijn totaal op 12 treffers. Met deze 4-0 zege komt Olympia Wijgmaal aan 46 punten en versterkt zo zijn 3de plaats. Eind vorig seizoen kwam Wijgmaal aan 46 punten en nu staan die er al op 4 speeldagen van het einde. Volgende zaterdag staat de voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Dan moet Wijgmaal richting Ieper om daar tegen K.V.K.Westhoek te gaan spelen. In de heenwedstrijd won Wijgmaal met 4-2 tegen deze West-Vlaamse ploeg. Westhoek kan zeker nog de punten gebruiken en zal het Wijgmaal dus zo moeilijk mogelijk proberen te maken. Aftrap om 19u30.