Uitgelicht: Kurt Weuts

Op regelmatige basis kan u hier een interview lezen met één van onze spelers. Volgende in de rij is Kurt Weuts.


Aanvaller Kurt Weuts kwam bij Olympia Wijgmaal aan het begin van het seizoen 2017-2018. In zijn eerste seizoen kwam hij aan 26 basisplaatsen en 3 invalbeurten en in het huidige seizoen tot dusver aan 18 basisplaatsen en 7 invalbeurten. Hij is dus nu aan zijn tweede seizoen bij Wijgmaal bezig en kwam in 2017 de plaats van William Acke innemen, die terug naar Kampenhout ging.

DBD: “Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Mandel United?”

Kurt: “Mentaal werd het een belangrijke overwinning. We hadden nog tegen geen topploeg (St.-Eloois-Winkel en Mandel United) kunnen winnen. Dit was het moment om zeker thuis (waar we 1x verloren en 1x gelijk speelden) eindelijk eens tegen een topploeg te kunnen winnen. Eerlijkheidshalve waren ze zeker in de eerste helft de betere ploeg en verdienden ze misschien wel een voorsprong. Maar via onze mentaliteit en de sterkte van de volledige groep konden we toch een zege behalen. Ook moet ik de zeer goede en beslissende invalbeurt benadrukken van Ben Colson !!!”

DBD: “Hoe ervaar je dit seizoen?”

Kurt: “Ik denk dat we een heel goed seizoen spelen. We staan verdiend in de bovenste posities. We hebben geen grote terugval gehad zoals vorig seizoen. De goede start met 15 op 15 heeft ervoor gezorgd dat we nooit naar beneden moesten kijken. Alleen jammer dat we tegen de ‘mindere ploegen’ te veel punten hebben weggegeven, anders had er misschien meer ingezeten. Persoonlijk heb ik nu 10 doelpunten kunnen maken, zonder daarbij strafschoppen en ik heb niet in alle wedstrijden elke minuut kunnen spelen. Dus ben ik heel tevreden en denk ik dat ik mijn waarde voor de ploeg bewezen heb.”

DBD: “Bij welke ploeg en op welke positie zette je jouw eerste stappen op een voetbalveld? ”

Kurt: “Vanaf mijn 6 jaar bij K. Lyra TSV. Daar heb ik heel de jeugd doorgebracht en op mijn 16 jaar kwam ik in de eerste ploeg terecht. Ik stond altijd als aanvaller in de ploeg.”

DBD: “Was het een normale zaak dat je bent beginnen voetballen – heb je nog voetballers in de familie?”

Kurt: “Mijn vader heeft in Eerste klasse in de eerste ploeg gespeeld, maar is nadien in provinciale snel op een lager niveau gaan spelen omwille van zijn studies. Mijn broer Koen is nu prof bij RWDM en heeft een verleden bij Lierse, OHL en Helmond Sport. Ook neven, grootouders en overgrootouders speelden of spelen nog altijd voetbal.”

DBD: “Heb je mooie herinneringen aan je beginjaren? ”

Kurt: “Dat waren de beste jaren van mijn carrière! Op 16-jarige leeftijd als jeugdspeler mogen spelen in 4de klasse en daar de Zilveren Voetbal winnen als Beste Topschutter in Nationale Antwerpen. Iedereen kent U zo van uit de jeugd en dan op jonge leeftijd basisspeler zijn op nationaal niveau, is een fantastisch moment.”

DBD: “Welke trainer heeft je het meest bijgebracht? ”

Kurt: “Dat is moeilijk om te zeggen, omdat je volgens mijn mening van elke trainer kan leren en ook bijleert. De trainer die zowel op het gebied van tacktiek en als mens het meeste indruk op mij heeft gemaakt, is Yves Van Borm. Dat was in mijn periode bij Lyra. Van Borm was nu aan het werk bij KFC Knokke. Hij kan eigenlijk met zijn kwaliteiten op nog een hoger niveau aan het werk, maar de omstandigheden zaten misschien wel tegen. Hij is voor mij toch wel een klasbak op en naast het veld! ”

DBD: “Vertel eens iets over je periode bij je vorige club Bornem.”

Kurt: “Familiale, gezellige club met een trouwe supportersclub, die elke week de ploeg steunden. Zeker een club waar ik een heel goed gevoel aan heb overgehouden en nog steeds een warm hart toedraag.”

DBD: “Voelde je je vlug thuis bij Wijgmaal? ”

Kurt: “Ja, ook Wijgmaal is een warme familiale club. Uiteraard moet je altijd afwachten, maar die vriendengroep van spelers heeft mij snel aanvaard en ik voelde mij heel snel thuis.”

DBD: “Heb je nog veel contact met spelers van je vorige clubs? ”

Kurt: “ Ja met een aantal jongens van Bornem heb ik nog veel contact - een vaste kliek, jongens die daar ook al een aantal jaren samen speelde met mij. Ook met een aantal jongens van Lyra heb ik nog contact.”

DBD: “Een nieuwe reeks voor Wijgmaal dit seizoen: veel verschil met de B-reeks? “

Kurt: “Voor mij was de B-reeks niet nieuw, omdat we met Bornem daar veel tegen speelden. B-reeks is meer vechtvoetbal en daarnaast veel mentaliteit en een goede organisatie. Daar komt dan dikwijls uit voort om een wedstrijd met het kleinste verschil te beslissen. De A-reeks vond ik voetballend beter en meer open van wedstrijd en voetbal.”

DBD: “Waar zou je Wijgmaal dit seizoen willen zien eindigen? “

Kurt: “Zoals ik eerder al zei, denk ik dat we de kwaliteiten hebben om mee te doen voor de hoogste plaats. Door het puntenverlies tegen de mindere ploegen, denk ik dat de 3de plaats het hoogst haalbare is. Uiteindelijk is dat ook een hele mooie plaats. We zullen er alles aan doen om deze te kunnen behalen.”

DBD: “Heb je in het verleden al zware blessures opgelopen in het voetbal? “

Kurt: “Hout vasthouden, maar voorlopig niet. Raar zeker voor zo’n houterige en stijve plank als ik! “

DBD: “Je gaat na dit seizoen spelen bij Racing Mechelen. Waarom bij die ploeg? “

Kurt: “Omdat ik iemand ben die gelooft in opbouwende projecten. Ik geloof in de nieuwe visie van Racing Mechelen en het nieuwe project met Dhr. De Keersmaecker en Dhr. Vanstallen.”

 

Favoriete club (België en buitenland): In België is dat Anderlecht en in het buitenland Barcelona en Manchester United.

Voetbal op TV: De momenten dat ik kan wel en dan kijk ik naar Sports Late Night, de Champions League, de Europa League en de competitie in België.

Interesse voor andere sporten: Darts.

Hobby’s: Darts spelen.

Reis je graag – voorkeursbestemmingen: Mexico.

Wat doe je voor werk? Vertegenwoordiger/Accountmanager bij Next Up Systems. Een bedrijf dat instaat voor noodstroomvoorziening (batterijen). Ook dankbaar aan hun en vooral speciale dank aan Dhr. Jan Van Dijk, omdat zij rekening houden met de trainingsdagen en uren!!! Hierdoor blijft dit combineerbaar en is het heel plezant werken.

Wat is je lievelingseten? Moeilijk te zeggen aangezien ik een echte Bourgondiër ben. Ik kan van kwaliteit genieten.

Wat kan je zeggen over je familie? Ik ben wettelijk samenwonend met Céline Degrève. Voorlopig 1 zoon nl. Jules Weuts en hij is mijn grote vriend. Ik ben mijn familie heel dankbaar voor de steun van bij het begin tot en met nu in mijn voetbalcarrière. Zij hebben mij de kansen gegeven in het voetbal. Zij kwamen kijken van Virton tot Oostende, met andere woorden heel België. Nooit was het teveel om afstand af te leggen en ik ben blij als ik hun nu zie genieten. Mijn vader, mijn moeder en mijn grootvader zijn van kleinsaf komen kijken en waren steeds daar om mij te steunen. Sinds een aantal jaren is daar ook mijn stiefmoeder als trouwe supporter bijgekomen. Ook mijn broer hoor ik wekelijks om elkaar succes te wensen en dit is ook enorm belangrijk voor mij!!! Ook mijn schoonouders steunen mij in het hele voetbalgebeuren. Maar het allerbelangrijkste en allermooiste is de lach en de steun van mijn vriendin Céline en mijne zoon Jules. Ik vind familie en de steun hiervan voelen enorm belangrijk en hecht hier heel veel belang aan!!!

Verjaardag: 29 december

 

Daniël De becker