K.Olympia SC.Wijgmaal - KV.Woluwe-Zaventem

KV.Woluwe-Zaventem
3-3

Veertien dagen geleden konden de beloften van Olympia Wijgmaal het voor hun gerangschikte Bornem een nederlaag toedienen en op vrijdag 22 maart kregen ze weer de kans om dat te doen tegen het op de 3de plaats gerangschikte Woluwe-Zaventem. In de heenwedstrijd verloor Wijgmaal half november 2018 met 3-2. Trainer David Hesemans kon weer beroep doen op Tibo Janssens en ook Joseph Sylla stond in de basisploeg. Woluwe-Zaventem had hun 3 laatste wedstrijden verloren en moest in het begin van de wedstrijd hun meerdere erkennen in Wijgmaal. In de 5' kwam de thuisploeg al op voorsprong. Ward Van Gelder veroverde op de rechterflank de bal en gaf de bal door naar Tibo Janssens. Die stond helemaal vrij in de 16-meter en kon zo de stand op 1-0 brengen. Een beter begin kon Wijgmaal zich niet wensen. In de 11' was Wijgmaal al toe aan hun 3de hoekschop en de bal ging naar de 2de paal. Daar stond Witse Roeckx, maar die kon de bal onvoldoende van richting doen afwijken. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en in de 18' moest keeper Zeno De Corte attent zijn bij een schot van Ohan Yagan. Drie minuten later mocht deze laatste een vrijschop trappen van aan de rand van de 16-meter. De bal week af en ging gelukkig naast doel. Na een halfuur kon Van Gelder doorgaan op rechts en zijn voorzet werd onderschept door keeper Yari Deltour. Kort daarna kreeg Woluwe-Zaventem weer een vrijschop. Vasili Letas mikte de bal naar de hoek van het doel, maar keeper De Corte bracht met een knappe save redding. Zo bleef de stand aan de rust 1-0. De eerste kans van de 2de helft was voor Wijgmaal. Een dieptepass ging naar Ward Van Gelder en die ging het strafschopgebied in. Daar stuitte hij op keeper Deltour. In de 59' kwam Adis Sabic bij Wijgmaal in de ploeg voor Joseph Sylla. Op een moment dat niemand een doelpunt verwachtte, konden de bezoekers toch voor de gelijkmaker zorgen. Het was Jona Declercq die de stand op 1-1 bracht. Eén minuut na dat doelpunt kwamen Armin Van De Vloet en Lennert Van Ransbeeck bij Wijgmaal in de plaats van Maarten Asselberghs en Witse Roeckx. In de 68' kreeg Jorge-Michael Vanderstappen een gele kaart wegens protest op de scheidsrechter en in dezelfde minuut kwamen de bezoekers dicht bij een doelpunt. De bal ging echter naast de 2de paal buiten. In de 71' kwam Quinten Saerens de moegestreden Jef Goris aflossen en zo had de Wijgmaalse trainer al zijn wissels opgebruikt. Wijgmaal kreeg weer kansen en via Janssens kwam de bal voor doel. Adis Sabic kon echter niet bij de bal. Woluwe-Zaventem reageerde en keeper De Corte van Wijgmaal moest een schot in hoekschop verlengen. In de 75' ging de bal diep naar Arne Verstreken en die kon de stand op 2-1 brengen. De bezoekers kregen een paar vrijschoppen, maar raakten niet voorbij een goed keepende Zeno De Corte. In de 83' zette Vanderstappen samen met Verstreken een aanval op langs rechts. Vanderstappen legde de bal achteruit op Saelens en die schoot de bal in één tijd in doel en bracht zo de stand op 3-1. Op dat moment dacht iedereen dat Wijgmaal op weg was naar de zege, maar er zat nog venijn in de staart van de wedstrijd. Woluwe-Zaventem drukte Wijgmaal meer en meer tegen eigen doel en in de 89' kreeg het een zoveelste vrijschop. Joseph Tondo Renedi zette zich achter de bal en trapte de bal mooi over de muur in doel en zorgde zo voor de aansluitingstreffer (3-2). In de toegevoegde tijd was het weer Joseph Tondo die met een gekruist schot nog voor de gelijkmaker kon zorgen (3-3). Nadat de scheidsrechter de wedstrijd ten einde floot, leek het of Woluwe-Zaventem een overwinning had behaald. Bij Wijgmaal heerste natuurlijk droefenis. Met dat ene punt komt Olympia Wijgmaal nu aan een totaal van 44. Bornem dat achter hun staat telt wel twee wedstrijden minder. De twee komende weken staan er evenveel verplaatsingen op het programma. Volgende vrijdag naar Diegem en één week later naar Eppegem.