K.SK.Ronse - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.SK.Ronse
1-0

Na de zege tegen Eppegem moest Olympia Wijgmaal op de 24ste speeldag een uitwedstrijd spelen tegen K.SK.Ronse. In de heenwedstrijd had Wijgmaal gewonnen met 4-2. Na de eeuwwisseling speelde Ronse nog een 6-tal seizoenen in 2de klasse. Vorig seizoen eindigde deze ploeg uit de Vlaamse Ardennen op de 13de plaats. Tegen Wijgmaal moest trainer Bert Dhont de geschorste Gaetan Makonga-Tara missen. Wijgmaal moest al een hele tijd Gertjan Fannes missen en na de training op vrijdag kwam daar nog de kwetsuur van Marcos Da Silva bij. Lennert Vanherberghen was er ook niet bij door werkomstandigheden. Rocky Peeters was ook afwezig. Hij zat voor zijn wijnzaak in het buitenland. Daardoor moest T2 Mario Nobels de wedstrijd in goede banen proberen te leiden. De wedstrijd in het Orpale Cruckestadion startte met 4 minuten vertraging omdat er nog problemen waren bij één van de doelen. Al na 3 minuten kreeg de thuisploeg een vrijschop, maar die leverde geen gevaar op voor Wijgmaal. In de 7' kon Ronse van op links een counter lanceren en die werd door de verdediging van Olympia op tijd gesmoord. Drie minuten later probeerde Nana Malcolm Appiah het met een afstandsschot, maar dat miste helemaal de juiste richting. In de 13' pakte keeper Lars Knipping een terugspeelbal op en Wijgmaal kreeg daarvoor een vrijschop. Gert Stockx moest die trappen van aan de doellijn op zo'n 7 meter van de eerste paal. De kapitein van Wijgmaal legde de bal achteruit en Lennert De Keukeleere kon op doel schieten. Zijn poging werd echter door de verdediging van Ronse afgeblockt. Enkele minuten later mocht Stockx weer een vrijschop nemen en stuurde die in de richting van Tom Blockx. De aanvaller van Wijgmaal kon echter niet meer bij de bal. In de 19' kwam Ronse gevaarlijk opzetten. Een dieptepass ging richting Appiah, maar keeper Yanno Vanwelkenhuysen was gelukkig eerder op de bal. In de 27' werd Sofiene Lekehal vrijgespeeld aan de rand van de 16-meter. De speler van Ronse kon zelf op doel schieten en kon ook de bal tot bij een vrijstaande speler passen. Hij kwam tot geen van beide en zo liet Ronse een mooie kans onbenut. Het was enkel een 4-tal minuten uitstel. In de 31' werd de bal voor doel gebracht en Jordan Dauchy kon die met zijn lichaam in doel verlengen. Met zijn 3de doelpunt van het seizoen bracht hij zo de thuisploeg op voorsprong (1-0). Een paar minuten later kreeg Alessandro Bongiorno de eerste gele kaart in deze wedstrijd. Tien minuten voor de rust leek Appiah op weg naar een doelpunt toen hij de 16-meter kon ingaan, maar een tackle van De Keukeleere deed het gevaar wijken voor Wijgmaal. Appiah kon een paar minuten later weer het strafschopgebied binnendringen, maar verspeelde dan de bal. In de 40' kreeg Mohamed Achahbar ruimte voor een schot en daar wist keeper Vanwelkenhuysen wel raad mee. Wijgmaal kreeg in de 43' nog een vrijschop na een fout op Ferrari Da Silva. Die leidde echter tot geen gevaar. Ronse ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Na de rust eiste Wijgmaal iets meer balbezit op, maar moest toch wachten tot de 56' om voor gevaar te zorgen. Ferrari Da Silva kon de 16-meter ingaan en speelde toen de bal kwijt. Onmiddellijk daarna moest keeper Vanwelkenhuysen attent zijn bij een schot van Lekehal. In de 61' kreeg Ben Colson een gele kaart. De vrijschop die daar op volgde werd door Achahbar op de lat getrapt. In de 64' werd Appiah vervangen door Vanhoolandt. De thuisploeg kreeg de meeste kansen en in de 65' kreeg hun topschutter Frutos een schietkans. Weer lag keeper Vanwelkenhuysen in de weg. Een paar minuten later mikte Pieters recht op de keeper van Wijgmaal. Het zag er meer en meer naar uit dat de stand eerder op 2-0 zou komen, dan dat Wijgmaal nog voor de gelijkmaker zou kunnen zorgen. Olympia was nog niet tot een schot binnen de palen kunnen komen. In de 69' kon Colson op rechts doorgaan en bracht de bal voor doel. Tom Blockx kon net niet zijn hoofd tegen die voorzet plaatsen. Blockx werd in dezelfde vervangen door Kurt Weuts. In de 72' kopte De Keukeleere terug op zijn doelman, maar Achahbar had dat doorzien. De spits van Ronse raakte echter niet voorbij keeper Vanwelkenhuysen. Eén minuut later kreeg Bongiorno een 2de keer geel. Bij een duel plantte hij zijn voet onvrijwillig op de voet van een tegenstander. Bongiorno moest met rood naar de kant en zo moest Wijgmaal nog meer dan een kwartier verder spelen met 10. In de 75' kreeg Wijgmaal een ingooi. Achahbar kreeg de bal te pakken en schoot op doel. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen moest zijn ploeg weer redden van een 2de tegendoelpunt. In de 77' kreeg Wijgmaal de beste kans langs hun kant in deze wedstrijd. Joren Dehond kon de bal van op links richting Kurt Weuts sturen. Die moest echter iets te ver uitwijken, maar kwam toch tot een schot. Zijn poging ging maar nipt aan de 2de paal voorbij. In de 80' kwam Arnout Masselis in de plaats van Ferrari Da Silva. Bij Ronse kwam Maxence Neukermans in de 85' als vervanger voor Mohamed Achahbar. Olympia Wijgmaal kreeg nog een vrijschop recht voor doel van op zo'n 25 meter. Die vrijschop werd door Pieter Kempeneers in de muur geschoten. In de 90' werd Tim Boogaerts nog vervangen door Ilias Assalhi. Deze 21-jarige aanvaller van de beloften kreeg zo voor het eerst zijn kans in een competitiewedstrijd van de 1ste ploeg. Hij kwam in de extra-tijd nog tot een schot, maar keeper Knipping stond op de juiste plaats. Olympia Wijgmaal toonde in deze wedstrijd veel wilskracht, maar moest toch toegeven dat Ronse veel gretiger was en zo aan hun 8ste zege van het seizoen kon komen (1-0). Wijgmaal kon amper aan echte doelkansen komen. Bij Ronse kregen Pieters, Dauchy en Vanhoolandt in de slotminuten nog een gele kaart. Voor Pieters en Vanhoolandt werd dat hun 3de van het seizoen en zo missen ze volgende week de wedstrijd tegen Westhoek. Olympia Wijgmaal speelt nu tweemaal na elkaar thuis. Aanstaande zondag tegen Mandel United. Dan zal het wel Alessandro Bongiorno moeten missen.