Sporting Kampenhout - K.Olympia SC.Wijgmaal

Sporting Kampenhout
0-8

Na de knappe thuisoverwinning tegen Bornem moesten de beloften van Olympia Wijgmaal op vrijdag 15 maart één van hun kortste verplaatsingen maken. Met de uitwedstrijd tegen rode lantaarn Kampenhout stond op papier een gemakkelijke opdracht te wachten. Wijgmaal moest Tibo Janssens missen wegens een schorsing. Kampenhout dat dit seizoen nog maar 1 overwinning kon voorleggen kon een kwartier stand houden. In de 15' kon Bono Mertens na een assist van Ward Van Gelder de stand op 0-1 brengen. Tien minuten later veroverde Van Gelder de bal tussen 4 tegenstanders en kon de voorsprong van Wijgmaal verdubbelen (0-2). In de 32' kreeg Van Gelder een gele kaart. Met die 0-2 werd de rust bereikt. Er waren nog maar 3 minuten in de 2de helft gespeeld toen Bono Mertens na een 2de assist van Van Gelder met zijn 2de doelpunt de stand op 0-3 bracht. In de 53' was het de beurt aan Arne Verstreken om voor een assist te zorgen. Daaruit kon Ward Van Gelder ook zijn 2de doelpunt van de avond maken (0-4). Twee minuten later gaf Ward Vandenberghe een mooie doorsteekpass en hij bereikte daarmee Arne Verstreken, die de stand op 0-5 bracht. Onmiddellijk daarna werden Arne Verstreken en Jef Goris vervangen door Adis Sabic en Armin Van De Vloet. In de 62' volgde de 3de wissel bij Wijgmaal. Kambemba Kalala Wa Kalala kwam in de plaats van Jorge-Michael Vanderstappen. In de 10 laatste minuten zouden er nog 3 doelpunten bijkomen van Wijgmaal. Na een aktie van Kalala Wa Kalala in de 85' kon Armin Van De Vloet de stand op 0-6 brengen. Eén minuut later kon Bono Mertens na een voorbereidende aktie van Sabic zijn 3de doelpunt maken en voor 0-7 zorgen. In de 87' leed Kampenhout balverlies en daarvan profiteerde Sabic om de stand op 0-8 te brengen. De scheidsrechter floot daarna dadelijk voor het einde. Wellicht had die man medelijden met de thuisploeg, anders had de achterstand misschien nog hoger opgelopen. Wijgmaal is daarmee de 3de ploeg die minstens 8 keer kon scoren tegen Kamenhout. Olympia Wijgmaal kwam op Kampenhout zo aan hun 13de zege van het seizoen en staat nu in de rangschikking op gelijke hoogte van Bornem met 43 punten. Bornem speelt nog wel thuis tegen Wolvertem-Merchtem. Volgende vrijdag spelen de beloften van Wijgmaal thuis tegen het 3de gerangschikte Woluwe-Zaventem. De wedstrijd begint om 20u30 in het Ymeriastadion.