K.RC.Mechelen - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.RC.Mechelen
0-4

Op maandag 25 februari sloten de reserven van Olympia Wijgmaal de 22ste speeldag af met een uitwedstrijd tegen RC Mechelen. Eerder dit seizoen won Wijgmaal de thuiswedstrijd met 6-0. De thuisploeg kon dit seizoen nog maar 4 overwinningen voorleggen, terwijl Wijgmaal op de vorige speeldag hun 10de zege had behaald. Wijgmaal nam van in het begin de wedstrijd onder controle en kwam na 10 minuten op voorsprong. Ward Vandenberghe mikte eerst op keeper Van Bulck en in de herneming was het Andreas Dewaet die de stand op 0-1 bracht. Voor de rust zorgde Arne Verstreken met een prachtig doelpunt voor 0-2. Wijgmaal beheerste het spelbeeld, maar kon tot te weinig balbezit komen en er zat te veel afval in hun spel. Trainer David Hesemans bracht na de rust Jef Goris in de ploeg. Die kwam in de plaats van Jorge-Michael Vanderstappen. Na 5 minuten in de 2de helft werd Arne verstreken vrijgespeeld en zijn voorzet werd door Ward Van Gelder in doel verlengd. Zo kwam de stand op 0-3. Na een uur spelen kwamen Armin Van De Vloet en Kalala Wa Kalala van de bank en kwamen in de plaats van Witse Roeckx en Ward Van Gelder. De eindstand kwam er nadat op links Bono Mertens werd vrijgespeeld. Mertens bracht de bal voor doel waar Arne Verstreken de keeper tegenvoets nam en met zijn 2de doelpunt van de avond de stand op 0-4 bracht. Dat werd dus de eindstand en zo kwam Wijgmaal aan hun 11de zege van het seizoen en telt nu 37 punten. Op vrijdag 8 maart staat de volgende wedstrijd voor de reserven van Wijgmaal op het programma. Ze spelen dan thuis tegen Bornem dat in de rangschikking voor hun staat en komende zaterdag nog een wedstrijd speelt tegen Woluwe-Zaventem.