Uitgelicht: Yanno Vanwelkenhuysen

Op regelmatige basis kan u hier een interview lezen met één van onze spelers. Deze keer is het de beurt aan doelman Yanno Vanwelkenhuysen.


Keeper Yanno Vanwelkenhuysen kwam na het seizoen 2016-2017 over van St-Truiden waar hij derde keeper was bij deze eersteklasser. Op het einde van maart bereikt hij de leeftijd van 22 jaar en verlengde onlangs zijn contract voor één seizoen. Hij hield al in heel wat wedstrijden de tegenstanders van doelpunten en dat was ook zo vorige zondag tegen Tempo Overijse. In de slotminuten hield hij Hakim Borahsasar nog van de gelijkmaker en lag zo mee aan de basis voor de tiende overwinning van het seizoen voor Olympia Wijgmaal.

DBD: “Hoe kijkt je nu terug op die wedstrijd tegen Tempo Overijse?”

Yanno: “Met een zeer dubbel gevoel voor mezelf. We winnen een zeer felbevochten derby met 4-3 en alle spelers hebben er 200% voor gevochten. Drie goals tegen krijgen als doelman is nooit prettig en vandaar had ik liever beter gedaan. Wat de vreugde van de overwinning niet wegneemt natuurlijk."

DBD: “Bij welke ploeg en op welke positie zette je jou eerste stappen op een voetbalveld? “

Yanno: “Op 8-jarige leeftijd ben ik begonnen op de voetbalschool “De Dribbelaar” onder leiding van Lon Polleunis (winnaar gouden schoen 1968). Hierbij nam ik elke maandag deel aan de keepertraining om op 9-jarige leeftijd me aan te sluiten bij Brustem VV, waar ik als doelman speelde."

DBD: “Was het een normale zaak dat je bent beginnen voetballen – zijn er nog voetballers in de familie?”

Yanno: “Totaal niet, ik kom uit een basketfamilie, die een tennisclub runnen. Logischerwijs zou ik tennisspelen of basketten. Ik heb wel altijd getennist en tennis nu nog altijd op creatief niveau. Alvorens ik begon te voetballen heb ik 1 jaar basket gespeeld, maar ik rolde liever in de modder dan in een sporthal te basketten. Mijn papa was in eerste instantie anti-voetbal en wou liever niet dat ik voetbalde. Via “De Dribbelaar” ben ik er dan toch ingerold en nu is mijn papa mijn grootste supporter.

De enige voetballer uit de familie is Dylan Vanwelkenhuysen die dit jaar voor KVK Wellen uitkomt en die we vorig jaar bij Thes Sport bekampt hebben. Hij heeft weliswaar nooit kunnen scoren tegen mij!!!!"

DBD: “Heb je mooie herinneringen aan je beginjaren?”

Yanno: “Ja, in Brustem hadden we een hele goede groep en heb ik nu nog steeds contact met spelers van toen. “

DBD: “Welke trainer heeft je het meeste bijgebracht?”

Yanno: “Fritz Geerts, nu beloftencoach bij Sporting Hasselt. Ik heb hem in mijn eerste 2 seizoenen bij Brustem gehad waar ik ook samen met zijn zonen speelde en na 2 jaar is hij vertrokken naar STVV. Daar ben ik hem dan ook 2 jaar later gevolgd en heb hem dan bij de U15 gehad en uiteindelijk nog eens bij de U19 en Beloften, waarbij we ook 2 jaar op rij onder hem kampioen hebben gespeeld bij de U19 van STVV. “

DBD: “Vertel eventueel iets over je vorige club”

Yanno: “Mijn vorige club was STVV. Daar heb ik uiteindelijk 7 jaar gespeeld van U14 tot de A-kern, waar ik derde doelman was. In die 7 jaar heb ik 1 maal kampioen gespeeld bij de U19 in tweede klasse en 1 keer in 1ste klasse. Na 2 jaar als stand-in bij de A-kern ben ik dan in het seizoen 2016-2017 vast derde doelman geworden."

DBD: “ Voelde je je vlug thuis in Wijgmaal?”

Yanno: “Absoluut, Wijgmaal is voor mij een zeer familiale club waar iedereen zich direct thuis voelt en waar de sfeer in de groep ontzettend sterk is.”

DBD: “ Heb je nog veel contact met spelers van je vorige club?”

Yanno: “Ik heb nog wel contact met verschillende spelers, vooral met spelers uit de jeugd en van de eerste ploeg hoor ik Sascha Kotysch nog geregeld. Die speelt nu ook in Leuven nl. bij OHL.”

DBD: “ Nieuwe reeks voor Wijgmaal dit seizoen: veel verschil met de B-reeks?“

Yanno: “Persoonlijk vind ik de reeksen totaal verschillend. In de A-reeks wordt er naar mijn mening meer powerplay gespeeld, terwijl er in de B-reeks meer voetballend de oplossing wordt gezocht.”

DBD: “De combinaties (studie of werk) met trainingen: verloopt dat vlot? Wordt daar rekening mee gehouden van uit de club? “

Yanno: “Op school verloopt alles vlot en ik kan het perfect combineren met de trainingen.”

DBD: “Waar zou je Wijgmaal dit seizoen zien eindigen? “

Yanno: “Gezien de huidige stand zijn Mandel United en Sint-Eloois-Winkel volgens mij de titelkandidaten. Voor ons zou ik ons graag hoger zien eindigen dan de vijfde plaats van vorig seizoen. Samen met Petegem en Gent hebben wij een kloof t.o.v. de zesde plaats en dus moet die vijfde plaats altijd een must zijn en dan nog liefst beter en dan denk ik dat we moeten streven naar de derde plaats.

DBD: “Heb je in het verleden al zware blessures in het voetbal opgelopen? “

Yanno: “Over het algemeen ben ik zelden gekwetst, al heb ik wel toen ik 16 jaar was mijn meniscus gescheurd gehad op training, waardoor ik uiteindelijk 4 maanden aan de kant heb gestaan.”

Favoriete club (België + buitenland:  In België heb ik een voorkeur voor natuurlijk STVV, maar ook Anderlecht doordat ik vroeger fan was van Daniël Zitka en zo heb ik sympathie gekregen voor Anderlecht. In het buitenland gaat mijn voorkeur naar Barcelona.

Kijk je nog veel naar voetbal op TV: Toch wel, zo probeer ik toch elke week het Belgische voetbal te volgen via samenvattingen en zo eveneens de topclubs uit het buitenland.

Interesse voor andere sporten: Tennis, daar mijn ouders een tennisclub hebben en mijn vriendin vorig jaar gestopt is met internationaal tennis en nu nog steeds op nationaal niveau speelt. Ik kan er van genieten om haar te zien spelen en ben dan ook een grote supporter van haar. Zelf speel ik ook veel tennis in het tussenseizoen bij vrienden op de club.

Hobby’s: Voetbal en tennis en genieten van vrije tijd met vrienden en familie.

Reis je graag – voorkeurbestemmingen: Ik ga graag op vakantie, maar ben ook zeer graag gewoon thuis. De laatste 2 jaar ben ik naar Ibiza geweest en daar heb ik toch wat mijn hart verloren, niet voor te feesten, maar voor het zalig rustige leven. Verder zou ik graag wel wat meer van de wereld willen zien, maar niet specifieke voorkeurbestemmingen.

Film: favoriete acteur + actrice – favoriete film: Ik kijk zeer weinig films en heb dan ook geen echte favoriete film, acteur of actrice. Wel ben ik een grote fan van FC De Kampioenen en heb ik alle afleveringen wel al meermaals gezien.

Studeer je nog of wat doe je voor werk: Ik studeer Professionele bachelor Bouwkunde aan de Hogeschool PXL te Hasselt.

Wat is je lievelingseten:  Pizza.

Geboortedatum:  28 maart.

 

Daniël De Becker