K.SC.Dikkelvenne - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.SC.Dikkelvenne
2-1

Op de 2 vorige speeldagen kwam Olympia Wijgmaal telkens tot een 1-1 gelijkspel. Op de 20ste speeldag sloot Wijgmaal het 2de periodekampioenschap af met een uitwedstrijd tegen het op de voorlaatst gerangschikte Dikkelvenne. Bij deze ploeg kwam Tom De Cock eind december als trainer aan het roer als opvolger van Geert Criquielion. In zijn eerste 3 wedstrijden kon de ex-trainer van o.a. Tempo Overijse nog niet aan een overwinning komen. Het was van half november 2018 geleden dat Dikkelvenne nog eens aan een overwinning was gekomen. De Oostvlaamse ploeg was met 11 doelpunten de minst produktieve van de reeks. Na de overwinning tegen Racing Gent op 13 januari leek dat voor Wijgmaal dus de kans om nog eens voor 3 punten te gaan. Trainer Rocky Peeters moest wel de geschorsten Gert Stockx en Pieter Kempeneers missen. Gertjan Fannes en Jorge-Michael Vanderstappen waren nog gekwetst. Ward Vandenberghe en Andreas Dewaet waren er ook niet bij wegens schoolverplichtingen. Daardoor kreeg Joren Dehond voor het eerst een basisplaats en ook Eberd De Donder was er van bij de aftrap bij. Bij Dikkelvenne kon men weer beroep doen op Michiel Delaruelle. Dikkelvenne stelde ook een nieuwe speler op nl. Quentin Panneel, die eind januari overkwam van Sint Niklaas. Al na 6 minuten kwam Olympia Wijgmaal aan een kans. Kurt Weuts, die na 3 invalbeurten weer in de basis mocht beginnen, bracht de bal voor doel. Die kwam in de voeten van Ferrari Da Silva en die ging voor een schot op doel. Helaas werd die poging door een verdediger afgeblockt. De thuisploeg reageerde kort daarna met een counter en nieuwkomer Panneel schoot de bal voorlangs. In de 13' kreeg Dehond wat ruimte en schoot de bal over doel. Dikkelvenne kreeg via een counter weer een kans. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen was echter vlugger op de bal dan Panneel. Pas na 18 minuten kwam Wijgmaal aan een eerste hoekschop. Er was al meer dan een halfuur gespeeld toen Joren Dehond de bal doorspeelde naar Alessandro Bongiorno en die rukte op naar doel. Hij zag Kurt Weuts vrij staan in de 16-meter en speelde hem aan. Inplaats van op doel te schieten, gaf Weuts de bal door en daar stond dus niemand meer van Wijgmaal. In de 35' kwam Dikkelvenne met een bal in de diepte. Lennert Vanherberghen kopte de bal door naar zijn keeper, maar Alteron Balaj had dat doorzien en kon de thuisploeg zo op voorsprong brengen. Met zijn 5de doelpunt van het seizoen bracht de ex-speler van RFC Wetteren de stand op 1-0. Enkele minuten later mocht Enzo Neve een vrijschop nemen, maar die leverde geen gevaar op. In de laatste minuut van de eerste helft probeerde Dehond het nog eens van op afstand en de bal ging recht op keeper Quintijn Steelant. Dikkelvenne bereikte de rust met een 1-0 voorsprong. In het begin van de 2de helft kwam Dikkelvenne al na 2 minuten aan een vrijschop. Nyoni Vusumuzi trapte de bal voor doel en niemand van zijn ploegmakkers kon de bal in doel verlengen. Een minuut later kwam Panneel met een knappe aktie langs de flank en zijn voorzet ging voorlangs. De thuisploeg hield de flanken goed afgesloten en daardoor was Wijgmaal verplicht om door het centrum openingen te vinden. Marcos Da Silva kreeg in de 52' een schietkans, maar zijn poging ging over doel. In de 56' mocht Nyoni Vusumuzi weer een vrijschop nemen en ook nu zorgde die voor het nodige gevaar in de 16-meter van Wijgmaal. Na een corner van de thuisploeg gooide keeper Vanwelkenhuysen de bal tot bij Ferrari Da Silva en die zag keeper Steelant ver voor zijn doel staan. Onze Braziliaan probeerde het met een lob, maar door de wind viel de bal recht tot bij keeper Steelant. In de 58' kwam Jeroen Goor in de plaats van Tim Boogaerts bij Wijgmaal. Vlak na die wissel kwam Dikkelvenne aan een hoekschop en daarbij kon Gauthier Van De Geuchte de bal aan de 2de paal met het hoofd in doel verlengen en zo de stand op 2-0 brengen. Voor Van De Geuchte trouwens zijn eerste doelpunt van het seizoen. Bij Wijgmaal kwam Arnout Masselis in de 60' in de ploeg voor Ferrari Da Silva. Een heel bedrijvige Alessandro Bongiorno gaf zich niet gewonnen en probeerde het in de 61' via een afstandsschot. Zijn poging ging echter over doel. In de 65' wisselde trainer Peeters een 3de keer. Nu kwam Tom Blockx in de plaats van Marcos Da Silva. Inplaats dat Wijgmaal aan de aansluitingstreffer kwam, ging de thuisploeg op zoek naar een 3de treffer. Balaj kon wel door de buitenspelval glippen, maar kon niet afronden. Een schot van Jeff Callebaut werd onschadelijk gemaakt door Yanno Vanwelkenhuysen. Bij Wijgmaal was er wel veel goede wil, maar tot in de 16-meter geraken was dikwijls een probleem. Doordat Dikkelvenne de flanken goed afdekte, kwamen er weinig voorzetten van Wijgmaal. De spelers van Wijgmaal probeerden het meermaals via samenspel door het centrum, maar steeds liep er wat mis. In de 84' bracht Alessandro Bongiorno weer hoop in de Wijgmaalse harten. Van op 25 meter schoot hij hard op doel en de bal ging tussen keeper Steelant en de paal in doel. Met zijn 4de doelpunt van het seizoen bracht Bongiorno de stand op 2-1. In de vorige wedstrijd zorgde hij ook al voor een doelpunt. Twee minuten later kreeg Wijgmaal niet ver van de 16-meter nog een vrijschop. De bal ging over de muur, maar verdween in de armen van keeper Steelant. Bij de thuisploeg kwamen er nog 3 wissels om tijd te winnen. Michiel Delaruelle kwam voor Jeff Callebaut, Denis Yuseinov voor Quentin Panneel en Maarten Vanwymeersch voor Nyoni Vusumuzi. Olympia Wijgmaal deed nog alles wat mogelijk was om aan een punt te komen, maar aan echte kansen kon het niet meer komen en zo verloor het weer kostbare punten tegen een ploeg uit de onderste regionen. Dikkelvenne kwam met die 2-1 aan hun 5de zege van het seizoen en telt nu net als Diegem 19 punten. Wijgmaal blijft op de 5de plaats staan met 34 punten. Frappant is wel dat Wijgmaal op de 10de speeldag verloor en nu ook weer op de 20ste. Toch heeft Wijgmaal een periode achter de rug van 9 wedstrijden zonder nederlaag. Volgende zondag komt Tempo Overijse naar het Ymeriastadion. Deze wedstrijd begint om 15 uur. Op de 6de speeldag verloor Wijgmaal de heenwedstrijd tegen Overijse met 2-0. Dat was toen na de 15 op 15 van Wijgmaal hun eerste nederlaag van het seizoen. Hopelijk kunnen ze zich herpakken tegen de buren van Overijse.